Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again.

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020

Σε σκηνές οι 3.500 άστεγοι του ΚΥΤ της Μόριας


Τετάρτη, 9/9/20


Ολοσχερώς έχει καταστραφεί το ΚΥΤ της Μόριας από την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης.
Κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τους υπουργούς Εσωτερικών και Μετανάστευσης, Τάκη Θεοδωρικάκο και Νότη Μηταράκη, και τον επικεφαλής του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα έχει μεταβεί στο σημείο για επιτόπου εκτίμηση της κατάστασης.
Όπως σημείωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος, στις 6 το απόγευμα αναμένονται ανακοινώσεις, σημειώνοντας πως «όλα τα μέτρα επανεξετάζονται υπό τις νέες συνθήκες».
Εως τώρα δεν υπάρχει ένδειξη για απώλεια ανθρώπινης ζωής, ενώ τα αρχεία και δεδομένα που φυλάσσονταν στον χώρο έχουν καταστραφεί.
Προτεραιότητα, όπως σημειώθηκε, αποτελούν τα 408 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, που καταβάλλεται προσπάθεια να μεταφερθούν στην ενδοχώρα, ενώ είναι πολύ πιθανό εντός της ημέρας να μετακινηθούν και οι ευάλωτοι πληθυσμοί σε ασφαλείς χώρους.
Οπως τονίστηκε, προτεραιότητα συνιστά επίσης η εξεύρεση χώρων στέγασης για τα 3.500 άτομα που βρίσκονταν εντός του ΚΥΤ και πιθανότατα θα μεταφερθούν σε σκηνές. Οι υπόλοιποι από το σύνολο των 13.000 θα παραμείνουν στις σκηνές που διέμεναν γύρω από το ΚΥΤ.
Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε πως η πυρκαγιά προκλήθηκε από επεισόδια που ξέσπασαν λόγω δυσαρέσκειας για τα μέτρα περιορισμού λόγω κορωνοϊού, αρχικά περιμετρικά και τελικά εντός του Κέντρου, ενώ σημείωσε πως βρίσκεται σε ισχύ περιορισμός μετακίνησης από το ΚΥΤ στο κέντρο του νησιού, κάνοντας λόγο για «μείζονα ανθρωπιστική κρίση».
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου