Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Ενέκρινε σχέδιο μείωσης του ελλείμματος ο Λευκός Οίκος

Προβλέπει περικοπές σε δαπάνες κατά 2,7 τρισ. δολάρια - Ερωτηματικό η στάση των Ρεπουμπλικανών

Τρίτη, 26 Ιουλίου, 2011

Σχέδιο περικοπών των αμερικανών δαπανών κατά 2,7 τρισ. δολάρια παρουσίασαν τη Δευτέρα οι Δημορκατικοί της Γερουσίας, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία στο Κογκρέσο για μείωση του χρέους και αύξηση του ορίου δανεισμού ενώ πλησιάζει η προθεσμία της 2ας Αυγούστου. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως είναι πρόθυμος να δεχθεί το σχέδιο των προτάσεων.
Από το σύνολο των περικοπών, που αφορούν σχεδόν ολόκληρο το φάσμα του προϋπολογισμού, οι Ρεπουμπλικανοί εμφανίζονται έτοιμοι -σύμφωνα με τους Δημοκρατικούς- να δεχθούν μέτρα που αντιστοιχούν στο 1,2 τρισ. δολάρια. Το σχέδιο καταρτίστηκε υπό τον ηγέτη των Δημοκρατικών τηςε Γερουσίας Χάρρι Ριντ.
Στις προτάσεις προβλέπονται μέτρα που θα δώσουν στην Ουάσινγκτον τη δυνατότητα να προχωρήσει σε δανεισμό που θα καλύψει τις ανάγκες της μέχρι και για το 2012. Το σχέδιο προβλέπει σημαντικές περικοπές τόσο σε δαπάνες της εγχώριας πολιτικής -όπως την αγροτική και τη στεγαστική πολιτική- όσο και σε προγράμματα που αφορούν τις ένοπλες δυνάμεις.

«Η μπάλα στους Ρεπουμπλικανούς» λέει ο Λευκός Οίκος
Ελάχιστα μετά την ανακοίνωση των προτάσεων, ο Λευκός Οίκος δήλωσε την προθυμία του να δώσει το πράσινο φως, αναφέροντας πως το σχέδιο Ριντ απομακρύνει τον κίνδυνο αμερικανικής στάσης πληρωμών μέχρι και το 2012 και δείχνοντας στην κατεύθυνση των Ρεπουμπλικανών για την εξεύρεση διεξόδου.
«Η πρόταση Ριντ είναι μία λογική προσέγγιση που θα πρέπει να βρει υποστήριξη και από τα δύο κόμματα» ανέφερε εκπρόσωπος του Αμεριακανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
«Ελπίζουμε πως οι Ρεπουμπλικανοί θα συμφωνήσουν στην πρόταση» κατέληξε ο εκπρόσωπος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδό τους».

Πηγή: TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου