Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Θρίλερ με πτήση Μόντρεαλ-Αθήνα – Έχασε τη ραδιοεπικοινωνία, επενέβησαν 2 μαχητικά

  Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου, 2023

Ιταλική πτήση Μόντρεαλ-Αθήνα έχασε τη ραδιοεπικοινωνία – Δύο μαχητικά επενέβησαν για να την εντοπίσουν.

Ένα πολιτικό αεροσκάφος που διέσχιζε τον ιταλικό εναέριο χώρο έχασε τη ραδιοεπικοινωνία, προκαλώντας την άμεση απογείωση δύο μαχητικών Eurofighter της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας από την αεροπορική βάση Gioia del Colle.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας, το αεροσκάφος ανήκε στην καναδική εταιρεία Air Transat, είχε απογειωθεί από το Μόντρεαλ και κατευθυνόταν προς την Αθήνα.

Το αεροσκάφος αποκατέστησε τη ραδιοεπικοινωνία με τις αρχές ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και συνέχισε το ταξίδι του

Τα δύο μαχητικά της 36ης Πτέρυγας Gioia del Colle απογειώθηκαν για να εκτελέσουν εναέρια αναχαίτιση, μετά την εντολή άμεσης απογείωσης «Scramble», όπως αναφέρεται στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Διαταγή του ΝΑΤΟ

Η εντολή δόθηκε από το ΝΑΤΟ, μέσω του Κέντρου Συνδυασμένου Αεροπορικών Επιχειρήσεων (CAOC) στο Torrejon της Ισπανίας, σε συντονισμό με τη Διοίκηση Αεροδιαστημικών Επιχειρήσεων (COA) στο Poggio Renatico και τους φορείς των ενόπλων δυνάμεων, που είναι επιφορτισμένοι με την επιτήρηση του εθνικού εναέριου χώρου, για την οπτική αναγνώριση (Vid) του αεροσκάφους της καναδικής εταιρείας.

Στη συνέχεια, το αεροσκάφος αποκατέστησε τη ραδιοεπικοινωνία με τις αρχές ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και μπόρεσε να συνεχίσει κανονικά προς τον προγραμματισμένο προορισμό του, σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία της Ιταλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου