Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Αλλαγή ώρας την Κυριακή (αύριο, στην ΕΛΛΑΔΑ). Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω

 Σάββατο, 28 Οκτωβρίου, 2023

Αλλαγή από την καλοκαιρινή στη χειμερινή ώρα στην Ελλάδα. Πότε γυρνάν πίσω οι δείκτες των ρολογιών μας. Τι κερδίζουμε, τι χάνουμε.

Όπως κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, έτσι και αύριο, Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, έχουμε αλλαγή ώρας από τη λεγόμενη θερινή στη χειμερινή και γυρίζουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω τόσο στην Ελλάδα.

Ετσι, αύριο, Κυριακή, 29 Οκτωβρίου, στις 4.00 π.μ. οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μία ώρα πίσω και θα δείξουν 03.00 π.μ. και κατά συνέπεια θα κερδίσουμε μια ώρα ύπνου στην Ελλάδα.

Στις ΗΠΑ η ώρα αλλάζει την άλλη Κυριακή, 5 Νοεμβρίου.  Από τις 2:00π.μ. θα πάει πίσω στη 1:00π.μ.

Αύριο, λοιπόν, Κυριακή,   θα ξημερώσει μία ώρα νωρίτερα αλλά και θα νυχτώσει μία ώρα νωρίτερα.

Η απόφαση της ΕΕ που δεν εφαρμόστηκε

Η τελευταία αλλαγή ώρας ήταν προγραμματισμένη για τον Μάρτιο 2021, με τα κράτη – μέλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση να καλούνται να επιλέξουν μία από τις δύο ζώνες (χειμερινή ή θερινή). Ωστόσο, η απόφαση αυτή για τη μη αλλαγή της ώρας δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Σημαντικό ρόλο στη λήψη της συγκεκριμένης και, ανεφάρμοστης μέχρι σήμερα, απόφασης διαδραμάτισαν μεταξύ άλλων και οι «επιπτώσεις» από την αλλαγή ώρας στο βιολογικό ρολόι καθώς είναι καταγεγραμμένη η δυσκολία στην άμεση προσαρμογή.

Σήμερα δεν υπάρχει εικόνα για το αν ποτέ αυτή η απόφαση τελικά θα εφαρμοστεί καθώς δεν υπάρχει επαρκής υποστήριξη στην απαλλαγή της Ευρώπης από το συγκεκριμένο μέτρο της αλλαγής της ώρας κάθε Οκτώβριο και Μάρτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου