Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Στην Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού στα Γρεβενά

Κυριακή, 22 Οκτωβρίου, 2023

ΓΡΕΒΕΝΑ. Το δέκατο πέμπτο διαδικτυακό βίντεο της τουριστικής καμπάνιας του Δήμου Γρεβενών με τίτλο «Ταξιδεύω Γρεβενά» παρουσιάζει την Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού των Γρεβενών, η οποία αποτελεί το κορυφαίο ετήσιο γεγονός μανιταροφιλίας και μανιταρογνωσίας στη χώρα αλλά και την μεγαλύτερη γιορτή μανιταριού που οργανώνεται από μανιταροφιλικό σύλλογο στον Πλανήτη.

Αδιαμφισβήτητα, η περιοχή των Γρεβενών με το μοναδικό της μικροκλίμα, αποτελεί μια πραγματική μανιταροπρωτεύουσα των Βαλκανίων καθώς εδώ απαντώνται περισσότερα από 2.500 είδη άγριων μανιταριών.

Το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα της πολυήμερης Πανελλήνιας Γιορτής πραγματοποιείται στο πανέμορφο Πάρκο των Μανιταριών του Δήμου Γρεβενών, όπου λαμβάνουν χώρα εκπαιδευτικά σεμινάρια, νοστιμότατα μαγειρέματα, ευφάνταστη ξυλογλυπτική, θεματικές εκθέσεις, υπαίθριες δράσεις και μουσικές συναυλίες, έχοντας πάντα ως κεντρικό άξονα το ξακουστό Γρεβενιώτικο Μανιτάρι.

Υπενθυμίζεται ότι το Πάρκο των Μανιταριών, μετά και τη ριζική ανάπλασή του στην οποία προχώρησε η Δημοτική Αρχή, όπως νέα τοιχία και πλακοστρώσεις, ανανέωση πρασίνου, χώρος παιχνιδιού, σύγχρονα φωτιστικά σώματα τύπου LED και υπαίθρια όργανα γυμναστικής, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της πόλης των Γρεβενών για αθλητισμό και αναψυχή.

Η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού, πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών από Ελλάδα και εξωτερικό, οργανώνεται κάθε καλοκαίρι τον μήνα Αύγουστο από τους Μανιταρόφιλους Ελλάδας (Πανελλήνιος Σύλλογος με έδρα τα Γρεβενά), σε συνεργασία με τον Δήμο Γρεβενών και την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και με την υποστήριξη της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας.

Φωτογραφία: “ΑΠΕ-ΜΠΕ”
Φωτογραφία: “ΑΠΕ-ΜΠΕ”
Φωτογραφία: “ΑΠΕ-ΜΠΕ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου