Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Δεν επιδιώκει επανεκλογή ο Τζον Σαρμπάνης

 Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου, 2023

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Το τέλος της κοινοβουλευτικής του σταδιοδρομίας στα τέλη του 2024, όταν και θα ολοκληρωθεί η παρούσα θητεία, ανακοίνωσε ο ομογενής ομοσπονδιακός βουλευτής, Τζον Σαρμπάνης (John Sarbanes), αιφνιδιάζοντας ψηφοφόρους, συνεργάτες αλλά και επί χρόνια συνοδοιπόρους του στο Κογκρέσο.

Ειδικότερα, ο κ. Σαρμπάνης, σε μια μακροσκελή δήλωση άφησε να εννοηθεί πως πρόκειται να αναλάβει θέση σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό, εγκαταλείποντας το Καπιτώλιο, σε μια συγκυρία κατά την οποία το πολιτικό του μέλλον θα μπορούσε να προβλεφθεί διαφορετικό.

«Πιστεύω στην δημόσια υπηρεσία. Τα αδέρφια μου και εγώ μεγαλώσαμε με την διδαχή ότι υπάρχουν πολλές θέσεις για να υπηρετήσεις. Να βρίσκεσαι στο Κογκρέσο είναι μια από αυτές – μια πραγματικά τιμητική ευκαιρία για να κάνεις την διαφορά. Ομως, πριν έρθω στο Κογκρέσο, επίσης ένοιωσα σημαντική επιβράβευση δουλεύοντας με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, συμμετέχοντας σε εθελοντικές δράσεις και συνεισφέροντας με άλλο τρόπο στην Κοινότητα. Αυτή είναι μια πολύ ισχυρή μορφή δημόσιας υπηρεσίας.  Για κάποιο καιρό τώρα, έχω μείνει πίσω σε αυτό το είδος δουλειάς – θέλω να διερευνήσω τις πολλές ευκαιρίες για να υπηρετήσω εκτός εκλεγμένης θέσης. Με αυτό στο μυαλό μου, αποφάσισα να μην επιδιώξω την επανεκλογή μου για το 2024», ανέφερε ο κ. Σαρμπάνης.

Παράλληλα, ο ομογενής βουλευτής ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί άμεσα, ολοκληρώνοντας την θητεία του, όμως ένοιωσε υποχρέωση να γνωστοποιήσει τις σκέψεις του προκειμένου να κινητοποιήσει άλλα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν το χρίσμα για την 3η Περιφέρεια του Μέριλαντ, σε μια εσωκομματική διαδικασία που πλέον αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

«Το να αποχωρήσεις εθελοντικά από το Κογκρέσο -ακόμη κι αν είναι ο 18ος χρόνος όπως στην περίπτωσή μου ή οποτεδήποτε- δεν είναι κάτι εύκολο.  Επειδή το διακύβευμα αυτού που κάνουμε είναι τόσο μεγάλο και επειδή εμπιστευόμαστε την αξία μας για το σύνολο, ο σκοπός μπορεί πάντα να επιτευχθεί ασκώντας πίεση για τις επόμενες εκλογές. Η χώρα μας αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις αυτή τη στιγμή, αλλά η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Δημοκρατικών που θα προχωρήσει από το επόμενο Κογκρέσο και πέρα έχει μια δύναμη και ενότητα στον στόχο της, με καλούς οιωνούς για το μέλλον. Η νέα μας ηγεσία κάνει όλες τις σωστές κινήσεις για να επαναφέρει τους Δημοκρατικούς στην πλειοψηφία τον Ιανουάριο του 2025. Με κάνει να ελπίζω για τις προοπτικές της Αμερικής, αυτή τη στιγμή που στρέφομαι προς μια νέα κατεύθυνση», τόνισε στη συνέχεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζον Σαρμπάνης είναι ο γιος του αείμνηστου γερουσιαστή Πωλ Σαρμπάνη (Paul Sarbanes) και εξελέγη για πρώτη φορά το 2006, διαδεχόμενος τον επί χρόνια βουλευτή Μπεν Κάρντιν (Ben Cardin), σημερινό πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, ο οποίος επίσης αποχωρεί από την ενεργό πολιτική στο τέλος του 2024. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τα υψηλά και αδιαμφισβήτητα ποσοστά δημοφιλίας που απολάμβανε ο Τζον Σαρμπάνης στο εκλογικό σώμα που απευθυνόταν, άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο για μεταπήδησή του προς την Γερουσία, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του, κάτι που όμως, όπως προκύπτει από την απόφασή του, δεν πρόκειται να συμβεί.

Στην αντίπερα όχθη, ο κ. Σαρμπάνης δεν παρέλειψε να απευθύνει ευχαριστίες προς την ελληνοαμερικανική κοινότητα, κάνοντας ειδική αναφορά στην ελληνική κληρονομιά του.

«Ως κάποιος βαθιά υπερήφανος για την ελληνική κληρονομιά μου, χρωστάω πολλά στην ελληνοαμερικανική κοινότητα που αγκάλιασε την είσοδό μου στην πολιτική και για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν τόσοι πολλοί για να είμαι υπέρμαχος της ισχυρής σχέσης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ελλάδας και της Κύπρου. Υπό αυτή την ιδιότητα, είχα την ευκαιρία να συναντήσω και να συνεργαστώ με μια υποδειγματική ομάδα ηγετών της κοινότητας των οποίων το φιλότιμο αποτελεί πρότυπο για όλους», κατέληξε ο κ. Σαρμπάνης.

Με την αποχώρηση του Τζον Σαρμπάνη και, εφόσον επανεκλεγούν, ο αριθμός των ομογενών βουλευτών μειώνεται στους τέσσερεις (Ντίνα Τάιτους, Κρις Πάππας, Κωνσταντίνος Μπιλιράκης και Νικόλ Μαλλιωτάκη), παρότι το «Ελληνικό Συμβούλιο» («Hellenic Caucus») θεωρείται πλέον διευρυμένο.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου