Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again.

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Gallup: Ποιες είναι οι λιγότερο ανεκτικές χώρες απέναντι στους μετανάστες

  Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Ο κόσμος γίνεται ολοένα και λιγότερο ανεκτικός απέναντι στους μετανάστες. Αυτό προκύπτει από μεγάλη έρευνα της Gallup, που δόθηκε σήμερα, Τετάρτη, στη δημοσιότητα, την ώρα που η Ευρώπη ετοιμάζεται να παρουσιάσει το νέο σύστημα ασύλου. 

Λιγότερο ανεκτική χώρα στον κόσμο απέναντι στους μετανάστες είναι η Βόρεια Μακεδονία, ενώ ακολουθούν Ουγγαρία, Σερβία, Κροατία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη και Μαυροβούνιο. Mεταξύ των λιγότερων ανεκτικών φιγουράρει και η Τουρκία, με τη Gallup να επισημαίνει ότι η δυσφορία των Τούρκων έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια κατά τα οποία αυξήθηκαν αισθητά οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. Ωστόσο η μεγαλύτερη μεταστροφή στην στάση της κοινής γνώμης απέναντι στους μετανάστες καταγράφεται στο Περού, το Εκουαδόρ και την Κολομβία, που έχουν τα τελευταία χρόνια δεχθεί μεγάλες ροές από τη Βενεζουέλα. 

Ο Καναδάς εμφανίζεται ως η πιο δεκτική χώρα και ακολουθούν η Ισλανδία και η Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με τον δείκτη που βασίστηκε σε περισσότερες από 140.000 συνεντεύξεις σε 145 χώρες και περιοχές. Ο Καναδάς βαθμολογείται με 8,46 (το υψηλότερο δυνατό σκορ είναι το 9), οι ΗΠΑ στην έκτη θέση λαμβάνουν βαθμολογία 7,10, ενώ η Βόρεια Μακεδονία αποσπά μόλις 1,49. 

Ο παγκόσμιος μέσος όρος υποχωρεί στο 5,21 για το 2019 από 5,34 το 2016, με τη Gallup να επισημαίνει ότι η πτώση οφείλεται κυρίως στις χώρες της Λατινικής Αμερικανικής. Το Περού είδε τη βαθμολογία του να υποχωρεί στο 3,61 από 6,33 το 2016, ενώ παρόμοια είναι η εικόνα και στην Κολομβία.

Σημειώνεται ότι ο Gallup Migrant Acceptance Index (Δείκτης Αποδοχής Μεταναστών) δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στον απόηχο της προσφυγικής κρίσης του 2015 στην Ευρώπη. 

Σε παγκόσμιο επίπεδο ο δείκτης αποκαλύπτει ότι η αποδοχή των μεταναστών είναι μεγαλύτερη μεταξύ των νεότερων ανθρώπων, εκείνων με υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο, αλλά και όσων ζουν σε αστικές παρά σε αγροτικές περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου