Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Έρχονται κατασχετήρια για… απλήρωτες απαλλοτριώσεις στην Πατρών – Πύργου

 Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου, 2023

Η συνολική καταγραφή αφορά 2.000 δικαιούχους αποζημιώσεων συνολικού ύψους 70 εκατ. ευρώ, με τους περισσότερους να μην έχουν πάρει μέχρι σήμερα ούτε ευρώ

Βροχή από κατασχετήρια κατά του Ελληνικού Δημοσίου έρχεται από αυτή την εβδομάδα για χιλιάδες απαλλοτριώσεις ιδιοκτησιών που έγιναν κατά μήκος του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών–Πύργου χωρίς ωστόσο οι περισσότεροι ιδιοκτήτες να έχουν πάρει τα χρήματα που δικαιούνται βάσει των δικαστικών αποφάσεων. Η συνολική καταγραφή όπως αναφέρει η εφ. «Πελοπόννησος» αφορά 2.000 δικαιούχους αποζημιώσεων συνολικού ύψους 70 εκατ. ευρώ, με τους περισσότερους να μην έχουν πάρει μέχρι σήμερα ούτε ευρώ.

Σημειώνεται, ότι με την απόφαση 223 του 2022 βγήκε η οριστική τιμή μονάδας για την αποζημίωση των περιουσιών που έχουν δεσμευθεί κατά μήκος της Πατρών–Πύργου, στο τμήμα από το Μιντιλόγλι έως τα Τσουκαλέικα. Αφορά σε 340 δικαιούχους για ένα ποσό 7,5 εκατ. ευρώ, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ.

Επίσης, αξίζει να τονιστεί ότι είχε προηγηθεί από το 2015 η απόφαση 222, που αφορούσε στο ίδιο τμήμα του δρόμου, για τις παρακείμενες περιουσίες 400 ιδιοκτητών. Η συγκεκριμένη απόφαση έχει βγει για το 100% της αποζημίωσης που ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ. Το δικαστήριο έδινε από τότε εντολή να καταβληθεί το 60% του ποσού ως προκαταβολή και να παρακρατηθεί το 40% για πιθανές διορθώσεις στο Εφετείο.

Το δεύτερο δικαστήριο έγινε και έκρινε ότι πρέπει να δοθεί επιπλέον αποζημίωση 2,5 εκατ. ευρώ στους ιδιοκτήτες, αλλά τα χρήματα εξακολουθεί να παρακρατεί το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με την αιτιολογία ότι δεν έχει πάρει ακόμα τους διορθωτικούς πίνακες των δικαιούχων, που δεν έχει στείλει η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αλλά την έχουν στα χέρια τους οι δικηγόροι των ιδιοκτητών.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου