Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Μαύρο ρεκόρ για τις ΗΠΑ – Πάνω από 200.000 οι θάνατοι από κορωνοϊό

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Η Καλιφόρνια, το Τέξας και η Φλόριντα, οι τρεις Πολιτείες των ΗΠΑ με τους περισσότερους κατοίκους, έχουν καταγράψει τα περισσότερα κρούσματα Covid-19 και έχουν ξεπεράσει εδώ και καιρό τον αριθμό των κρουσμάτων που είχαν καταγραφεί στη Νέα Υόρκη, επίκεντρο της επιδημίας στις αρχές του έτους\


To θλιβερό ρεκόρ της χώρας με τους περισσότερους θανάτους από κοροναϊό διατηρούν οι ΗΠΑ, οι οποίες ξεπέρασαν το φράγμα των 200.000.

Με βάση τους υπολογισμούς του πρακτορείου Reuters, περίπου 800 Αμερικανοί πεθαίνουν καθημερινά εξαιτίας της πανδημίας, αριθμός μειωμένος σε σύγκριση με τους 2.806 ημερήσιους θανάτους που είχαν καταγραφεί στις 15 Απριλίου.

Τρίτο κύμα

Η Καλιφόρνια, το Τέξας και η Φλόριντα, οι τρεις Πολιτείες των ΗΠΑ με τους περισσότερους κατοίκους, έχουν καταγράψει τα περισσότερα κρούσματα Covid-19 και έχουν ξεπεράσει εδώ και καιρό τον αριθμό των κρουσμάτων που είχαν καταγραφεί στη Νέα Υόρκη, επίκεντρο της επιδημίας στις αρχές του έτους.

Εν μέσω δεύτερου κύματος της επιδημίας, οι ΗΠΑ ανέφεραν την προηγούμενη εβδομάδα 17% περισσότερα κρούσματα σε σχέση με τις προηγούμενες επτά ημέρες, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 7%, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters.

Ο αριθμός των κρουσμάτων σημειώνει άνοδο σε 20 από τις 50 Πολιτείες, περιλαμβανομένων πρώην επίκεντρων της επιδημίας, όπως το Νιού Τζέρσι και η Νέα Υόρκη, όπου επί μήνες παρατηρούνταν μείωση των μολύνσεων από covid-19. 

Αν και οι ΗΠΑ παρατήρησαν μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, αλλά και των θανάτων στις αρχές του καλοκαιριού, τα ποσοστά άρχισαν και πάλι να αυξάνουν τον Ιούλιο. Κατά το δεύτερο κύμα οι Πολιτείες Αριζόνα, Καλιφόρνια, Φλόριντα και Τέξας -μερικές από τις πιο πολυάνθρωπες της χώρας- έγιναν τα νέα επίκεντρα της επιδημίας.

Ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) Σκοτ Γκότλιμπ δήλωσε στο CNBC ότι ανησυχεί πως ένα τρίτο κύμα της επιδημίας θα είναι πιο διάχυτο και θα επηρεάσει μεγαλύτερο μέρος των ΗΠΑ. «Πιστεύω ότι θα υπάρξει τρίτη πράξη αυτού του ιού το φθινόπωρο και τον χειμώνα και ενδέχεται να υπάρξει ευρύτερη εξάπλωση σε μεγαλύτερο μέρος της χώρας» προειδοποίησε.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου