Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Τώρα για τον Κ. Μητσοτάκη θα φταίνε οι πολίτες

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Του Κώστα Πουλακίδα

Την παραίτηση της Μενδώνη ζητά ο Αλέξης Τσίπρας.

Επικριτικό ήταν το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για το διάγγελμα Μητσοτάκη καθώς επισημαίνει ότι ενώ στην αρχή ιδιοποιείτο την επιτυχία τώρα ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες. «Τον Μάρτιο ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι μπαίνουμε σε πόλεμο για να αυτοθαυμάζεται ως στρατηλάτης. Έξι μήνες μετά, αφού έχει αφήσει τη χώρα, το ΕΣΥ και τους πολίτες ανοχύρωτους μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, βγήκε σήμερα με θράσος να τους πει πως «εάν χάσουμε θα φταίτε εσείς»», αναφέρουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτουν: «ντροπή δεν υπάρχει για να τη ζητήσουμε, τουλάχιστον ας προσπαθήσει για λίγη σοβαρότητα».

«Το έχει καταφέρει και αυτό η κυρία Μενδώνη»

Την παραίτηση ή την αποπομπή της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη ζητά εμμέσως πλην σαφώς ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Facebook. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η δήλωση της Λ. Μενδώνη ότι οι άνθρωποι του πολιτισμού «κινούνται στο χώρο της μαύρης οικονομίας».
«Ο Κ. Μητσοτάκης βλέπει εδώ και 14 μήνες την Υπουργό του να βλάπτει ανεπανόρθωτα τον Πολιτισμό στη χώρα μας. Και στο βαθμό που ο ίδιος επιμένει να τη στηρίζει, έχει αποκλειστικά και προσωπικά την ευθύνη και για το καταστροφικό της έργο και για την ανεπάρκεια και για την προσβλητική της συμπεριφορά», τονίζει ο Αλ. Τσίπρας και επισημαίνει:
«Πρώτη φορά Υπουργός Πολιτισμού έχει καταφέρει να εξοργίσει πολλαπλώς όλους όσους οφείλει να στηρίζει, αδιαφορώντας για την επιβίωση του Πολιτισμού και των ανθρώπων του.
Το κατάφερε η κυρία Μενδώνη.
Πρώτη φορά υπουργός Πολιτισμού απαξιώνει με αλαζονεία μεγάλους δημιουργούς, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να στιγματίσει από το βήμα της Βουλής το σύνολο των καλλιτεχνών, δηλώνοντας ότι «κινούνται στον χώρο της μαύρης οικονομίας», δηλαδή ότι πληρώνονται με «μαύρα».
Το κατάφερε η κυρία Μενδώνη.
Αλλά και πρώτη φορά Υπουργός Πολιτισμού πρωτοστατεί σε εγκλήματα κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως η καταστροφή των αρχαίων του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης, ενός από από τα σημαντικότερα μνημεία που έχουν αποκαλυφθεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα προκειμένου να υπηρετήσει συμφέροντα και ιδεοληψίες.
Το έχει καταφέρει και αυτό η κυρία Μενδώνη».

HuffPost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου