Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Χαμάς: Ποιες χώρες βοηθούν την οργάνωση

 Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου, 2023

Οι χώρες που βοηθούν την οργάνωση - «Δεν θα είναι "ταξιδάκι" για τους Ισραηλινούς η επέμβαση στη Γάζα» λέει στέλεχος της Χαμάς.

Τις χώρες που βοηθούν τη Χαμάς οικονομικά, διπλωματικά και ανθρωπιστικά αποκάλυψε ο επικεφαλής του Πολιτικού Συμβουλίου της Χαμάς, αρμόδιος για τις διεθνείς σχέσεις, Μπασίμ Ναίμ, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Αρένα».

«Έχουμε καλές σχέσεις με ανθρώπους από την Τουρκία και πολύ καλές σχέσεις με ανθρώπους από την Ελλάδα. Έχουμε καλές σχέσεις με Κατάρ, Αίγυπτο, με νότια Αφρική, με Κίνα, Ρωσία, Μαλαισία Ινδονησία» είπε.

Για πρώτη φορά ονομάτισε τις χώρες που βοηθούν την οργάνωση. «Ψάχνουμε υποστήριξη από οποιονδήποτε. Αυτή η βοήθεια μπορεί να είναι οικονομική. Για παράδειγμα παίρνουμε μεγάλη οικονομική υποστήριξη από το Κατάρ. Διπλωματική και πολιτική υποστήριξη από τη Ρωσία και την Κίνα. Παίρνουμε στρατιωτική υποστήριξη και εκπαίδευση από το Ιράν. Ανθρωπιστική βοήθεια από την Αίγυπτο. Εξαρτάται κατά πόσο θέλουν να βοηθήσουν. Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει οικονομικά είναι ευπρόσδεκτος. Πολιτικά, ή διπλωματικά ή στρατιωτικά, είναι επίσης καλοδεχούμενος», τόνισε.

Για την περίπτωση χερσαίας εισβολής ο Ναϊμ δήλωσε έτοιμος. «Είμαστε προετοιμασμένοι για μια χερσαία επιχείρηση στη Γάζα. Δεν αναζητούμε μια επίθεση, ελπίζουμε η επίθεση να σταματήσει σήμερα, τώρα. Όμως αν πρέπει να γίνει είμαστε προετοιμασμένοι. Δεν θα είναι «ταξιδάκι» για τους Ισραηλινούς η επέμβαση στη Γάζα […] Εκπροσωπούμε όλο τον παλαιστινιακό λαό, είμαστε έτοιμοι να διεξάγουμε εκλογές […] Μας συνδέουν με τον ISIS για να δικαιολογούν τα χτυπήματά τους» ανέφερε.

«Προετοιμαζόμασταν 2-3 χρόνια»

Ο Μπασίμ Ναίμ αποκάλυψε ότι η Χαμάς ετοιμαζόταν για την επίθεση τα τελευταία 2-3 χρόνια. «Οι Ισραηλινοί μας το είχαν πει ξεκάθαρα ότι έχουμε μόνο μία από τρεις επιλογές: είτε να αφήσουμε τη χώρα, είτε να πεθάνουμε -να σκοτωθούμε- είτε να ζήσουμε σαν σκλάβοι σε καθεστώς Απαρτχάιντ. Έχουμε διαλέξει να αντιδράσουμε σαν πράξη άμυνας, είμαστε άνθρωποι υπό κατοχή» είπε.

Για τους αμάχους που σκοτώθηκαν το στέλεχος της Χαμάς είπε: «Ο στρατιωτικός μας διοικητής έχει δώσει ξεκάθαρη εντολή στους μαχητές να μην επιτίθενται σε γυναίκες ή παιδιά και να τους αντιμετωπίζουν με έξυπνο και ηθικό τρόπο και αυτό έγινε. Δυστυχώς τα μέσα ενημέρωσης της Δύσης μας ρωτάνε για πολίτες και παιδιά, αλλά κανείς δεν μας ρωτάει για τους 3.000 μέχρι τώρα Παλαιστίνιους νεκρούς και το 60% αυτών είναι γυναίκες και παιδιά. Κανένας πολίτης δεν σκοτώθηκε εσκεμμένα. Κάποιοι πολίτες βρέθηκαν στη μέση των δύο πλευρών».

Παραδέχτηκε πάντως ξανά πως τους ομήρους που έχει στα χέρια της η Χαμάς θα τους κρατήσουν «ώστε να γίνει ανταλλαγή με κρατούμενους. Έχουμε περισσότερους από 5.800 κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές και κάποιοι είναι εκεί για περισσότερα από 40 χρόνια».

«Προετοιμαζόμασταν δύο ίσως και τρία χρόνια. Σε διάφορα επίπεδα. Είμαστε πολιορκημένοι, δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας αλλά παρόλα αυτά η στρατιωτική ηγεσία προετοίμασε τα σχέδιά και τις πληροφορίες για το πώς λειτουργεί ο εχθρός, πού βρίσκονται οι στρατιωτικές ενώσεις» ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου