Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Gallup: Ποιες είναι οι λιγότερο ανεκτικές χώρες απέναντι στους μετανάστες

  Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Ο κόσμος γίνεται ολοένα και λιγότερο ανεκτικός απέναντι στους μετανάστες. Αυτό προκύπτει από μεγάλη έρευνα της Gallup, που δόθηκε σήμερα, Τετάρτη, στη δημοσιότητα, την ώρα που η Ευρώπη ετοιμάζεται να παρουσιάσει το νέο σύστημα ασύλου. 

Λιγότερο ανεκτική χώρα στον κόσμο απέναντι στους μετανάστες είναι η Βόρεια Μακεδονία, ενώ ακολουθούν Ουγγαρία, Σερβία, Κροατία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη και Μαυροβούνιο. Mεταξύ των λιγότερων ανεκτικών φιγουράρει και η Τουρκία, με τη Gallup να επισημαίνει ότι η δυσφορία των Τούρκων έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια κατά τα οποία αυξήθηκαν αισθητά οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. Ωστόσο η μεγαλύτερη μεταστροφή στην στάση της κοινής γνώμης απέναντι στους μετανάστες καταγράφεται στο Περού, το Εκουαδόρ και την Κολομβία, που έχουν τα τελευταία χρόνια δεχθεί μεγάλες ροές από τη Βενεζουέλα. 

Ο Καναδάς εμφανίζεται ως η πιο δεκτική χώρα και ακολουθούν η Ισλανδία και η Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με τον δείκτη που βασίστηκε σε περισσότερες από 140.000 συνεντεύξεις σε 145 χώρες και περιοχές. Ο Καναδάς βαθμολογείται με 8,46 (το υψηλότερο δυνατό σκορ είναι το 9), οι ΗΠΑ στην έκτη θέση λαμβάνουν βαθμολογία 7,10, ενώ η Βόρεια Μακεδονία αποσπά μόλις 1,49. 

Ο παγκόσμιος μέσος όρος υποχωρεί στο 5,21 για το 2019 από 5,34 το 2016, με τη Gallup να επισημαίνει ότι η πτώση οφείλεται κυρίως στις χώρες της Λατινικής Αμερικανικής. Το Περού είδε τη βαθμολογία του να υποχωρεί στο 3,61 από 6,33 το 2016, ενώ παρόμοια είναι η εικόνα και στην Κολομβία.

Σημειώνεται ότι ο Gallup Migrant Acceptance Index (Δείκτης Αποδοχής Μεταναστών) δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στον απόηχο της προσφυγικής κρίσης του 2015 στην Ευρώπη. 

Σε παγκόσμιο επίπεδο ο δείκτης αποκαλύπτει ότι η αποδοχή των μεταναστών είναι μεγαλύτερη μεταξύ των νεότερων ανθρώπων, εκείνων με υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο, αλλά και όσων ζουν σε αστικές παρά σε αγροτικές περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου