Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

«Το Ισραήλ διαπράττει ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»

 Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου, 2023

"Ζεστένει" τις μηχανές του πολέμου ο Σουλτάνος

Νέα σφοδρή επίθεση κατά του Ισραήλ έκανε την Κυριακή (29.10.2023) ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κλιμακώνοντας ακόμη περισσότερο την ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

Μετά από τα πυρά που εξαπέλυσε το Σάββατο κατά του Ισραήλ, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέβη την Κυριακή σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις.

Στην ομιλία του για την επέτειο συμπλήρωσης ενός αιώνα από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι, «όπως επιθυμούσε ο ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας, ο Κεμάλ Ατατούρκ, η χώρα του σήμερα λειτουργεί ως φύλακας για τους εγκαταλελειμμένους σε αυτήν την περιοχή (σ.σ.: στη Μέση Ανατολή) και στον κόσμο».

«Η Τουρκία σπεύδει σε βοήθεια όσων έχουν ανάγκη, από τον Καύκασο μέχρι την Ασία, από το Τουρκεστάν μέχρι την Παλαιστίνη», προσέθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας. «Κανείς δεν μπορεί να απλώνει τα χέρια του στη Γάζα», επεσήμανε ο ίδιος.

Ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας ότι η Τουρκία διατηρεί σθεναρή στάση υπέρ της Παλαιστίνης και της Γάζας. Τόνισε ότι «καμία ιμπεριαλιστική δύναμη» δεν θα καταφέρει να εμποδίσει την Τουρκία να γίνει μια «ευτυχισμένη, επιτυχημένη και νικηφόρα χώρα».

Το Σάββατο, μετά από τη σφοδρή επίθεση που δέχτηκε από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η πλευρά του Ισραήλ απάντησε με πολύ σκληρά λόγια, χαρακτηρίζοντας «φίδι» τον πρόεδρο της Τουρκίας.

«Το Ισραήλ διαπράττει ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»

Νωρίτερα την Κυριακή, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στο Ισραήλ, κάνοντας λόγο για ανικανότητα και συκοφαντία Ισραηλινών αξιωματούχων, μετά την απόσυρση των Ισραηλινών διπλωματών ως συνέπεια των δηλώσεων του Τούρκου προέδρου Ερντογάν υπέρ της Χαμάς.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις συκοφαντίες και τους αβάσιμους ισχυρισμούς ορισμένων Ισραηλινών αξιωματούχων. Δεν θα έχουν αποτέλεσμα οι προσπάθειες ορισμένων Ισραηλινών αξιωματούχων, οι οποίοι δεν μπορούν καν να ανεχθούν την αλήθεια και τα γεγονότα, να αλλάξουν την ατζέντα με διαστρεβλώσεις και συκοφαντίες, με την ελπίδα να καλύψουν τη βάναυση σφαγή με στόχο Παλαιστίνιους πολίτες στη Γάζα.

Το γεγονός ότι οι Αρχές αυτές, οι οποίες διαπράττουν ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας ενώπιον ολόκληρου του κόσμου, αλλά δεν μπορούν καν να ανεχτούν την κριτική και την καταδίκη, στοχοποιούν τα Ηνωμένα Έθνη, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Α.Ε. κ. Αντόνιο Γκουτέρες, και τον πρόεδρό μας, Α.Ε. κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποτελεί σαφή ένδειξη της ανικανότητάς τους.

Απορρίπτουμε τις αβάσιμες κατηγορίες περί αντισημιτισμού, καθώς και τις συκοφαντίες και τις προσβολές κατά του προέδρου μας και της χώρας μας.

Είναι γνωστό σε όλους ότι, η Ιστορία της Τουρκίας σε αυτό το θέμα είναι καθαρή – σε αντίθεση με πολλές χώρες που υποστηρίζουν το Ισραήλ άνευ όρων σήμερα.

Είναι μια αλήθεια που αναγνωρίζεται από όλους τους ιστορικούς ότι η Τουρκική Δημοκρατία υπήρξε ένα ασφαλές καταφύγιο ανά την Ιστορία για όλους όσοι καταπιέζονταν, συμπεριλαμβανομένων των Εβραίων. Καλούμε επειγόντως τις ισραηλινές αρχές να εισακούσουν τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός και ειρήνη, προκειμένου να τερματιστεί αυτή η βαρβαρότητα που στοχεύει στην πλήρη καταστροφή του λαού της Γάζας».

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου