Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Φλόριντα: Ο Μπλούμπεργκ καλύπτει τα χρέη όσων έχουν καταδικαστεί προκειμένου να ψηφίσουν

 Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020

«Το δικαίωμα στην ψήφο είναι θεμελιώδες για τη δημοκρατία μας και κανείς Αμερικάνος δεν πρέπει να το στερείται».

Ο δισεκατομμυριούχος Μάικλ Μπλούμπεργκ συγκέντρωσε πάνω από 16 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να βοηθήσει πρώην κατάδικους να ανακτήσουν το δικαίωμα ψήφου τους στη Φλόριντα, μια κρίσιμη Πολιτεία ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Την περασμένη εβδομάδα συνεργάτες του Μπλούμπεργκ είπαν ότι ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο οποίος διεκδίκησε ανεπιτυχώς το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος στις αρχές του έτους, θα δαπανήσει τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δολάρια στη Φλόριντα για να βοηθήσει τον Τζο Μπάιντεν στις εκλογές αυτές.

«Το δικαίωμα στην ψήφο είναι θεμελιώδες για τη δημοκρατία μας και κανείς Αμερικανός δεν πρέπει να το στερείται», ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ο επιχειρηματίας. Πρόσθεσε ότι συνεργάζεται με μια ομάδα που βοηθά πρώην κατάδικους να πληρώσουν τα πρόστιμα που οφείλουν ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στην κάλπη.

Στη Φλόριντα, η έναρξη της ψηφοφορίας μέσω ταχυδρομείου είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη. Η Πολιτεία αυτή, με τους 29 εκλέκτορές της, θεωρείται κρίσιμης σημασίας για τις εκλογές. Ένας υποψήφιος πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 270 εκλέκτορες για να κερδίσει τις εκλογές.

Το 2018 οι κάτοικοι της Φλόριντας ενέκριναν μια τροπολογία με την οποία ανακτούν το δικαίωμα ψήφου οι πρώην κατάδικοι οι οποίοι έχουν εκτίσει την ποινή τους και δεν έχουν καταδικαστεί για ανθρωποκτονία ή για σεξουαλικά αδικήματα. Στη συνέχεια, οι Ρεπουμπλικάνοι πέρασαν έναν νόμο με τον οποίο όσοι έχουν καταδικαστεί για κακουργήματα θα πρέπει να αποπληρώσουν τυχόν πρόστιμα και άλλα δικαστικά έξοδα ώστε να αποκτήσουν το δικαίωμα να ψηφίζουν. Αρχικά, ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός, όμως αυτόν τον μήνα ένα ομοσπονδιακό Εφετείο αντέστρεψε την απόφαση και τον επικύρωσε.

Το 2016 ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τη Φλόριντα με διαφορά 113.000 ψήφων ή 1,2%. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Μπάιντεν προηγείται σε αυτήν την Πολιτεία, αλλά με οριακή διαφορά.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ - ΜΠΕ, HuffPost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου