Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

"Εμφύλιος" στο ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς του Ραγκούση

Ο Ραγκούσης πρέπει να απομακρυνθεί από την Κυβέρνηση.   Το έχει αποδείξει και σαν Υπ. Μεταφορών και σαν Υπ. Εσωτερικών ότι είναι επικίνδυνος.   Τώρα πως από ένας "δημαρχάκος" έγινε υπουργός ενώ άλλα καταξιωμένα στελέχη και δυνατοί πολιτικοί είναι στο "περιθώριο" αυτό είναι ευθύνη του κ. Γ. Παπανδρέου.          

Η Σύνταξη

Tετάρτη, 27 Ιουλίου, 2011

Την παραίτηση του υπουργού Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση ζήτησε την Τρίτη (26/7) ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκoς.


Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα, ο κ. Γρηγοράκoς σχολίασε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους απεργούς οδηγούς ταξί, υποστηρίζοντας πως ο κ. Ραγκούσης θα μπορούσε να είχε παραιτηθεί και να αναλάβει τις ευθύνες του. 
Με την επισήμανση ότι η νομοθεσία για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί ψηφίστηκε από τη Βουλή, επισημαίνει ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.
"Ο κ. Γρηγοράκος ζητά την παραίτηση μέλους της κυβέρνησης που προωθεί την εφαρμογή ενός Νόμου, που και ο ίδιος ο βουλευτής ψήφισε πριν από 4 μόλις μήνες, και σύμφωνα με τον οποίο συντελέστηκε η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων από τις 2 Ιουλίου", αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Ραγκούσης.
"Ένα είναι το πραγματικό και κρίσιμο για την πορεία της χώρας ερώτημα: Θα προχωρήσουμε αποφασιστικά στις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, και ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για την εφαρμογή ενός νόμου που έχουμε ήδη ψηφίσει και υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον ή θα υποταχθούμε στο φόβο του μικροπολιτικού κόστους και στα επιμέρους συμφέροντα συντεχνιών;", προσθέτει ο υπουργός Μεταφορών, ο οποίος στις 6 το απόγευμα αναμένεται να ενημερώσει τον αρμόδιο Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ που συνέρχεται με διευρυμένη σύνθεση.
Υπενθυμίζεται ότι οι ταξιτζήδες έχουν προγραμματίσει μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, όπου εντός του Κοινοβουλίου ο υπουργός Μεταφορών, Γ. Ραγκούσης, θα ενημερώσει τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.
Από τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας, αυτοκινητιστές από διάφορες περιοχές της περιφέρειας καταφθάνουν στα λιμάνια, για να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Μόσιαλος: "Η κυβέρνηση καλεί τους ιδιοκτήτες ταξί σε ανοιχτό διάλογο"
Σε ανοιχτό διάλογο και ενδελεχή διαβούλευση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους, με συγκεκριμένα κριτήρια και χωρίς προκαταλήψεις, καλεί η κυβέρνηση τους ιδιοκτήτες ταξί, όπως υπογράμμισε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος.
"Η θέση μας είναι σαφής και έχει εκφραστεί κατ΄ επανάληψη. Οι ιδιοκτήτες των ταξί θα πρέπει να προσέλθουν σε διάλογο με την κυβέρνηση. Θα κατατεθούν προτάσεις και από τον αρμόδιο υπουργό, με συγκεκριμένα κριτήρια για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί και θα γίνει ανοιχτή και ενδελεχής διαβούλευση
", τόνισε ο κ. Μόσιαλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.
"Δεν δικαιολογείται πλέον η απεργία των ιδιοκτητών ταξί", εκτός "αν υπάρχουν άλλοι λόγοι για την συνέχισή της", συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος επεσήμανε ότι η απεργία ξεκίνησε όταν ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης "έλειπε στις ΗΠΑ".
"Θα πρέπει να δούμε το επάγγελμα των ταξί και των ιδιοκτητών των ταξί σε διαφορετική βάση", επεσήμανε ο κ. Μόσιαλος.
"Θα πρέπει να δούμε τις ευρύτερες διαστάσεις, οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν θίγονται στο δημόσιο διάλογο, σχετικά με την τεράστια παραοικονομία που υπήρχε στο συγκεκριμένο χώρο με την μεταβίβαση των αδειών, με την φοροδιαφυγή που υπήρχε για πάρα πολλά χρόνια και με την ποιότητα των υπηρεσιών".

Πηγή: Κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου