Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Παρέμβαση Αχτσιόγλου, Χαρίτση, Ηλιόπουλου μετά τις διαγραφές στον ΣΥΡΙ

 Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου, 2023

Τα τρία κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν άμεση συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και επίσπευση της διεξαγωγής του Έκτακτου Συνεδρίου.

ΗΈφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος εξέδωσαν μια κοινή δήλωση το απόγευμα της Τρίτης (24/10) για όλα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ώρες, ζητώντας να γίνει άμεσα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, με το φάσμα της διάσπασης να είναι πλέον ορατό.

«Η κατάσταση στο κόμμα μας δεν είναι πια ανησυχητική. Είναι διαλυτική. Και έχουμε υποχρέωση – απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας στηρίζουν – να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο» αναφέρουν μεταξύ άλλων ενώ αναφέρονται και στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «έχει ευθύνη για την ενότητα του κόμματος». Νωρίτερα, θέση για την  κατάσταση που επικρατεί πήρε μέσω ανάρτησης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η κοινή δήλωση Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλου και Χαρίτση

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε σοβαρότατη κρίση. Η κατάσταση στο κόμμα μας δεν είναι πια ανησυχητική. Είναι διαλυτική. Και έχουμε υποχρέωση – απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας στηρίζουν – να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο.

Οι πολιτικές διαφωνίες είναι υπαρκτές. Για αυτό άλλωστε έχει ήδη προσδιοριστεί η διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου, το οποίο θα πρέπει πια να επισπευσθεί. Η πορεία μας όμως μέχρι αυτό θα πρέπει να διανυθεί με σεβασμό στις προγραμματικές μας θέσεις και στο καταστατικό που ορίζει σαφώς τους κανόνες της λειτουργίας μας. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από λογικές εσωτερικού εχθρού και πρακτικές εκκαθαρίσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μια μακρά παράδοση εσωτερικής δημοκρατίας με κανόνες και σεβασμό των διαδικασιών. Ακόμα και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η αναζήτηση της σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων ήταν δεδομένη. Η ενότητα προϋποθέτει συλλογικότητα, τήρηση των διαδικασιών, αρχές.

Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι αναγκαία η άμεση συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος. Έχουμε όλες και όλοι ευθύνη για την ενότητα. Και πρώτη απ’ όλους η ηγεσία του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου