Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Η πολιτική ευελιξία του Μπάιντεν ίσως προκαλέσει ενδοκομματική κρίση


Εάν συνεχίσει έτσι ο Joseph Biden η επανεκλογή το Donald Trump είναι σίγουρη.  Εξ άλλου ο Biden είναι και αυτός ένας κρατικοδίαιτος για πολλές δεκαετίες!




Ο Δημοκρατικός προεδρικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν στα γραφεία της «AFL-CIO» στο Χάρισμπεργκ της Πενσυλβάνιας, την Δευτέρα. (AP Photo/Carolyn Kaster)
Αλλά, σε ιδιωτική επικοινωνία με τους επικεφαλής της Γουόλ Στριτ, η εκστρατεία του Μπάιντεν έκανε ξεκάθαρο ότι αυτές οι προτάσεις δεν θα είναι κεντρικές στην εκστρατεία του Δημοκρατικού προεδρικού υποψηφίου, αναφέρει στο σχετικό δημοσίευμά της η «Washington Post».
«Βασικά είπαν, ‘ακούστε, αυτή είναι απλά μια άσκηση για να κρατήσουμε ευτυχισμένους τους ανθρώπους της Γουόρεν και μη βασίζεστε και πολύ σε αυτά’», είπε ένας τραπεζίτης υπό το καθεστώς της ανωνυμίας στην εφημερίδα της πρωτεύουσας.
Αυτή η απροθυμία να αναφερθεί σε λεπτομέρειες επί του πολιτικού προγράμματος είναι κεντρική στην εκστρατεία του Μπάιντεν, η οποία έχει επικεντρωθεί στην γενική υπόσχεση για «αποκατάσταση της ψυχής του Εθνους» και όχι σε κάποιο συγκεκριμένο νομοθετικό ιερό δισκοπότηρο.
Ενώ ο Μπάιντεν έχει εκδώσει μία σειρά από προτάσεις, συχνά έχει την προσέγγιση «όλα τα πράγματα σε όλους τους ανθρώπους», προβαίνοντας μερικές φορές σε ισχυρές δημόσιες διακηρύξεις, ενώ βασίζεται σε συνεργάτες του για να καταπραΰνει πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας τις κριτικές.
Αυτή η στρατηγική αντανακλά την δεκαετή καριέρα του Μπάιντεν, κατά την οποία έγινε γνωστός πιο πολύ ως μεσολαβητής παρά ως ιδεολόγος - γεγονός που τον έχει βοηθήσει στο να ενώσει τους προοδευτικούς και τους μετριοπαθείς εντός του κόμματος υπό τον κοινό στόχο του να ηττηθεί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
Αλλά, η ίδια στρατηγική στρώνει το έδαφος για σκληρές εσωτερικές μάχες στην περίπτωση που ο Μπάιντεν κερδίσει την προεδρία, σε φυλετικά ζητήματα, περιβαλλοντικά ή εμπορικά. Την ίδια στιγμή οι ηγέτες της Γουόλ Στριτ σχεδιάζουν να πάρουν με το μέρος τους τον πιθανό πρόεδρο, με πολλούς ανθρώπους να θεωρούν ότι ο τελευταίος θα είναι ιδιαίτερα ευάλωτος σε εξωτερικές πιέσεις.
Η ένταση σε αυτή την πολιτική ευελιξία έγινε εμφανής την προηγούμενη εβδομάδα όταν ο Μπάιντεν, μιλώντας από το Πίτσμπουργκ, απέρριψε τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι θα απαγορεύσει τις εξορύξεις. Ωστόσο, κατά τη μάχη των προκριματικών εκλογών, ο ίδιος είχε κάνει λόγο για την επιθυμία του να τις περιορίσει, αλλά και να παρέχει πολλές θέσεις εργασίας στην Πενσυλβάνια.
«Η αυτόματη αντίδρασή του θα είναι να νομοθετήσει, έχει υπάρξει νομοθέτης», ανέφερε ο Λέον Πανέτα, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Μπάιντεν ως υπουργός Αμυνας της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα. «Θα προσπαθήσει να χτίσει -ή θα δοκιμάσει- τη διακομματική συνεργασία για να δει εάν μπορεί να το αναδομήσει αυτό μέσα στο Κογκρέσο και να δει πού θα τον βγάλει», πρόσθεσε. «Πολλοί πρόεδροι εισέρχονται σε αυτό το γραφείο με όλες εκείνες τις ιδέες αναφορικά με τα σπουδαία πράγματα που πρόκειται να πετύχουν και το μόνο που καταφέρνουν είναι να χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο της πραγματικότητας», τόνισε.
Πηγή: «Washington Post»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου