Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Στον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός ο Τσιτσιπάς

 Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Τα πολλά λάθη παραλίγο να στοιχίσουν στον Στέφανο Τσιτσιπά την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός. Ο 21χρονος πρωταθλητής μας, τελικά, έκανε την ανατροπή και νίκησε τον Ζαούμ Μουνάρ με 3-2 σετ (4-6, 2-6, 6-1, 6-4, 6-4) σε μία αναμέτρηση που κράτησε τρεις ώρες και δώδεκα λεπτά. Αύριο, στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης του Παρισιού θα αγωνιστεί η Μαρία Σάκκαρη (16.00, ERT Sports). Θα αντιμετωπίσει τη Ρωσίδα Καμίλα Ρακίμοβα. 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν εντυπωσιακός στα τρία πρώτα γκέιμ της αναμέτρησης. Τα αλλεπάλληλα λάθη όμως που έκανε στη συνέχεια αποτέλεσαν την αιτία για να κατακτήσει το πρώτο σετ ο Ζαούμ Μουνάρ, ο οποίος, αξίζει να αναφέρουμε, βρίσκεται στην 109η θέση του κόσμου σε αντίθεση με τον Τσιτσιπά που είναι 6ος. Ανάλογη ήταν η αρχή και στο δεύτερο σετ όπου, παρόλο που προηγήθηκε με 1-0, τα λάθη του και ειδικά στο φιλέ βοήθησαν τον Ισπανό να ισοφαρίσει, να προηγηθεί, και να κάνει το 2-0.  

Το τρίτο σετ μπορεί να ξεκίνησε με λάθη του Έλληνα τενίστα αλλά βρήκε τον τρόπο να τα διορθώσει και μέσα σε 24 λεπτά μείωσε σε 1-2. Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο τέταρτο σετ, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να ξεσπάει πολλές φορές και να «μιλάει» τόσο στη μπάλα (δεν φεύγει η μπάλα, δεν φεύγει…) όσο και στον εαυτό του (δεν πιέζεις, δεν πιέζεις…). Παρά την πίεση του Ισπανού, ο 21χρονος τενίστας μας ισοφάρισε σε 2-2.  

Στο πέμπτο σετ, και μέχρι το 3-3, ο Ζαούμ Μουνάρ προηγείτο και ο Τσιτσιπάς ισοφάριζε. Σε εκείνο το σημείο ένα λάθος του Μουνάρ βοήθησε να κάνει το μπρέικ ο 21χρονος και να προηγηθεί με 4-3 ενώ, στη συνέχεια, πήρε και το επόμενο γκέιμ. Ο Ισπανός μείωσε σε 4-5 αλλά ο πρωταθλητής μας έκανε το 6-4 και κατέκτησε την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός.  

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου