Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Απόφαση ορόσημο: Εταιρεία αναγκάζεται να αποζημιώσει πελάτη που κόλλησε κορονοϊό

 Σάββατο, 28 Οκτωβρίου, 2023


Στο πλοίο επέβαιναν περίπου 2.671 επιβάτες και 1.146 μέλη του πληρώματος.

Η μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο υπήρξε «αμελής» στον τρόπο που διαχειρίστηκε το ξέσπασμα της επιδημίας κορονοϊού στο πλοίο «Ruby Princess» που οδήγησε σε 28 θανάτους και περίπου 700 μολύνσεις.

Η Carnival, η μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο, υποχρεώθηκε να πληρώσει τα ιατρικά έξοδα ενός επιβάτη που κόλλησε Covid19 σε ένα από τα πλοία της.

Πιο συγκεκριμένα, αυστραλιανός δικαστής έκρινε ότι η εταιρεία παραπλάνησε τους επιβάτες σχετικά με τους κινδύνους για την ασφάλειά τους, καθώς θα έπρεπε να είχε ακυρώσει ένα συγκεκριμένο ταξίδι του πλοίου «Ruby Princess» τον Μάρτιο του 2020.

Πρόκειται για δρομολόγιο στο οποίο εκδηλώθηκαν περίπου 900 κρούσματα Covid, ενώ 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της «έκρηξης» της επιδημίας που εκδηλώθηκε επί του πλοίου.

Σύμφωνα με το BBC, η απόφαση-ορόσημο θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα σε εκατοντάδες άλλους που διεκδικούν αποζημιώσεις.

Η επικεφαλής ενάγουσα της υπόθεσης Susan Karpik, συνταξιούχος νοσοκόμα, ταξίδευε με τον σύζυγό της Henry στο «Ruby Princess» που ξεκίνησε από το Σίδνεϊ με προορισμό τη Νέα Ζηλανδία τον Μάρτιο του 2020 – ακριβώς δηλαδή στην αρχή της πανδημίας.

Στο πλοίο επέβαιναν περίπου 2.671 επιβάτες και 1.146 μέλη του πληρώματος.

Ο Henry Karpik, συνταξιούχος αστυνομικός, προσβλήθηκε από τον ιό και νοσηλεύτηκε για δύο μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων τέθηκε σε τεχνητό κώμα.

Ο δικαστής έκρινε ότι ο αυστραλιανός βραχίονας της Carnival υπήρξε «αμελής και παραβίασε το καθήκον της φροντίδας» και αποφάσισε ότι η Susan Karpiks θα πρέπει να λάβει 4.423,48 δολάρια Αυστραλίας – συν τόκους – για τα ιατρικά έξοδα που είχε καταβάλει.

Μπορεί το ποσό που εκδικάστηκε να υπολείπεται σημαντικά των 360.000 αυστραλιανών δολαρίων για το οποίο έκανε αγωγή, ωστόσο η απόφαση ανοίγει την πόρτα σε ακόμη 1.000 επιβάτες που έκαναν το ίδιο ταξίδι.

Πηγή: dnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου