Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Το MEGA στα ΜΜΜ: Καθημερινός συνωστισμός σε στάσεις και λεωφορεία

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Οι επιβάτες πάρα πολλοί, οι αποστάσεις ασφαλείας ανύπαρκτες

Το MEGA στα ΜΜΜ: Καθημερινός συνωστισμός σε στάσεις και λεωφορεία | tovima.gr

Σε μια έμμεση παραδοχή ότι υπάρχει πρόβλημα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο πρωθυπουργός αφιέρωσε ένα μεγάλο κομμάτι του μηνύματός του στα μέτρα που θα ληφθούν λέγοντας ότι από την μεθεπόμενη εβδομάδα θα προστεθούν άλλα 100 λεωφορεία και άλλα 400 μέχρι το τέλος του χρόνου.

Και σήμερα, πάντως, οι επιβάτες κυρίως στα δρομολόγια στο κέντρο της Αθήνας ταλαιπωρήθηκαν με τον συνωστισμό να ξεκινά από τις στάσεις.

Και σήμερα, συγκεκριμένες διαδρομές λεωφορείων του κέντρου ήταν της ταλαιπωρίας. Οι επιβάτες πάρα πολλοί, οι αποστάσεις ασφαλείας ανύπαρκτες.

Ο συνωστισμός ξεκινά από την αναμονή. Στο μετρό, δεκάδες επιβάτες περιμένουν -όλοι μαζί- για να μπουν στον ίδιο βαγόνι.

Για πολλούς πλέον η χρήση του ιδιωτικού ΙΧ τους είναι η μόνο λύση. Γιατί μόνο έτσι νιώθουν ασφαλείς εν μέσω πανδημίας.

Ορισμένοι βέβαια δεν έχουν δικό τους αυτοκίνητο και έτσι για να εξυπηρετηθούν είτε αναγκάζονται να πάνε με τα πόδια, είτε δανείζονται το αυτοκίνητο κάποιου φίλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας 1.100 λεωφορεία, 250 περισσότερα από όσα παρέλαβαν, χωρητικότητας από 60 έως 150 ατόμων. Όπως είπε ο κ. Πέτσας για την αποσυμφόρηση των ΜΜΜ θα υπάρξει αύξηση του στόλου.

Την ίδια ώρα η υποχρεωτική τηλεργασία σε ποσοστό 40%, καθώς και το κυλιόμενο ωράριο στις βάρδιες αναμένεται να βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση.

«Βροχή» προστίμων για μη τήρηση των μέτρων και χρήση μάσκας

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων.

Εχθές, Τετάρτη, διενεργήθηκαν 38.225 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα και διαπιστώθηκαν έξι παραβάσεις σε καταστήματα για μη τήρηση αποστάσεων και μη χρήση μάσκας από το προσωπικό.

Επίσης, τρεις παραβάσεις σε καταστήματα που λειτουργούσαν μετά τα μεσάνυχτα, όπου σε κάθε επιχειρηματία επιβλήθηκε το πρόστιμο των 10.000 ευρώ και μπήκε τριήμερο «λουκέτο» στις επιχειρήσεις τους.

Τέλος διαπιστώθηκαν 237 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Έλα όμως που στην Ελλάδα για να μπεις στο λεωφορείο πρέπει... να σπρώξεις.  Την πάτησα αρκετές φορές, δεν έσπρωξα με αποτέλεσμα... έμεινα έξω, και περίμενα το επόμενο.  Αφού την πάτησα αρκετές φορές τι να κάνω, έσπρωξα κι εγώ.   

Εσύ σπρώχνεις;   paneliakos.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου