Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ομπάμα: "Ψάχνει" για συναίνεση και προειδοποιεί για στάση πληρωμών

Tετάρτη, 27 Ιουλίου, 2011

Έκκληση για συναίνεση ανάμεσα στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα του δημοσίου χρέους των ΗΠΑ απηύθυνε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με τηλεοπτικό του διάγγελμα στο αμερικανικό έθνος, κατηγορώντας τους δεύτερους για το γεγονός ότι δεν έχει επέλθει συμφωνία για την αντιμετώπιση του οικονομικού ελλείμματος. “Η αποτυχία να βρεθεί λύση για το έλλειμμα και το χρέος μπορεί να οδηγήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας και να βλάψει σοβαρά την αμερικανική οικονομία”, προειδοποίησε ο Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε να υπάρξει αποτελεσματικό σχέδιο και όχι μια περιστασιακή λύση, που θα επαναφέρει το πρόβλημα ύστερα από έξι μήνες με κίνδυνο, μάλιστα, να υποβαθμιστεί η πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ.
“Η χρεοκοπία είναι ένα ανεύθυνο και ριψοκίνδυνο αποτέλεσμα αυτού του διαλόγου...Θα διακινδυνεύαμε να προκαλέσουμε μία βαθιά οικονομική κρίση--μία κρίση που θα είχε προκληθεί σχεδόν αποκλειστικά από την Ουάσινγκτον”, είπε σημειώνοντας, ότι η πρώτη χρεοκοπία στην ιστορία των ΗΠΑ θα επηρέαζε άμεσα τις ζωές των απλών Αμερικανών, επειδή η κυβέρνηση δεν θα ήταν σε θέση να καταβάλει τα μηνιαία επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, τα επιδόματα των βετεράνων, τις συντάξεις και να τηρήσει τα συμβόλαια που έχει συνάψει με χιλιάδες επιχειρήσεις.
“Έχω ενημερώσει τους ηγέτες και των δύο κομμάτων ότι θα πρέπει να καταλήξουν σε συμβιβασμό μέσα στις επόμενες ημέρες που να μπορεί να ψηφιστεί και από τα δύο σώματα του Κογκρέσου--έναν συμβιβασμό που να μπορώ να υπογράψω. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να επιτύχουμε αυτό τον συμβιβασμό”, πρόσθεσε.
Η λύση στο πρόβλημα του δημοσίου χρέους θα πρέπει να βρεθεί έως τις 2 Αυγούστου ενώ οι οίκοι αξιολόγησης έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι είναι πιθανόν, μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, να προχωρήσουν στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ εάν διαφανεί οποιαδήποτε αδυναμία εκπλήρωσης των δανειακών της υποχρεώσεων.
“Ο αμερικανικός λαός μπορεί να ψήφισε μία πολωμένη κυβέρνηση, αλλά δεν ψήφισε μία δυσλειτουργική κυβέρνηση”, σημείωσε σε άλλο σημείο του διαγγέλματός του ο Ομπάμα.
Απαντώντας στον αμερικανό πρόεδρο, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, επανέλαβε την απόρριψη από το κόμμα του του σχεδίου που προτείνει ο πρόεδρος, λέγοντας ότι η αποκαλούμενη “ισορροπημένη” προσέγγιση σημαίνει: “ξοδεύουμε περισσότερα...πληρώνετε περισσότερα”.
“Η πικρή αλήθεια είναι ότι πρόεδρος ήθελε μία λευκή επιταγή πριν από έξι μήνες και θέλει μία λευκή επιταγή και σήμερα. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί”, είπε ο Μπένερ.
Πάντως, οι αναλυτές τονίζουν ότι το διάγγελμα του Ομπάμα είχε στόχο περισσότερο τους ψηφοφόρους παρά να καθησυχάσει τις αγορές.



Ένας στους τρεις Αμερικανούς κατηγορεί τον Ομπάμα για την κατάσταση
Το ένα τρίτο και πλέον των Aμερικανών θεωρούν ότι η πολιτική του προέδρου Ομπάμα έχει επιδεινώσει την κατάσταση της οικονομίας, αλλά θεωρούν εξίσου υπεύθυνους τους Ρεπουμπλικανούς.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση των Washington Post-ABC News, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη (26/07), το ποσοστό των αμερικανών που απάντησαν ότι ο Ομπάμα, Δημοκρατικός,επιδείνωσε την κατάσταση της οικονομίας αυξήθηκε κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες από τον Οκτώβριο φθάνοντας στο 37%, διαπίστωσε η δημοσκόπηση.
Αλλά εξίσου πολλοί Αμερικανοί κατηγορούν τους Ρεπουμπλικανούς για τα προβλήματα στην οικονομία.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 90% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι η κατάσταση της οικονομίας δεν είναι καλή, το 85% ότι ζουν με δυσκολία και τέσσερις στους πέντε ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί μία δουλειά.
Οι πιθανότητες επανεκλογής του προέδρου το 2012 εξαρτώνται από την ικανότητά του να αντιμετωπίσει το ποσοστό της ανεργίας που ανέρχεται σε 9,2%.
Οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι προτιμούν τον Ομπάμα σε ό,τι αφορά στην αγορά εργασίας παρά τους Ρεπουμπλικανούς.
Η δημοσκόπηση των Washington Post-ABC News διενεργήθηκε στο διάστημα 14 με 17 Ιουλίου και έχει περιθώριο σφάλματος συν-πλην 3,5 ποσοστιαίες μονάδες.


Πηγή: Κόσμος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου