Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Τσελίκ : Δεν βοηθούν την ειρήνη οι επισκέψεις Πομπέο σε Ελλάδα και Κύπρο

 Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Σε απειλές πολέμου προβαίνει ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ εκφράζοντας την ενόχληση της Άγκυρας για την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα. 

Σε απειλές πολέμου προβαίνει ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ με αφορμή την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα.

Επισκιάζει την πολιτική των ίσων αποστάσεων από ΗΠΑ

Σε μια ακόμα ακραία πρόκληση ο κ. Τσελίκ, εκφράζει την ενόχληση της Άγκυρας και χαρακτηρίζει απειλή για την ειρήνη στην περιοχή την επίσκεψη Πομπέο σε Ελλάδα και Κύπρο και δεν διστάζει να δηλώσει ότι η Τουρκία ξέρει να χρησιμοποιεί τις ένοπλες δυνάμεις της!

«Δεν βοηθούν την περιφερειακή ειρήνη η επίσκεψη στην Κυπριακή Δημοκρατία και μετά η επίσκεψη και στην Ελλάδα και οι δηλώσεις υποστήριξης. Αυτό επισκιάζει την πολιτική ίσων αποστάσεων των ΗΠΑ και δημιουργεί μια μη ικανοποιητική κατάσταση ως συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ. Πιστεύουμε πως οι ΗΠΑ πρέπει να επιστρέψουν στην ισορροπημένη της πολιτική» επισημαίνει ο Ομέρ Τσελίκ και προσθέτει:

Μπορούμε και στο μέτωπο

«Την ώρα που η Ελλάδα δηλώνει πως είναι έτοιμη για διερευνητικές επαφές και την ίδια ώρα επισκέπτονται την Ελληνοκυπριακή πλευρά. Αυτό ουσιαστικά δείχνει την ενίσχυση της θέσης της μη επίλυσης των Ελληνοκυπρίων. Όπως και οι δηλώσεις υποστήριξης προς την Ελλάδα ουσιαστικά δείχνει πως τους κατευθύνουν σε λάθος πορεία όσους κάθονται απέναντι μας. Έτσι η Ελλάδα κάθε φορά προσπαθεί να επιβάλλει πράγματα και όρους».

«Η Τουρκία είναι μια χώρα διαβουλεύσεων. Αν θέλουν να επιλύσουν τα ζητήματα στο τραπέζι θα το λύσουμε εκεί. Αν όμως θέλουν να επιλύσουν τα θέματα στο μέτωπο θα το κάνουμε στο μέτωπο. Αν όμως η άλλη πλευρά χρησιμοποιεί μόνο την σκληρή δύναμη κι όχι την λεπτή δύναμη της διπλωματίας, τότε και η Τουρκία ξέρει καλά να χρησιμοποιεί τις ένοπλες δυνάμεις της , τη σκληρή της δύναμη» υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου