Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Τελεσίγραφο Τσίπρα στους διαφωνούντες – Κυρώσεις σε όσους «θολώνουν» το στίγμα

 Αρης Ραβανός 

Ο πρώην Πρωθυπουργός, μιλώντας στο διευρυμένο Πολιτικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία «έδειξε» προς την πλευρά του Ευκλείδη Τσακαλώτου και όσων άλλων στελεχών (με τις δηλώσεις τους θολώνουν το μήνυμα του κόμματος και αναφέρθηκε πρώτη φορά σε κυρώσεις


Τελεσίγραφο Τσίπρα στους διαφωνούντες – Κυρώσεις σε όσους «θολώνουν» το στίγμα | tovima.gr

Σαφές μήνυμα που εκλαμβάνεται ως τελευταία προειδοποίηση, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας σε όσους βουλευτές και στελέχη διαφωνούν δημόσια και προκαλούν με τις δηλώσεις τους σύγχυση για τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ουσιαστικά ο πρώην Πρωθυπουργός, μιλώντας στο διευρυμένο Πολιτικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία («πρωινός καφές» και Προεδρείο ΚΟ) έδειξε προς την πλευρά του Ευκλείδη Τσακαλώτου και όσων άλλων στελεχών (π.χ. Θεοδώρα Τζάκρη, κ.α.) με τις δηλώσεις τους θολώνουν το μήνυμα του κόμματος και αναφέρθηκε πρώτη φορά σε κυρώσεις.

«Η αντιπολίτευση μας πρέπει να είναι δομική και καθολική, αλλά και η παρουσία μας διαρκής σε αυτά τα μέτωπα. Μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες για τη χώρα και τη κοινωνική πλειοψηφία απαιτείται από το σύνολο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αυξημένη προσοχή και υψηλό αίσθημα ευθύνης» είπε με έμφαση ο Αλ. Τσίπρας.

Παράλληλα, με εμφανή ενόχληση για όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ώρες που πυροδότησαν εσωτερική αναστάτωση (π.χ. στον Ευκλείδη Τσακαλώτο απάντησαν με αιχμηρό ύφος ο Παύλος Πολάκης και ο Χρήστος Σπίρτζης, ενώ έγινε μύλος με την αναφορά της Θ. Τζάκρη ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι άπατρις και διεθνιστής προκαλώντας την έκρηξη στελεχών όπως ο Νίκος Φίλης) ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε λάθη επικοινωνίας αλλά και πολιτικής, τα οποία θολώνουν το στίγμα μας, τις συλλογικές μας αποφάσεις μας και δίνουν ευκαιρίες στην κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη να βγουν από τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν φέρει τους εαυτούς τους και τη χώρα».

Ο πρώην Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «οφείλουμε προς αυτή τη κατεύθυνση να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις και πολιτικά και οργανωτικά μέτρα» και συμπλήρωσε: «Να αποφασίσουμε συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες, που θα τηρούνται από όλους. Και για όποιον τους παραβαίνει θα υπάρχουν κυρώσεις. Και ταυτόχρονα είναι σημαντικό να ενισχύσουμε τις συλλογικές μας διαδικασίες, ώστε η διαφορετική άποψη να κατατίθεται στα συλλογικά όργανα και να αποφασίζουμε συλλογικά».

Πρόταση για σύσταση τετραμελούς επιτροπής δεοντολογίας

Eπ’ αυτού ο Αλ. Τσίπρας πρότεινε να συσταθεί τετραμελής επιτροπή δεοντολογίας που θα έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει κυρώσεις. Η επιτροπή, η σύσταση της οποίας αναμένεται να εγκριθεί την προσεχή εβδομάδα από το Πολιτικό Συμβούλιο, θα έχει ως μέλη, τον γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλο, την γραμματέα της Κ.Ο. Όλγα Γεροβασίλη, τον εκπρόσωπο τύπου Νάσο Ηλιόπουλο και τον διευθυντή της Κ.Ο. Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Η μομφή όμως στη συνέχεια ήταν ενδεικτική, καθώς υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να δίνουμε ευκαιρία στους πολιτικούς μας αντιπάλους ή στα φιλικά τους ΜΜΕ να αξιοποιούν και να εκμεταλλεύονται άστοχες δηλώσεις ή ακόμα και υπαρκτές διαφωνίες.

«Σε κάθε περίπτωση, ούτε η κοινωνία ούτε οι άνθρωποι που μας στηρίζουν και περιμένουν στήριξη μέσα σε αυτές τις υγειονομικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, μπορούν αυτό να το ανεχθούν» είπε και συμπλήρωσε: «Η ευθύνη όλων μας δεν είναι πρωτίστως απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αλλά απέναντι στην κοινωνία που με αποκλειστική ευθύνη και πάλι της ΝΔ μπαίνει εκ νέου σε βαθύτατη κρίση». 

Η παρέμβαση Τσίπρα έγινε μετά την επιλογή του Ευκλ. Τσακαλώτου να διαφοροποιηθεί πλήρως από τον χαρακτηρισμό «πολιτικός απατεώνας» που αποδίδεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο από τον πρώην Πρωθυπουργό όσο και από κεντρικά στελέχη. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την εμφάνιση του Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και την δριμεία επίθεση στον Πρωθυπουργό, επέλεξε να διαφοροποιηθεί πλήρως από τον πρόεδρο του κόμματός του, προκαλώντας πολλαπλά ερωτήματα για το χρονικό σημείο της παρέμβασής του.

Ο Ευκλ. Τσακαλώτος, στο ημερολόγιο που γράφει στο σάιτ tvxs.gr, τον έλεγχο του οποίου έχει ο δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου και το οποίο επέρριψε ευθύνες στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διότι δεν του δόθηκε το δικαίωμα για ερώτηση στη συνέντευξη τύπου της περασμένης Κυριακής, στόχευσε ευθέως στην προεδρική αυλή.

«Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες. Από τη μια μεριά, αυτό το είδος πολιτικής αντιπαράθεσης αποξενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες» έγραψε στο ημερολόγιό του και συμπλήρωσε: «Και κάτι χειρότερο: πολλοί ταυτίζουν την πολιτική με αυτό το είδος αντιπαράθεσης και όχι με μια εν δυνάμει δραστηριότητα χειραφέτησης».

Επίσης, κατά την εισήγησή του στον «πρωινό καφέ» ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια νέα συγκυρία και τριπλή κρίση που βαθαίνει και πυροδοτεί πολιτικές εξελίξεις. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει τον έλεγχο και έχει αρχίσει να αποσταθεροποιείται» σημείωσε μεταξύ άλλων και οριοθέτησε τα τρία σημαντικά μέτωπα κινητοποιήσεων στην υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό.

Ζανέτ Τσίπρα: όποιος έχει θέμα με τη γραμμή να παραιτηθεί

Το γάντι στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ρίχνει η αδελφή του πρώην Πρωθυπουργού Ζανέτ Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι όποιος διαφωνεί με την κομματική γραμμή να παραιτηθεί. «Όποιος έχει θέμα με την γραμμή… απλά μπορεί να παραιτηθεί από τη θέση ευθύνης του! Τέλος και έλεος!!!» έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου