Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΟΥ: Οι νεκροί από COVID-19 θα μπορούσαν να «αγγίξουν» τα 2 εκατ. πριν από το εμβόλιο

 Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

 Ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό θα μπορούσε να διπλασιαστεί στα δύο εκατομμύρια προτού κυκλοφορήσει ευρέως ένα επιτυχημένο εμβόλιο και θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω χωρίς την ανάληψη συντονισμένης δράσης για την αναχαίτιση της πανδημίας, προειδοποίησε σήμερα αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Αν δεν το κάνουμε, όλοι οι αριθμοί για τους οποίους μιλάμε (δύο εκατομμύρια θάνατοι) δεν θα είναι μονάχα κάτι που μπορεί κανείς να φανταστεί, αλλά δυστυχώς πολύ πιθανοί», είπε ο Μάικ Ράιαν, ο επικεφαλής του ΠΟΥ στο πρόγραμμα εκτάκτων καταστάσεων, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σήμερα.

«Εάν δεν συνεχίσουμε να κάνουμε περισσότερα, να εξελισσόμαστε, στη φύση, την κλίμακα και την ένταση της συνεργασίας μας, επομένως, ναι, θα δούμε αυτόν τον αριθμό και δυστυχώς ακόμα μεγαλύτερο. Η στιγμή για ανάληψη δράσης είναι αυτή τώρα», τόνισε ο Ράιαν.

«Δεν αφορά μονάχα το να διεξάγουμε τεστ και να ιχνηλατούμε, όχι μονάχα να παρέχουμε ιατρική φροντίδα, όχι μονάχα να τηρούμε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, όχι απλά να εργαζόμαστε στα εμβόλια, να τα κάνουμε όλα αυτά ταυτόχρονα», απηύθυνε έκκληση ο αξιωματούχος του ΠΟΥ.

Η εκτίμησή του διατυπώθηκε, καθώς το σύνολο των νεκρών εννέα μήνες μετά την ανακάλυψη του ιού στην Κίνα πλησιάζει το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, σήμερα στις 14.00 ώρα Ελλάδας, τουλάχιστον 984.068 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο COVID-19 στον κόσμο.

Ο Ράιαν επισήμανε ότι οι νέοι άνθρωποι δεν θα πρέπει να θεωρούνται υπεύθυνοι για την πρόσφατη αύξηση των μολύνσεων παρά τις ανησυχίες ότι οι νέοι ώθησαν τη διασπορά του ιού, μετά την άρση των περιορισμών και των lockdown σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Πραγματικά ελπίζω να μην αρχίσουμε να κουνάμε το δάκτυλο: για όλα φταίει η νεολαία», ανέφερε ο Ράιαν.

«Το τελευταίο πράγμα που ένας νέος χρειάζεται είναι έναν μεγαλύτερο να του μιλάει με στόμφο και να του κουνάει το δάκτυλο».

«Προς λάθος κατεύθυνση» ο αριθμός κρουσμάτων και εισαγωγών σε νοσοκομεία στην Ευρώπη

Οι δείκτες των μολύνσεων COVID-19 και της κάλυψης κλινών στα νοσοκομεία αυξάνονται στην Ευρώπη, όπου οι αρχές πρέπει να εργαστούν για να σταματήσουν τη διασπορά, ενόψει της περιόδου της εποχικής γρίπης, είπε o Ράιαν.

«Η Ευρώπη έχει πολλή δουλειά να κάνει για να σταθεροποιήσει την κατάσταση και να θέσει υπό έλεγχο τη διασπορά», τόνισε ο Ράιαν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Γενικά, εντός αυτής της πολύ μεγάλης περιοχής, βλέπουμε μια ανησυχητική αύξηση της ασθένειας».

Από την πλευρά της, η Μαρία Βαν Κέρκοβ, εκ των επικεφαλής του ΠΟΥ για την COVID-19, δήλωσε:

«Βρισκόμαστε στα τέλη Σεπτεμβρίου και δεν έχει καν ξεκινήσει η περίοδος της εποχικής γρίπης, επομένως για αυτό που ανησυχούμε είναι το ενδεχόμενο όλες αυτές οι τάσεις να πηγαίνουν προς λάθος κατεύθυνση».

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία από νωρίς και η χρήση του στεροειδούς δεξαμεθαζόνης σώζουν ζωές, συμπλήρωσε προτού σημειώσει:

«Θέλουμε να αποφύγουμε οποιοδήποτε lockdown σε εθνικό επίπεδο, κάτι που συνέβη στην αρχή».

Σε επαφή με 38 παρασκευαστές εμβολίων ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων

Την ίδια ώρα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων βρίσκεται σε επαφή από τις αρχές του Σεπτεμβρίου με 38 παρασκευαστές εμβολίων κατά της COVID-19, δήλωσε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο επικεφαλής της Task Force Κλινικών Δοκιμών και Παραγωγής του EMA, Φέργκους Σουίνι. «Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου, ο EMA βρίσκεται σε επαφή με παρασκευαστές 38 πειραματικών εμβολίων για την COVID-19», είπε. Τα εμβόλια πρέπει να λάβουν την έγκριση του EMA πριν χρησιμοποιηθούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει περιλάβει 38 πειραματικά εμβόλια σε διαδικασία κλινικής αξιολόγησης, στα οποία περιλαμβάνονται και εμβόλια που αναπτύσσονται στην Κίνα και την Ρωσία. Ακόμη 149 υποψήφια εμβόλια βρίσκονται σε διαδικασία προκλινικής αξιολόγησης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου