Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΗΠΑ: Καμία συμφωνία για ομοσπονδιακό όριο δανεισμού και έλλειμμα


Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για το πρόβλημα του ομοσπονδιακού ορίου δανεισμού και του ελλείμματος.
Τα μέλη της βουλής των αντιπροσώπων και της γερουσίας απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία το σαββατοκύριακο για το ζήτημα του ορίου του ομοσπονδιακού δανεισμού και της μείωσης του ελλείμματος των ΗΠΑ και αντ' αυτού συνέχιζαν να προωθούν ανταγωνιστικά νομοσχέδια, κλιμακώνοντας την ένταση και αυξάνοντας τις πιθανότητες η Ουάσινγκτον να κηρύξει στάση πληρωμών.

Καθώς ο χρόνος εξαντλείται, οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί συνεχίζουν να μοιάζουν ανυποχώρητοι. Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι υπάρχει μια συμφωνία για την αποτροπή της κήρυξης μιας στάσης πληρωμών με δυνητικά καταστροφικές συνέπειες για την διεθνή οικονομία, πέραν της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας των Ηνωμένων Πολιτειών.
Μετά από εβδομάδες αλληλοκατηγοριών οι δύο πλευρές μοιάζουν να απέχουν περισσότερο παρά ποτέ σε ό,τι αφορά μια ευρεία συμφωνία για την μείωση του ελλείμματος και την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους, το οποίο βρίσκεται στα 14,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι παρέβησαν την προθεσμία που είχαν θέσει ως το Σαββατοκύριακο και σχεδιάζουν να συνεχίσουν τις συνομιλίες σήμερα. Ωστόσο η διαπραγμάτευση έχει μετατραπεί σε σκληρή μάχη με την καθεμιά πλευρά να αρνείται να υποχωρήσει. Οι Ρεπουμπλικάνοι αντιτίθενται σε κάθε προσπάθεια να αυξηθούν οι φόροι, ενώ οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να αποτρέψουν τις περικοπές στα κοινωνικά προγράμματα.
Ο υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ έκανε χθες εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές σε μια προσπάθεια να πείσει τις αγορές ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να κηρύξουν στάση πληρωμών. Κυβερνητικοί παράγοντες σημειώνουν όμως ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι ιδιαίτερα «αγχωτικές» για τις διεθνείς αγορές.
Επιχειρώντας να καθησυχάσει τους εταίρους των ΗΠΑ, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον αναμένεται να εκφράσει σήμερα στο Χονγκ Κονγκ την πεποίθησή της ότι θα υπάρξει συμφωνία στην Ουάσινγκτον για το αμερικανικό χρέος.
«Γνωρίζουμε σε ποιο βαθμό είναι σημαντικό για μας και για σας. Πιστεύω ότι το Κογκρέσο θα πετύχει συμφωνία για το όριο του χρέους και ότι στη συνέχεια θα συνεργαστεί με τον πρόεδρο Ομπάμα για τα μέτρα που θα βελτιώσουν μακροπρόθεσμα τις δημοσιονομικές προοπτικές», τονίζει η Κλίντον σε ομιλία την οποία πρόκειται να εκφωνήσει σε συνάντηση επιχειρηματιών στο Χονγκ Κονγκ, το κείμενο της οποίας δόθηκε νωρίτερα στη δημοσιότητα.

Πηγή: Καθημερινή, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου