Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Λέσβος : Κλείνουν δύο δομές φιλοξενίας

 

Πρόκειται για το δομή που διατηρεί ο Δήμος Μυτιλήνης στον Καρά Τεπέ, η οποία θα κλείσει στις 31 Δεκεμβρίου, και για τη δομή του ΠΙΚΠΑ στα νότια της πόλης η οποία θα κλείσει στις 31 Οκτωβρίου και επιστρέφεται στο υπουργείο Εργασίας στο οποίο ανήκει προκειμένου να λειτουργήσει εκεί παιδικές κατασκηνώσεις

Λέσβος : Κλείνουν δύο δομές φιλοξενίας | tovima.gr

Το κλείσιμο δυο δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών εξήγγειλε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Πρόκειται για το δομή που διατηρεί ο Δήμος Μυτιλήνης στον Καρά Τεπέ, η οποία θα κλείσει στις 31 Δεκεμβρίου, και για τη δομή του ΠΙΚΠΑ στα νότια της πόλης η οποία θα κλείσει στις 31 Οκτωβρίου και επιστρέφεται στο υπουργείο Εργασίας στο οποίο ανήκει προκειμένου να λειτουργήσει εκεί παιδικές κατασκηνώσεις.

Την ίδια στιγμή «τον κατάλληλο χώρο εκτός κατοικημένης περιοχής, στα όρια ή μη των δύο δήμων της Λέσβου, προκειμένου να δημιουργηθεί το νέο ΚΥΤ φιλοξενίας έως 2.500 μεταναστών», αναλαμβάνει να διερευνήσει ο Δήμος Μυτιλήνης σε συνεργασία «με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και τις αρμόδιες Αρχές».

Αυτό έγινε γνωστό με ανακοίνωση του δήμου στην οποία μάλιστα έσπευσε να προσθέσει ότι «η συναίνεση για τη δημιουργία του νέου ΚΥΤ προϋποθέτει ότι η κυβέρνηση θα δεσμευτεί για τη γρήγορη αποσυμφόρηση του συνόλου των μεταναστών».

Ο Δήμος Μυτιλήνης ζητά «τη δρομολόγηση της δημιουργίας του νέου ΚΥΤ, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, το κλείσιμο όλων των άλλων δομών του νησιού, καθώς και τη διακοπή της φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε σπίτια της Μυτιλήνης, όπως άλλωστε έχει αναγγείλει με δήλωση του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης».

Η ανακοίνωση καταλήγει σημειώνοντας πως «μετά από την πενταετή αυτή ταλαιπωρία με το Μεταναστευτικό, οφείλει πλέον η πολιτεία να δρομολογήσει άμεσα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την απόδοση του συνόλου των δομών φιλοξενίας στους δημότες του Δήμου Μυτιλήνης, με την ταυτόχρονη αποκατάσταση και αξιοποίησή τους για αθλητικούς και κοινωνικούς σκοπούς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου