Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Υπόθεση Χουανκάρ: Μέχρι την Παρασκευή η προθεσμία για τα υπομνήματα

Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου, 2023


Η κύρια παρέμβαση του Παναθηναϊκού

Προθεσμία μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι στις 13:00 προκειμένου να καταθέσουν υπομνήματα, έδωσε το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Σούπερ Λιγκ, μετά από μία μαραθώνια διαδικασία που άγγιξε τις τέσσερις ώρες για την υπόθεση Χουανκάρ. Η δικαστής κ. Σταμολέκα, αναμένεται να εκδώσει απόφαση ή σήμερα, ή αύριο.

Μοναδικός πειθαρχικά διωκόμενος είναι η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ωστόσο η πλευρά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, επιχείρησε μέσω κύριας παρέμβασης, να εκθέσει τα επιχειρήματά της, υποστηρίζοντας ότι το κάνει ως προς το σκέλος του κύρους του αγώνα, έχοντας άμεσο έννομο συμφέρον. Ο Ολυμπιακός αμφισβήτησε τον τραυματισμό του Μαρέσκα και όπως ήταν αναμενόμενο, ισχυρίστηκε ότι η ματαίωση του αγώνα δεν έγινε εξαιτίας τραυματισμού, αλλά επειδή είχε περάσει η ώρα, επικαλούμενος τη φράση του διαιτητή: ««Επειδή και οι δύο ομάδες πίεζαν τον γιατρό του αγώνα να αλλάξει την απόφασή του και επειδή είχαν περάσει περισσότερες από δύο ώρες από την προσωρινή διακοπή, γύρω στις 23:05 επικοινώνησα με τους συλλόγους, τον παρατηρητή της Super League και την αστυνομική αρχή, ότι από τη μεριά μου δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να ξανά αρχίσει ο αγώνας».

Ο Κώστας Καραπαπάς ανέφερε και τα εξής: «Ο γιατρός είπε στον διαιτητή πώς αν εκείνος θέλει περισσότερες εξετάσεις, πρέπει να πάει αλλού. Μετά την πίεση ο γιατρός έλεγε ότι δεν μπορεί να πει εάν ο παίκτης είναι fit ή όχι. Δεν πήρε θέση ο γιατρός. Στην αρχή έλεγε ότι δεν έχει κάτι κλινικά. Η τελική διάγνωση ήταν απόρροια πίεσης. Μετά από δύο ώρες, είπε ο Παναθηναϊκός που έτρωγε πίτσες, ότι δεν έχει πρόβλημα να παίξει. Έτσι εξερράγη ο διαιτητής. Ο διαιτητής είπε ‘τώρα μας το λέτε αυτό’. Ήταν μπροστά και ο κύριος Μπουτσικάρης. Ο διαιτητής ζητούσε απάντηση από τον γιατρό που δεν πήρε ποτέ. Οι παίκτες δεν μπορούν να περιμένουν να παίξουν μετά από τόσες ώρες. Ο διαιτητής είπε πως μετά από 2,5 ώρες δεν μπορούν να αγωνιστούν οι παίκτες».

Οι δικηγόροι του Ολυμπιακού

«Μου φαίνεται αδιανόητο ότι έκρινε ο διαιτητής ότι πρέπει να διακόψει τον αγώνα λόγω τραυματισμού», τόνισε ο Βασίλης Δημακόπουλος, ενώ πρόσθεσε: «Κατά τους Κανονισμούς η απόφαση είναι το Φ.Α. που δεν μπορεί να αποφανθεί υπαιτιότητα στην ΠΑΕ Ολυμπιακός».

Από την πλευρά του ο Ιωάννης Χατζησαββάογλου τόνισε: «Υπάρχει διαπίστωση σωματικής βλάβης από ένα σημείο του φύλλου αγώνα ή από την έκθεση του γιατρού; Σε κανένα σημείο! Δεν προέκυψε από το φύλλο αγώνα ότι διεκόπη λόγω τραυματισμού αλλά επειδή πέρασαν 2,5 ώρες. Αμφισβητούμε τον τραυματισμό. Μήπως το να ψάχνω 2,5 ώρες αλλά δεν βρίσκω τι έχεις, δεν υπάρχει τραυματισμός; Ο Ολυμπιακός έδωσε το δικό του μήνυμα, έβγαλε ανακοίνωση, βγήκε να παίξει, ο Παναθηναϊκός έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο. Ζητάμε την απαλλαγή μας».

Μετά, αγόρευσε ο Δημήτρης Καρπετόπουλος: «Η γνωμάτευση του γιατρού είναι συγκεκριμένη. Λέει ότι δεν έχει ξεκάθαρη εικόνα. Η απάντηση του Μαρέσκα, στη δήθεν συμπληρωματική έκθεσή του, γράφει dear doctor… Πού ξέρουμε εμείς ότι αυτός είναι ο Μαρέσκα; (σ.σ. Το διάβασα απάντησε η δικαστής Αντιγόνη Σταμολέκα)».

Η κύρια παρέμβαση του Παναθηναϊκού

Αίτηση κύριας παρέμβασης κατέθεσε ο Παναθηναϊκός από νωρίς στο δικαστήριο, το οποίο επέτρεψε στον νομικό εκπρόσωπο του Παναθηναϊκού να παρέμβει, ωστόσο φαίνεται ότι αν αυτή θα γίνει δεκτή ή όχι, θα κριθεί εν συνεχεία, μαζί με την απόφαση. Σε αυτό εδώ το σημείο, πρέπει να σημειώσουμε ότι απόρριψη της αίτησης κύριας παρέμβασης, δεν σημαίνει απλά ότι δεν γραφούν στα πρακτικά τα όσα ανέφερε ο Παναθηναϊκός κατά την ακροαματική διαδικασία. Σημαίνει κιόλας ότι δεν έχει δικαίωμα άσκησης έφεσης στον δεύτερο βαθμό, η προσφυγής του στον τρίτο (CAS). Συνεπώς, η απόρριψη ή όχι της κύριας παρέμβασης, ενέχει και άλλο πιο ουσιαστικό περιεχόμενο. Σύμφωνα με τον Δικονομικό Κανονισμό της ΕΠΟ, κύρια παρέμβαση μπορεί να γίνει αποδεκτή αν υπάρχει έννομο και αποδεικνυόμενο συμφέρον, ωστόσο δεν χωρεί σε πειθαρχικές υποθέσεις. Η πλευρά του Ολυμπικού, ζήτησε να απορριφθεί ως απαράδεκτη, επειδή δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό και διότι ο Παναθηναϊκός είχε το δικαίωμα να προβεί σε ένσταση.

«Το αντικείμενο της παρέμβασης είναι ότι είμαστε εμείς υπαίτιοι της διακοπής. Έπρεπε να υποβληθεί ένσταση, δεν το έκανε», ανέφερε ο Καρπετόπουλος. Η πλευρά του Παναθηναϊκού, ανέφερε ότι συζητείται το κύρος του αγώνα και ο Παναθηναϊκός έχει άμεσο έννομο συμφέρον. «Αναφέρεται η παρέμβαση μόνο στο σκέλος για το κύρος του αγώνα. Κρίνεται το κύρος του αγώνα, αν πρέπει να επαναληφθεί ή να κατακυρωθεί υπέρ του ΠΑΟ. Έχουμε δικαίωμα να παρέμβουμε γιατί ο ΠΑΟ είναι η έτερη ομάδα του αγώνα, έχουμε βαθμολογικό όφελος, έχουμε δικαίωμα να παρέμβουμε», ανέφερε ο Βαγιάκος, δικηγόρος του Παναθηναϊκού.

Ουσιαστικά λοιπόν, το δικαστήριο καλείται να αποφασίσει αν μιλάμε για το κύρος του αγώνα, οπότε έχει δικαίωμα ο Παναθηναϊκός να ασκήσει κύρια παρέμβαση, ή εντάξει την υπόθεση σε μια πειθαρχική διαδικασία, οπότε θα την απορρίψει ως απαράδεκτη.

Ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού

Ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης, εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πήγαμε στον διαιτητή με τη διάγνωση, παρόλα αυτά ο διαιτητής ήθελε να εξαντλήσει τις δυνατότητες να γίνει ο αγώνας. Συμφωνήσαμε να γίνει επανεξέταση. Ο Χουάνκαρ παρέμεινε στο ιατρείο και εξεταζόταν. Στα 60 λεπτά πήγαμε πάλι στον Χουάνκαρ, ο γιατρός διαπίστωσε ότι βελτιώθηκε η ακοή του αλλά δεν μπορούσε να σηκωθεί γιατί όταν πήγε να τον σηκώσει, ο Χουάνκαρ του είπε ότι ζαλίζεται και ήθελε να κάνει εμετό. Μετά από αυτό πήγαμε στον διαιτητή, όλοι μαζί.

Ο γιατρός διαπίστωσε ότι βελτιώθηκε αλλά δεν μπορούσε να σηκωθεί. Είναι ξεκάθαρο ότι είπε ότι βελτιώνεται μεν, αλλά δεν μπορεί να σηκωθεί… Έκατσε και έγραψε τη γνωμάτευση στα αγγλικά πρώτα. Θέλω να δείτε τις διαγραφές του αγγλικού κειμένου. Ενώ είναι στη κατεύθυνση του τραυματισμού, αμβλύνονται κατ’ απαίτηση του Ολυμπιακού.

Οι διαγραφές είναι όλες προ την κατεύθυνση δεν ξέρω, δεν απαντώ. Αυτό για να αντιληφθούμε ποιός πίεσε. Εκεί ο διαιτητής καταλαβαίνει ότι αυτός πρέπει να πάρει την απόφαση. Εκεί μας ανακοίνωσε ότι ο αγώνας δεν θα γίνει, τους λόγους σας τους έστειλε και σας τους διευκρίνισε. Σε όλο αυτό το διάστημα ο Χουάνκαρ ζαλίζονταν και ζητήσαμε ασθενοφόρο, το οποίο δεν ήρθε ποτέ, ζητούσαμε ασθενοφόρο και δεν ερχόταν γι’ αυτό ζητήσαμε το ασθενοφόρο από το Υγεία.

Ο Παναθηναϊκός ποιος είναι στο ελληνικό ποδόσφαιρο το έχει αποδείξει. Ο Μπρινιόλι είχε σκάσει κροτίδα και είχε πει ότι μπορεί να συνεχίσει, ο Χουάνκαρ είπε οτι δεν μπορεί. Στην πρώτη περίπτωση παίξαμε, στη δεύτερη φύγαμε. Αν δεν πεθάνει, αν δεν βγει αίμα, θα συνεχίζονται οι αγώνες, αυτό το μήνυμα θα δώσουμε;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου