Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Σαρωτική επιδρομή του Ισραήλ στη Γάζα – Σφυροκόπημα από ξηρά, θάλασσα και αέρα – Φόβοι για μεγάλο αριθμό νεκρών

Κυριακή, 29 Οκτωβρίου, 2023

Σποραδικές εκρήξεις ακούγονταν το πρωί, καθώς συνεχίζονταν τα πλήγματα από αεροσκάφη, το πυροβολικό και από τη θάλασσα.

Δεν έχει τέλος το σφυροκόπημα στη Λωρίδα της Γάζας, με τον στρατό του Ισραήλ να επιτίθεται από ξηρά, αέρα και θάλασσα. Μετά από μία νύχτα κόλαση, οι βομβαρδισμοί συνεχίζονταν το πρωί του Σαββάτου (28.10.23), ωστόσο η έντασή τους είχε μειωθεί, όπως μετέδωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου στον παλαιστινιακό θύλακα και γύρω από αυτόν.

Προς το παρόν δεν έχει δοθεί επίσημα απολογισμός θυμάτων από το υπουργείο Υγείας, εντούτοις ιατρικές πηγές στην περιοχή της Γάζας είπαν σε δημοσιογράφο του AFP πως φοβούνται ότι ο αριθμός των νεκρών θα είναι πολύ μεγάλος, μετά την κλιμάκωση της επίθεσης του στρατού του Ισραήλ χθες βράδυ.

Σποραδικές εκρήξεις ακούγονταν το πρωί, καθώς συνεχίζονταν τα πλήγματα από αεροσκάφη, το πυροβολικό και από τη θάλασσα. Η ένταση των πληγμάτων έχει πάντως μειωθεί σε σύγκριση με τη νύχτα, σημείωσε ανταποκριτής μέσα στη Λωρίδα της Γάζας.

Πυκνοί καπνοί και καταχνιά κάλυπταν μεγάλο μέρος του παλαιστινιακού θύλακα, ανέφερε άλλος δημοσιογράφος, στην Ασκελόν, στο νότιο Ισραήλ, περίπου δέκα χιλιόμετρα.

Οι πολύωροι βομβαρδισμοί, τα ασταμάτητα πλήγματα, έκαναν τα παράθυρα και το έδαφος να τρέμουν στην Ασκελόν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ως περίπου στις 04:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Οι καπνοί και η οσμή αντικειμένων που καίγονταν είχαν φθάσει ως τις πόλεις Ασκελόν και Σντερότ, στο νότιο Ισραήλ, κατά την ανατολή του ηλίου, καθώς μαχητικά συνέχιζαν να πετούν σε χαμηλό ύψος κι ακούγονταν κατόπιν εκρήξεις από τη Γάζα.

«Πλήξαμε 150 υπόγειους στόχους»

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «έπληξε 150 υπόγειους στόχους» στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας στη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς σήμερα Σάββατο.

«Στη διάρκεια της νύχτας, τα πολεμικά αεροσκάφη του Τσαχάλ (ισραηλινός στρατός) έπληξαν 150 υπόγειους στόχους στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μεταξύ των οποίων σήραγγες που χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες, υπόγειες εγκαταστάσεις μάχης και άλλες υπόγειες υποδομές. Αρκετοί τρομοκράτες της Χαμάς σκοτώθηκαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού που δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από μια νύχτα σφοδρών ισραηλινών βομβαρδισμών στον παλαιστινιακό θύλακα.

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου