Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Σχέδιο «άδειες πλατείες» από την ΕΛ.ΑΣ. – Πώς θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα

 

Από τα μεσάνυχτα περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες κατεβάζουν ρολά για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις πλατείες – Τι προβλέπει το σχέδιο της αστυνομίας.

Σχέδιο «άδειες πλατείες» από την ΕΛ.ΑΣ. – Πώς θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα | tovima.gr

Από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου τίθενται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού πολλές περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους και τη Αττική. Τα μέτρα αυτά αφορούν στον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας σε κάβες, περίπτερα, μίνι μάρκετ και καταστημάτων πώλησης ποτών, που καλούνται να κλείσουν στις 12 το βράδυ.

Συγκεκριμένα, τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την πρωτεύουσα της χώρας, την Ημαθία, το Κιλκίς, την Πέλλα, την Πιερία, τη Χαλκιδική, τα Χανιά, το Ηράκλειο Κρήτης, τη Ζάκυνθο, τη Λέσβο και τη Μύκονο θα ελέγχονται και μάλιστα εντατικά από την ΕΛ.ΑΣ και έχουν ως στόχο την αποτροπή φαινομένων συνωστισμού στις πλατείες, μετά το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τις πλατείες

Για την εφαρμογή της νέας ΚΥΑ για τα μέτρα, έγινε μάλιστα σύσκεψη στη ΓΑΔΑ και ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις.

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε επιφυλακή για να αποτραπούν φαινόμενα συνωστισμού, καθώς σε πολλά μέρη του λεκανοπεδίου, μετά το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων, οι νέοι πήγαιναν σε παρακείμενες πλατείες, αγοράζοντας ποτά από μίνι μάρκετ, χωρίς να αποφεύγουν τον έντονο συγχρωτισμό.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Αστυνομίας, από τα μεσάνυχτα περίπου 80 περιπολικά θα πηγαίνουν διαδοχικά σε πλατείες της Αττικής, με έμφαση σε αυτές που έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα συνωστισμού. Αρχικά, θα κάνουν χρήση των μεγαφώνων, μέσω των οποίων θα απευθύνουν συστάσεις.

Σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης, θα επιβάλλονται πρόστιμα 150 ευρώ για συγχρωτισμό στους παραβάτες. Μέτρα θα λαμβάνονται και για όσους φέρνουν ποτά από το σπίτι τους. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρόκειται για ελέγχους «ποτοαπαγόρευσης», ενώ το «άτυπο» lockdown γίνεται για να αποφευχθεί το καθολικό.

Ποια μέτρα τίθενται σε ισχύ από σήμερα έως το Σάββατο 10 Οκτωβρίου

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
  • TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου