Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Στο μικροσκόπιο & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ


Τρίτη, 26 Ιουλίου, 2011

Λιτή ήταν η εκδήλωση για την ημέρα της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα. Οι περισσότεροι καλεσμένοι δεν πήγαν! Σιγά-σιγά ξεχνιέται και αυτή η ιστορική ημέρα της 24ης Ιουλίου 1974, όταν ο στρατηγός Φαίδων Γκιζίκης έφερε και όρκισε Πρωθυπουργό μίας Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή. Μεταξύ αυτών που έλειπαν ήταν και ο πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής ο νεότερος, αλλά και η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέκος Τσίπρας καθώς και πολλοί βουλευτές. Στο Σιμόπουλο της Ηλείας όταν κάποιος ήταν καλεσμένος σε γάμο ή άλλη εκδήλωση και δεν πήγαινε έλεγε “έχω τραχανά απλωμένο” και τούτο γιατί ο τραχανάς έπρεπε να ξεραθεί στον ήλιο και τον φυλάγανε μην βρέξει αλλά και για άλλους λόγους. Στην πραγματικότητα συνήθως ήταν μία δικαιολογία. Λέτε και οι πολιτικοί του σήμερα να είχαν τραχανά απλωμένο;

Πριν αρκετά χρόνια βρέθηκα στον εορτασμό για την Ημέρα της Δημοκρατίας καλεσμένος του τότε Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Θυμάμαι ότι το σιντριβάνι στο κήπο του Προεδρικού Μεγάρου δεν είχε νερό γιατί στην Αθήνα έκαναν λιτότητα στο νερό. Τότε ήταν που συνάντησα και το ζεύγος Ανδρέα Παπανδρέου και Δήμητρας Λιάνη και τα είπαμε για λίγο. Ύστερα από δύο μέρες συναντηθήκαμε πάλι με τον Ανδρέα στο γραφείο του στη Βουλή. Την ίδια μέρα είχε πεθάνει και ο αείμνηστος βουλευτής Ηλείας Βασίλης Παπαδόπουλος και πιάσαμε συζήτηση για το “φτωχό παιδί” από τη Βουλιαγμένη (Μπουρτνάνου). Ξανά-συναντηθήκαμε στο Μητροπολιτικό Ναό την επόμενη στη κηδεία του Βασίλη Παπαδόπουλου μαζί μου ήταν και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Βοστώνης κ. Γεώργιος Τσάκαλης. Πως περνούν τα χρόνια...

Λέγοντας για τον σημερινό πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια να υπενθυμίσουμε ότι διετέλεσε βουλευτής αλλά και Υπουργός Εξωτερικών της Κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου. Άραγε γνωρίζει καλά τα τεκταινόμενα μέσα στις κυβερνήσεις. Βέβαια προχθές στο λόγο που έβγαλε κατά τον εορτασμό της Ημέρας της Δημοκρατίας μίλησε για τους “μεγαλοκαρχαρίες” που ξεφεύγουν και δεν πληρώνουν φόρους. Άραγε τώρα το μαθαίνει ο κ. Παπούλιας, τόσα χρόνια που ήταν; Μήπως είπε περισσότερα από όσα έπρεπε να πει ή δεν είπε αρκετά. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει τις αρμοδιότητες που είχε κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δηλαδή, ένας αρχηγός κράτους χωρίς δύναμη και τούτο γιατί ο Ανδρέας φρόντισε με νομοσχέδιο που πέρασε στη Βουλή να είναι έτσι για “φιγούρα”. Φιγούρα, ξεφιγούρα εισπράττει πιο πολλά και από τον Ομπαμάκο.

Παίρνουμε πολλά μηνύματα από διάφορα μέρη που κατά το πλείστον ανησυχούν οι άνθρωποι για το μέλλον του Ελληνισμού στις ΗΠΑ. Λένε ότι το ενδιαφέρον χάνεται μέρα με τη μέρα. Δεν ξέρω τι ζητούν από εμάς να κάνουμε αλλά καλό θα είναι να ενδιαφερθούν οι ίδιοι για τον Ελληνισμό. Αντί να κάθονται και να κάνουν κριτική ότι φταίει ο ένας ότι φταίει ο άλλος ας κοιτάξουν από το δικό τους χώρο τι έχουν κάνει για τον Ελληνισμό και τι μπορούν να κάνουν. Εάν δεν τους αρέσουν οι κοινότητες, οι οργανώσεις, τα σωματεία οι σύλλογοι ας ενδιαφερθούν πιό πολύ οι ίδιοι. Με το να κάνουν κριτική και να “κλαίνε τη μοίρα του” δεν βγαίνει τίποτα. Ενδιαφέρον χρειάζεται. Εάν δεν σου αρέσει κάτι προσπάθησε να το κάνεις καλύτερο. Δούλεψε, φώναξε, ασχολήσου. Η απάθεια είναι η ήσυχη αποδοχή του τι γίνεται και του τι δεν γίνεται. Ουδείς αναντικατάστατος. Ο Ελληνισμός είμαστε ΕΜΕΙΣ. Μην το αφήσεις για το αύριο γιατί δεν θα γίνει ποτέ. ΣΗΜΕΡΑ πρέπει να ενδιαφερθείς. Εμείς ήμαστε “ερασιτέχνες” που ότι κάνουμε το κάνουμε από αγάπη για τον Ελληνισμό, ακόμα και όταν διαφωνούμε.

Θέλω να συγχαρώ τον Πανηλειακό Σύλλογο της Νέας Υόρκης που προσπαθεί για την ενημέρωση.  Οι άνθρωποι ασχολούνται έμπρακτα για το καλό του Συλλόγου το καλό του Ελληνισμού. Μετά την ΗΛΕΙΑΚΤΙΔΑ τώρα είναι και στο face book. Μπράβο τους γιατί τέτοιες κινήσεις είναι αξιέπαινες και πρέπει να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση. Τι νομίζεται ότι αυτοί πληρώνονται; Εάν υπήρχαν 5-10 άτομα σε κάθε Σύλλογο/Σωματείο να ενδιαφερθούν τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για τον Ελληνισμό. Μπράβο στους Νεοϋρκέζους του Πανηλειακού Συλλόγου.

Συζητούσαμε με τον τεχνικό μας, το Νίκο, για την ιστοσελίδα μας που διαβάζεται σε διάφορα μέρη του κόσμου κάθε μέρα. Έχουμε αναγνώστες και στα βάθη της Κίνας!!! Έλληνες που εργάζονται εκεί αλλά και στην Αφρική. Ενώ δεκάδες χιλιάδες είναι οι αναγνώστες μας στις ΗΠΑ, Καναδά, Ελλάδα, σε όλα τα κράτη της Ευρώπης, στην Αυστραλία. Ακόμα σε καράβια που βρίσκονται στα μήκη και πλάτη της υδρογείου και έχουν Έλληνες/Ελληνίδες. Τώρα με το WI FI μπαίνουν στην ιστοσελίδα μας ακόμα και από αεροπλάνα. Στις 19 Δεκεμβρίου του 2009 όταν μπήκαμε στο διαδίκτυο με την ιστοσελίδα http://www.paneliakos.com/ είμαστε δύο. Σήμερα 26 Ιουλίου 2011 έχουμε ξεπεράσει τους 50,600 ενώ κοντά 35,000 μπαίνουν τακτικά, και καθημερινά οι αριθμοί αυξάνουν. Σας ευχαριστούμε. Είναι μία προσπάθεια για επικοινωνία. Δεν είμαστε τέλειοι, και ούτε τα ξέρουμε όλα. Έχουμε γνώμη για αυτά που γνωρίζουμε. Ξέρουμε αυτά που ξέρουμε, αλλά, ξέρουμε και αυτά που δεν ξέρουμε.

Αρκετοί μας στέλνουν ανώνυμες καταγγελίες, προσπαθούν να περάσουν ιδεολογίες, ιδέες, κομματικές θέσεις, ανθελληνικά μηνύματα... και διάφορα άλλα. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας στην ιστοσελίδα μας. Γνωρίζεται ότι δεν “μασάμε τα λόγια μας”. Αλλά, ανώνυμα, προσβλητικά και άλλα κακόγουστα δεν θα τα βάλουμε στο διαδίκτυο. Εάν θέλετε να σας βοηθήσουμε να φτιάξετε δικό σας blog. Και κάτι ακόμα, μας στέλνετε μηνύματα για εκδηλώσεις που θα γίνουν αλλά δεν μας στέλνετε κάτι μετά την εκδήλωση. Πως πήγε, τι έγινε, ποιος ήταν εκεί. Άλλο πράγμα δηλαδή!!! Πως να συμμετέχει ο άλλος αφού δεν ξέρει τι έγινε στην προηγούμενη. Η ενημέρωση δεν γίνεται μόνο πριν μία εκδήλωση αλλά και μετά.

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου