Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι ΗΠΑ πίεσαν την ισραηλινή ηγεσία να καθυστερήσει την επίθεση στη Γάζα, σύμφωνα με το CNN

Δευτέρα, 23-10-23

Η απελευθέρωση των Αμερικανών μπορεί να ήταν μια προσπάθεια της Χαμάς να μειώσει την ισραηλινή στρατιωτική απάντηση

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πίεσε το Ισραήλ να καθυστερήσει την επικείμενη εισβολή του στη Γάζα σε μια προσπάθεια να πείσει τη Χαμάς να απελευθερώσει και άλλους ομήρους λέει το CNN, σύμφωνα με δύο πηγές που ενημερώθηκαν για τις συζητήσεις.

Η απελευθέρωση την Παρασκευή δύο Αμερικανών που κρατούνται από τη Χαμάς σηματοδότησε την πιθανή απελευθέρωση περισσότερων από τους περίπου 200 που πιστεύεται ότι απήχθησαν από την μαχητική ομάδα μετά τις θανατηφόρες επιθέσεις της πριν από δύο εβδομάδες.

«Η [κυβέρνηση] πίεσε την ισραηλινή ηγεσία να καθυστερήσει λόγω της προόδου στο μέτωπο των ομήρων» και της ανάγκης μεταφοράς φορτηγών βοήθειας στη Γάζα, είπε ένα άτομο που γνωρίζει τις συζητήσεις. 

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας δεν απάντησε αμέσως για σχόλιο. Όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ρωτήθηκε το Σάββατο εάν ενθάρρυνε το Ισραήλ να καθυστερήσει την εισβολή, απάντησε: «Μιλάω με τους Ισραηλινούς».

Το Κατάρ, ενεργώντας ως μεσάζων για τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, ηγείται των συζητήσεων με τη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων. Σύμφωνα με διπλωμάτη που ενημερώθηκε για τις συνομιλίες, οι διαπραγματεύσεις περιελάμβαναν συνομιλίες για τη μεταφορά της τόσο αναγκαίας βοήθειας στη Γάζα και την ανάγκη για προσωρινή κατάπαυση του πυρός για να βγουν οι κρατούμενοι έξω. Το Ισραήλ δεν έχει δηλώσει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός.

Η Χαμάς δεν φαίνεται να έχει πάρει κάτι συγκεκριμένο από την κυκλοφορία της Τζούντιθ Τάι και της Νάταλι Ράαναν την Παρασκευή. Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam, η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, ανέφεραν σε δήλωση το Σάββατο ότι ήταν διατεθειμένες να απελευθερώσουν δύο «κρατούμενα άτομα» τα οποία προσδιόρισαν ονομαστικά.

Το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου απάντησε στον ισχυρισμό το βράδυ του Σαββάτου, λέγοντας ότι δεν θα σχολιάσει την «ψευδή προπαγάνδα της Χαμάς», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ «θα συνεχίσει να κάνει ό,τι χρειάζεται για να φέρει όλους τους αιχμαλώτους και τους αγνοούμενους πίσω στην πατρίδα».

Ένας αξιωματούχος στο γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού είπε στο CNN την Παρασκευή, μετά την είδηση της απελευθέρωσης των Αμερικανών, ότι μπορεί να ήταν μια προσπάθεια της Χαμάς να μειώσει την ισραηλινή στρατιωτική απάντηση.

«Αυτή η [στρατιωτική] πίεση δεν πρόκειται να πάει γιατί αφέθηκαν ελεύθεροι», είπε ο αξιωματούχος. «Δεν θα αλλάξει την αποστολή, που είναι η διάλυση της Χαμάς».

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου