Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Πέντε νέα αθλήματα στους Ολυμπιακούς του «Λος Αντζελες 2028»

 Σάββατο, 14 Οκτωβρίου, 2023

Πέντε αθλήματα, συμπεριλαμβανομένου του κρίκετ και του «ποδοσφαίρου με σημαία», που προτάθηκαν για συμπερίληψη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες 2028 εγκρίθηκαν την Παρασκευή (13/10) από το εκτελεστικό συμβούλιο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, αφήνοντάς τους ένα τελευταίο εμπόδιο για να σφραγίσουν τις Ολυμπιακές θέσεις τους.

Οι διοργανωτές των Αγώνων του Λος Αντζελες 2028 δήλωσαν αυτή την εβδομάδα ότι ήθελαν να προστεθούν στη διοργάνωση το κρίκετ, «ποδόσφαιρο με σημαία», λακρός, σκουός και μπέιζμπολ-σόφτμπολ.

Κάθε διοργανώτρια πόλη, σύμφωνα με τους κανόνες της ΔΟΕ που εγκρίθηκαν πριν από μερικά χρόνια, μπορεί να ζητήσει τη συμπερίληψη πολλών αθλημάτων για την διοργάνωσή της στους Αγώνες.

«Αυτές οι προτάσεις έγιναν δεκτές ως πακέτο από την εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ σε συνέντευξη Τύπου στο τέλος της συνεδρίασης του εκτελεστικού συμβουλίου.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτές οι προτάσεις και αυτά τα αθλήματα συνάδουν πλήρως με την αθλητική κουλτούρα των οικοδεσποτών μας το 2028, με την αμερικανική αθλητική κουλτούρα, θα επιδείξουν τα εμβληματικά αμερικανικά αθλήματα στον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα θα φέρουν διεθνή αθλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Η συνεδρίαση της ΔΟΕ, που ξεκινά την Κυριακή, θα πρέπει τώρα να επισημάνει τη σύσταση του διοικητικού συμβουλίου.

Το Κρίκετ, το οποίο απολαμβάνει τεράστια απήχηση στην Ινδία και ένα ταχέως αναπτυσσόμενο παγκόσμιο κοινό, ετοιμάζεται να επιστρέψει στους Ολυμπιακούς αφού έχει εμφανιστεί μία φορά στους Αγώνες του 1900.

Η Ινδία εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να υποβάλει προσφορά για μελλοντικούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η πρόταση των Αγώνων του Λος Αντζελες είναι για ένα τουρνουά κρίκετ Twenty20 έξι ομάδων για άνδρες και γυναίκες. Το T20 είναι μια σύντομη μορφή του παιχνιδιού.

«Η συμπερίληψη αυτών των αθλημάτων θα επιτρέψει στο Ολυμπιακό κίνημα να εμπλακεί με νέους αθλητές και κοινότητες φιλάθλων στις Ηνωμένες Πολιτείες και παγκοσμίως», είπε ο Μπαχ.

«Βλέπουμε την αυξανόμενη δημοτικότητα του κρίκετ, ιδιαίτερα του σχήματος T20. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους καλύτερους παίκτες κρίκετ στον κόσμο για να εμφανιστούν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2028».

Το «ποδόσφαιρο με σημαία» είναι μια μορφή αμερικανικού ποδοσφαίρου χωρίς επαφή που παίζεται από ομάδες των πέντε.

Το μπέιζμπολ εμφανίστηκε σε αρκετούς προηγούμενους Αγώνες. Προστέθηκε στο πρόγραμμα του Τόκιο του 2020 αφού διακόπηκε το 2012 και το 2016, αλλά δεν θα είναι μέρος των Αγώνων του Παρισιού.

Το σόφτμπολ, το γυναικείο αντίστοιχο του μπέιζμπολ, έχει εμφανιστεί σε πέντε προηγούμενες εκδόσεις των Θερινών Αγώνων και επίσης έμεινε εκτός της ατζέντας του Παρισιού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου