Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Οριστική διακοπή στο ντέρμπι «αιωνίων» στο «Γ.Καραϊσκάκης»

Δευτέρα, 23-10-23

Ούτε σε αγώνες High School δεν γίνονται αυτά.  Κρίμα...

Δεν ολοκληρώθηκε το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός για την 8η αγωνιστική στη Super League, το οποίο διεκόπη στο 50ο λεπτό μετά τον τραυματισμό που επικαλέστηκε ο Χουάνκαρ από κροτίδα που φέρεται να έσκασε δίπλα του στους πανηγυρισμούς για το 1-1 από τον Καμαρά.

Άρχισε κανονικά στις 19:30, αλλά δεν έμελλε να ολοκληρωθεί το μεγάλο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής στη Super League μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Το ντέρμπι «αιωνίων» στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ήταν το παιχνίδι που θα έριχνε την αυλαία του αγωνιστικού τριημέρου στο πρωτάθλημα, ωστόσο μετά το γκολ της ισοφάρισης (1-1) για τους «ερυθρόλευκους» από τον Μαντί Καμαρά υπήρξε προσωρινή διακοπή. Η οποία μετατράπηκε σε οριστική λίγο μετά τις 23:00 κι αφού πρώτα είχαν μεσολαβήσει περισσότερες από δύο ώρες!

Αιτία για όλο αυτό αποτέλεσε ένα συμβάν στην πλαϊνή γραμμή του γηπέδου και προς την περιοχή των φιλοξενούμενων. Εν μέσω πανηγυρισμών για το 1-1 από τον Αφρικανό μέσο του Ολυμπιακού, ο Ισπανός μπακ του «Τριφυλλιού» έπεσε στο έδαφος και έπιασε το αυτί του, δείχνοντας να πονά, μετά από εκτόξευση κροτίδας που φέρεται να έσκασε κοντά του.

Δεδομένου πως ο Χουάνκαρ χρειάστηκε το φορείο για να μεταφερθεί στ’ αποδυτήρια, όλοι οι ποδοσφαιριστές και η αποστολή του Παναθηναϊκού αποχώρησαν μαζί του.

Ο διαιτητής δεν είχε αντίρρηση να συνεχιστεί ο αγώνας, ο Παναθηναϊκός επέμεινε

Στις μακράς διάρκειας διαβουλεύσεις που άρχισαν έκτοτε εντός των αποδυτηρίων, ο διαιτητής Μαρέσκα ενημέρωσε πως δεν αντιλήφθηκε να έχει συμβεί κάτι το μεμπτό και εμφανίστηκε έτοιμος να συνεχίσει τον αγώνα.

Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι επέλεξαν να μην επιστρέψουν ποτέ στο γήπεδο για τα υπόλοιπα σαράντα λεπτά, ζητώντας την τήρηση των κανονισμών.

Μετά τα πρώτα 75 λεπτά της διακοπής κι έχοντας λάβει σχετική οδηγία οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού βγήκαν για προθέρμανση στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα το κοινό, που περίμενε καρτερικά, θεώρησε ότι το παιχνίδι θα επανεκκινήσει και ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Αντιθέτως οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο γήπεδο, τηρώντας κατά γράμμα τις εντολές της διοίκησης τους.

Ο Χουάνκαρ, που επικαλείτο ζαλάδες και έλλειψη ακοής, εξετάστηκε από τον γιατρό του αγώνα, που έδωσε τη συγκατάθεσή του, ωστόσο οι «πράσινοι» απαίτησαν επίσημη γνωμάτευση για να κινηθούν αναλόγως. Γι’ αυτό και αποφασίστηκε ο Ισπανός ποδοσφαιριστής να διακομισθεί σε νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθεί με ακρίβεια η κατάσταση της υγείας του.

Από τη στιγμή που δύο ώρες μετά τη διακοπή δεν υπήρξε εξέλιξη, ο Ιταλός ρέφερι έκλεισε το φύλλο αγώνα. Πλέον η τύχη του αγώνα θα κριθεί στα δικαιοδοτικά όργανα της λίγκας και της ΕΠΟ, σε πρώτο και δεύτερο βαθμό αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου