Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020

Κορωνοϊός: Σε δύο μήνες τα αποτελέσματα του εμβολίου

Δευτέρα, 22 Ιουνίου, 2020

Eλπίδες γεννούν τα πρώτα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής του έκτου κινεζικού εμβολίου.
5e6e2326c485404b4f5c8c22Εντός διμήνου θα έχουν οι επιστήμονες τα πρώτα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής του γερμανικού εμβολίου κατά της COVID-19, που παρασκευάζει η γερμανική CureVac. Σύμφωνα με ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας, τα πρώτα σαφή συμπεράσματα για το εμβόλιο θα εξαχθούν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, γεγονός που καθιστά πιθανή την αδειοδότηση του σκευάσματος, εφόσον όλα πάνε καλά, στα μέσα της επόμενης χρονιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχουν αρχίσει οι δοκιμαστικοί εμβολιασμοί σε εθελοντές, κάτι που αναμένεται να γίνει κατά το προσεχές μέλλον, αλλά, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, η όλη διαδικασία θα είναι σχετικά ταχεία.
Tην ίδια στιγμή, ελπίδες γεννούν τα πρώτα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής του έκτου κατά σειράν υποψήφιου κινεζικού εμβολίου εναντίον της COVID-19, το οποίο φαίνεται ότι κατάφερε να πυροδοτήσει την παραγωγή αντισωμάτων σε όσους εμβολιάστηκαν. Η παρασκευάστρια National Biotec Group ήδη ανακοίνωσε ότι θα δρομολογήσει την επόμενη φάση της κλινικής δοκιμής στρατολογώντας και εθελοντές εκτός Κίνας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα εμβόλιο ήδη παρέχεται σε υπαλλήλους κρατικών υπηρεσιών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, καθώς και σε εργαζομένους σε εταιρείες που βρίσκονται στην «κόκκινη ζώνη» του Πεκίνου, όπου τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται σημαντική έξαρση κρουσμάτων.
Αυτό, πάντως, δεν είναι το μοναδικό κινεζικό εμβόλιο που δοκιμάζεται κατά της ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός. Hδη, η κινεζική ρυθμιστική αρχή έχει δώσει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές πέντε εμβολίων. Η Sinovac Biotech, που παρασκευάζει ένα από αυτά, κατέγραψε ενθαρρυντικά αποτελέσματα και πρόκειται πλέον να ξεκινήσει την επόμενη φάση δοκιμών, στη Βραζιλία. Ανώτατος Κινέζος αξιωματούχος, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην κινεζική τηλεόραση, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το εμβόλιο κατά της COVID-19 θα κυκλοφορήσει πριν από το τέλος της χρονιάς.
Αναμένοντας την παρασκευή του εμβολίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προσπαθεί να συνθέσει ένα πρόγραμμα προκειμένου να αποσαφηνιστεί ποιος θα έχει, κατά προτεραιότητα, πρόσβαση σε αυτό.
Το σχέδιο του ΠΟΥ προβλέπει τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Πρώτοι θα εμβολιαστούν όσοι βρίσκονται σε εστίες υπερμετάδοσης του νέου κορωνοϊού, όπως είναι τα σωφρονιστικά καταστήματα και οι οίκοι ευγηρίας. 
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου