Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Το «μυθικό» δάσος στην Ηλεία που πρέπει να επισκεφθείς. Το Δρυοδάσος τη Κάπελης

 Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Το «μυθικό» δάσος στην Ηλεία που πρέπει να επισκεφθείς

Παντού στην Ελλάδα υπάρχουν μέρη και αξιοθέατα που συνδέονται με διάφορους μύθους και θρύλους. Εκεί που μπλέκεται και η ιστορία και δημιουργείται ένα μοναδικό πέπλο που καλύπτει ανθρώπινες υπάρξεις και μυθικές παρουσίες.

Ένα από αυτά, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv βρίσκεται στην Πελοπόννησο και αποκαλείται – όχι άδικα- ως το ελληνικό «μυθικό» δάσος της Ελλάδας. Ο λόγος για το δάσος των Κενταύρων, η πανέμορφη Φολόη. Εκεί που εκτυλίχθηκε ένας από τους πιο γνωστούς άθλους του Ηρακλή. Ένας προορισμός για εκδρομή το σαββατοκύριακο που θα σου μείνει αξέχαστος.

Φολόη: Το ελληνικό «μυθικό» δάσος που πρέπει να επισκεφθείς

Η Φολόη είναι ένα πραγματικά μαγευτικό μέρος που σε ταξιδεύει όποια εποχή του χρόνου κι αν βρεθείς εκεί. Βρίσκεται στην Ηλεία και αποτελεί ουσιαστικά το μοναδικό επίπεδο δάσος της Ελλάδας. Είναι μάλιστα το μέρος που σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ο Ηρακλής συναντήθηκε με τον φίλο του Κένταυρο Φόλο στην προσπάθειά του να εκπληρώσει την υπόσχεση που έδωσε στον Ευρυσθέα. Ποια ήταν αυτή; Να πιάσει ζωντανό τον Ερυμάνθιο Κάπρο και να «σφραγίσει» νικηφόρα τον 4ο άθλο του.

 

Ο Ευρυσθέας ήταν βέβαιος ότι ο Ηρακλής δεν θα μπορούσε πιάσει τον κάπρο θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο να γίνει από τον οποιοδήποτε. Ωστόσο, ο Ηρακλής και παρά τις προσδοκίες του Ευρυσθέα κατάφερε να οδηγήσει το ζώο στο Φαράγγι της Φολόης στο γεφύρι του Μπερή που είχε φράξει με δίχτυ. Μόλις το έπιασε, το πήρε στους ώμους του ζωντανό και το μετέφερε στις Μυκήνες. Εκεί, όταν αντίκρισε ο Ευρυσθέας τον Ηρακλή φορτωμένο με το κάπρο κρύφτηκε σε ένα μεγάλο πιθάρι. Ο Ηρακλής σαν ανάθημα έστειλε τα δόντια του κάπρου στο Ναό του Απόλλωνος της Κύμης.

Φθινοπωρινή απόδραση στη Φολόη

Το μυθικό Δάσος της Φολόης είναι ένας ιδανικός προορισμός για να περάσεις ένα σαββατοκύριακο διαφορετικό από τα άλλα. Θα χορτάσεις φύση, καθαρό αέρα και πολύ όμορφες στιγμές. Εκεί, στους νότιους πρόποδες της Οροσειράς του Ερυμάνθου και μόλις 25 χιλιόμετρα μακριά από την Αρχαία Ολυμπία, είναι ένα μέρος που θα σε μετατρέψει σε εξερευνητή. Μονοπάτια χαμένα κάτω από τη βλάστηση και τρεχούμενα νερά σου υπόσχονται μια εντελώς διαφορετική εμπειρία.

Αν είσαι φυσιολάτρης και σου αρέσουν οι πεζοπορικές διαδρομές, θα λατρέψεις τις συγκεκριμένες που θα βρεις εκεί. Η απόσταση από την Αθήνα είναι περίπου 3 ώρες οπότε αποτελεί ιδανικό προορισμό για ένα φθινοπωρινό σαββατοκύριακο και μια εκδρομή μακριά από τη βαβούρα της πόλης. Στο μυθικό δάσος της Φολόης ξεδιπλώνεται μια άλλη όψη της Πελοποννήσου και καθώς θα περπατάς εκεί θα νομίζεις ότι ίσως δίπλα σου περάσει κάποιος Κένταυρος βγαλμένος από το μύθο…

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου