Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Διακοπή μετά από 2,5 ώρες… και η συνέχεια στα δικαστήρια

Δευτέρα, 23-10-23

Το ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν τελείωσε ποτέ λόγω του τραυματισμού του Χουάνκαρ, με τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν να αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει «γιατρικό» για το ελληνικό ποδόσφαιρο.


Το πέπλο της ασχήμιας που σημαδεύει διαχρονικά το ελληνικό ποδόσφαιρο, ξεδιπλώθηκε για τα καλά στο «Γ. Καρασκάκης».

Στο κλασικό «αιώνιο» ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, τα αρρωστημένα μυαλά βρήκαν τον τρόπο να δράσουν και πάλι βγάζοντας τη μπάλα από το χορτάρι και βαζοντάς την στα γραφεία των αθλητικών δικαστών, εκεί που θα δοθεί η συνέχεια του αγώνα.

Χρειάστηκαν παραπάνω από δύο ώρες για να ληφθεί η τελική απόφαση για οριστική διακοπή του ματς, λόγω του τραυματισμού του Χουάνκαρ από κροτίδα που έπεσε από τους οπαδούς των γηπεδούχων κι ενώ οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 1-1. Όσα πραγματικά συνέβησαν στα αποδυτήρια, κανείς δεν πρόκειται να τα μάθει καθώς όπως φαίνεται, αποφάσεις άλλαξαν με αποτέλεσμα οι κανονισμοί να χρησιμοποιηθούν κατά το δοκούν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Τρία λεπτά μετά το τέρμα του Καμαρά (48΄) με το οποίο οι Πειραιώτες ισοφάρισαν το γκολ του Βαγιαννίδη από το 23΄, έπεσε κροτίδα στο σημείο όπου έκαναν προθέρμανση οι παίκτες του «τριφυλλιού», με αποτέλεσμα ο 33χρονος Ισπανός αριστερός μπακ του «τριφυλλιού» να πέσει στον αγωνιστικό χώρο, ζαλισμένος και να μεταφερθεί με φορείο στα αποδυτήρια. Εκεί αποσύρθηκαν και οι υπόλοιποι παίκτες του Παναθηναϊκού,  εν συνεχεία και του Ολυμπιακού αλλά και ο Ιταλός διαιτητής του αγώνα, Φάμπιο Μαρέσκα.

Ολοι τους ανέμεναν την γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα Χρήστου Γώγου. Μια γνωμάτευση που έπρεπε να περάσουν περίπου 2,5 ώρες για να πάρει την οριστική της μορφή. Κι αυτό καθώς αρχικά η απόφαση που ελήφθη ήταν ο Ισπανός αμυντικός να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για περαιτέρω έλεγχο αφού ένιωθε ζαλάδες και είχε πρόβλημα με την ακοή του. Σε μια τέτοια περίπτωση ο κανονισμός ήταν σαφής αφού η οριστική διακοπή λόγω τραυματισμού ποδοσφαιριστή με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας, προβλέπει μηδενισμό και αφαίρεση ενός βαθμού αυτής.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα φαίνεται πως το περιεχόμενο της γνωμάτευσης διαφοροποιήθηκε. Ο Παναθηναϊκός ζήτησε εγγράφως τη γνωμάτευση από τον γιατρό του αγώνα, ώστε να κινηθεί νομικά εναντίον του. Ο ίδιος εν συνεχεία φέρεται να υποστηριξε πως δεν έχει την δυνατότητα να εξάγει αξιόπιστη γνωμάτευση για τον παίκτη και για το αν είναι σε θέση να αγωνιστεί λόγω του προβλήματος ακοής. Ετσι ο διαιτητής Μαρέσκα αποφάσισε την οριστική αναβολή, μετά και την αμετάκλητη βούληση του Παναθηναϊκού να μην επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο.

Στο διάστημα που παίχτηκε ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε πολύ επιθετικός στο πρώτο ημίχρονο και κυριάρχησε στον χώρο της μεσαίας γραμμής με το σχήμα που παρεταξε ο Γιοβάνοβιτς. Ο Αράο αγωνίστηκε στόπερ στην θέση του Γεντβάι που ένιωσε ενοχλήσεις στο δικέφαλο και έμεινε εκτός αποστολής. Στα χαφ οι Ρούμπεν και Τσέριν κέρδιζαν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες, ο Παλάσιος αγωνιζόμενος στην αριστερή πλευρά της επίθεσης εξουδετέρωσε αλλά και επωφελήθηκε από τα πολλα κενά που άφηνε ο Ροντινέι όταν ανέβαινε στην επίθεση.

Επιστέγασμα της υπεροχής των «πράσινων» ήταν το γκολ του Βαγιαννίδη στο 28΄. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός πλησίασε στο γκολ τρία λεπτα νωρίτερα με το σουτ του Φορτούνη που πέρασε λίγο άουτ από το δοκάρι του Μπρινιόλι που ήταν σε ετοιμότητα όποτε χρειάστηκε.

Το β΄ημίχρονο ξεκίνησε με το πολύ γρήγορο γκολ του Καμαά όμως κάπου εκεί ο… διακόπτης έπεσε και το φως θα ξανανοίξει στις δικαστικές αίθουσες.  

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος, Φορτούνης, Μασούρας, Ποντένσε, Ελ Κααμπί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Αράο, Σένκεφελντ, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Τσέριν, Παλάσιος, Μπερνάρ, Τζούρισιτς, Ιωαννίδης

Η ΑΕΚ βρήκε τη λύση από Ελίασον και Τσούμπερ

Η ΑΕΚ στην Τρίπολη δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα από τον Αστέρα στο πρώτο ημίχρονο, όμως με κορυφαίους τους Τσούμπερ και Ελίασον που είχαν απο ένα γκολ και μια ασίστ πήρε τη νίκη (0-3), λίγες μέρες πριν την δοκιμασία της με την Μαρσέιγ στην Μασσαλία για το Γιουρόπα Λιγκ. Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Καλτσά και άλλες δύο τουλάχιστον κλασικές ευκαιρίες αλλά η Ενωση βρήκε δίχτυα με τον Ελίασον, στις καθυστερήσεις, ένα τέρμα που άνοιξε τον δρόμο για το τελικό σκορ.

Το έργο της ομάδας του Αλμέιδα διευκολύνθηκε ακόμη περισσότερο όταν ο Αστέρας έμεινε με δέκα παίκτες στο 52΄μετά από αποβολή του Καστάνο με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Σε συνδυασμό με τις αλλαγές που έγιναν, πέτυχε το δεύτερο γκολ με τον Μοχαμάντι στο 77΄για να διαμορφώσει το 0-3 ο Τσούμπερ στο 86΄.  

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Γκαρθία, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Γκρόζντανιτς (46’ Αλάγκμπε), Μουνάφο (73’ Σουρλής), Καλτσάς (55’ Xριστόπουλος), Μπαρτόλο (73’ Ζουγκλής), Κρέσπι, Μιριτέγιο (82′ Mάντζης).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί (72’ Moχαμάντι), Ελίασον, Σιμάνσκι (64’ Γαλανόπουλος), Γιόνσον (72’ Φαν Βέερτ), Τσούμπερ, Μάνταλος (64’ Ζίνι), Αραούχο (λ.τρ. 46’ Πινέδα).

«Τρένο» ο ΠΑΟΚ με γκολάρες Οζντόεφ

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε τα θετικά αποτελέσματα, με τον Ατρόμητο να είναι το νέο του «θύμα», τον οποίο νίκησε με 2-0.  ΜVP για τον «δικέφαλο του Βορρά», που έκανε και διαχείριση ενόψει της αναμέτρησης με την Αμπερτίν για το Κόνφερενς Λιγκ, ήταν ο Ρώσος Μογκαμέντ Οζντόεφ που σημείωσε και τα δύο γκολ (43΄, 51΄). Το πρώτο με δυνατή κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Ντεσπόντοφ και το δεύτερο με ανάποδο  «ψαλίδι».  Ο Ρώσος πέτυχε και τρίτο γκολ στο 66΄ωστόσο ακυρώθηκε ως οφσάιντ ενώ το ίδιο συνέβη και με το τέρμα που σημείωσε ο Μπράντον Τόμας στο 84΄.  Οι Περιστεριώτες με υπηρεσιακό τεχνικό τον Γιώργο Κορακάκη είχαν και αυτοί τις δικές τους στιγμές, κυρίως στο Β΄ημίχρονο ωστοσο για μια ακόμη αγωνιστική παρέμεινε χωρίς νίκη και στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (83΄Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Νέσμπεργκ, Μπάμπα  Οζντόεφ (74΄Σβάμπ), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (69΄Ζίβκοβιτς), Μουργκ, Τάισον (69΄Κωνσταντέλιας), Σαμάτα (74΄Μπράντον Τόμας)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ:  Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Τσακμάκης (56΄ Γιουμπιτάνα), Τζαβέλλας, Ιμερέκοφ, Ντε Μποκ (75΄Αθανασίου), Κούντε (70΄Έρλινγκμαρκ), Έντερ (70΄Κουέν), Καμαρά, Βαλένσια, Βέργος (75΄Αντζιέλσκι).

«Στείρος» ο ΟΦΗ μακριά από την Κρήτη

Η Κηφισιά παρά το γεγονός πως αγωνιζόταν στο ουδέτερο γήπεδο της Λαμίας ως τυπικά γηπεδούχος και έμεινε και με δέκα παίκτες από το 36΄ λόγω της αποβολής του Τζακ Ιπαλίμπο, κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0) από τον ΟΦΗ που σε ένα ακόμη ματς μακριά από την έδρα του εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων.  

Πρωταγωνιστής για τους νεοφώτιστους ήταν ο τερματοφύλακας τους Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος που έπιασε πέναλτι που εκτέλεσε ο Φελίπε, στο 85΄.

Ο Αρης το Σάββατο, έχοντας χάσει αρκετές ευκαιρίες, δικαιώθηκε για την επιμονή του να κυνηγήσει το γκολ της νίκης μέχρι το τέλος και με «λυτρωτή» τον Φαμπιάνο στο 97΄, έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού Πανσερραϊκού (1-0), πλησιάζοντας την εξάδα.

Την Παρασκευή στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής, η Λαμία συνέχισε την ανοδική της πορεία επικρατώντας και του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1 (8′ Μαρτίνες, 37΄Λόνγκο – 18΄Εραμούσπε). Το Σάββατο, ο Παναιτωλικός πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι στον Βόλο που παραμένει χωρίς τρίποντο. καθηλωμένος στην τελευταία θέση. Με γκολ των Λιάβα στις καθυστερήσεις και Ντουάρτε στο 80΄, οι Αγρινιώτες επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα τους στον αγωνιστικό χώρο.  

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (8η αγωνιστική)

Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
Παναιτωλικός – Βόλος 2-0
Αρης – Πανσερραϊκός 1-0
Αστέρας Τρ. – ΑΕΚ 0-3
Κηφισιά – ΟΦΗ 0-0
ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 2-0
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός διεκόπη

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΟΜΑΔΕΣ/ΑΓΩΝΕΣ/ΒΑΘΜ.

1. Ολυμπιακός/7/19
2. ΑΕΚ/8/17
3. ΠΑΟΚ/8/17
4. Παναθηναϊκός/7/16
5. ΟΦΗ/8/13
6. Λαμία/8/12
7. Αρης/8/11
8. Πανσερραϊκός/7/9
9. Αστέρας Τρ./8/8
10. Κηφισιά/8/7
11. Παναιτωλικός/8/6
12. ΠΑΣ Γιάννινα/8/5
13. Ατρόμητος/8/3
14. Βόλος/7/2

*Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Βόλος και Πανσερραϊκός έχουν ένα ματς λιγότερο

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (9η, 28-29-30/10)
Βόλος – Κηφισιά (28/10, 17.30)
Ατρόμητος – Παναιτωλικός (28/10, 20.00)
ΟΦΗ – Ολυμπιακός (29/10, 16.00)
Αστέρας Τρ. – Λαμία (29/10, 17.30)
Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός (29/10, 19.30)
Αρης – ΠΑΣ Γιάννινα (29/10, 20.30)
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (30/10, 19.30)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου