Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Milliyet : Οι εντολές του Ερντογάν στα πλοία που προστατεύουν το Oruc Reis

Τετάρτη, 9/9/20

Το άρθρο της Milliyet έχει τον τίτλο: «Ο Πρόεδρος Έρντογαν έδωσε εντολή στα πολεμικά πλοία: Είναι η ώρα των πράξεων»

Ξεκάθαρες εντολές στα πολεμικά πλοία που προστατεύουν το Oruc Reis έδωσε ο Έρντογαν, υποστηρίζει η Milliyet.
Milliyet : Οι εντολές του Ερντογάν στα πλοία που προστατεύουν το Oruc Reis | tovima.grΤο δημοσίευμα με τίτλο: «Ο Πρόεδρος Έρντογαν έδωσε εντολή στα πολεμικά πλοία: Είναι η ώρα των πράξεων», αναφέρει ότι κατά την χθεσινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στην Τουρκία, τέθηκαν επί τάπητος στο τραπέζι τα βήματα της Τουρκίας έναντι των ενεργειών της Ελλάδας και Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο ίδιος ο Ερντογάν έδωσε οδηγίες στον πλοίαρχο του Oruc Reis για το πως θα διαχειριστεί ενδεχόμενα προβλήματα που θα προκύψουν και για το ποια βήματα θα ακολουθήσει σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έδωσε εντολή στα πολεμικά πλοία που προστατεύουν το Oruc Reis να μην ανοίξουν πρώτα πυρ, ενώ τους δόθηκαν οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που δεχθούν επίθεση». 
Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι κατά την συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου που έγινε προχθές, αξιολογήθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Την ίδια στιγμή, ενώ συζητήθηκε το ότι η Ελλάδα έχει θέσει το θέμα της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, η Τουρκία έχει καταλήξει τελικά στη διαπίστωση ότι δεν έχει σημασία η συζήτηση του θέματος σε αυτή την πλατφόρμα αφού η ίδια έχει δίκαιο. Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι «η ίδια εμπιστεύεται μόνο τον εαυτό της».
Στη συνεδρία, αξιολογήθηκαν επίσης οι ενέργειες της Γαλλίας που στηρίζει την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο. Επίσης, τέθηκε επί τάπητος το γεγονός ότι τα ΗΕ δεν έλαβαν οποιαδήποτε θέση σε αυτό το θέμα και ότι τάχθηκαν μόνο υπέρ τη λύσης των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο μέσω της διπλωματικής οδού.
Στην συνάντηση, υπογραμμίστηκε το γεγονός ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απέστειλε επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ, ενώ στάλθηκε επίσης το μήνυμα ότι τα δικαιώματα της Τουρκίας πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για διάλογο.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου