Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Ο Τραμπ υπερασπίστηκε τον εκλιπόντα ηθοποιό Τζον Γουέιν- Δημοκρατικοί ζητούν να αποσυρθεί το όνομά του από αεροδρόμιο

 Τρίτη, 30 Ιουνίου, 2020 Ο Ντόναλντ Τραμπ προσέτρεξε χθες να υπερασπιστεί το κινηματογραφικό του ίνδαλμα, Τζον Γουέιν.
Ο Αμερικανός πρόεδρος το έπραξε αυτό καθώς μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος της Καλιφόρνια κατηγορούν τον εκλιπόντα ηθοποιό για ρατσιστικά σχόλια, ζητώντας την μετονομασία του τοπικού αεροδρομίου που φέρει το όνομα του.

Σύμβολο της παραδοσιακής Αμερικής, ο δημοφιλέστερος καουμπόι του αμερικάνικου κινηματογράφου, εξέφρασε «απόψεις υπέρ της ανωτερότητας των λευκών, κατά της ΛΟΑΤ κοινότητας και ενάντια των αυτοχθόνων», ανέφερε ψήφισμα που εγκρίθηκε την Παρασκευή το βράδυ από το Δημοκρατικό Κόμμα της κομητείας Όραντζ, νότια του Λος Άντζελες. Το κόμμα αναφέρθηκε σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε το 1971 στο περιοδικό Playboy, όπου ο ηθοποιός δηλώνει: «Πιστεύω στην υπεροχή των λευκών» και «δεν αισθάνομαι ένοχος για το γεγονός ότι πριν από πέντε ή δέκα γενιές, αυτοί οι άνθρωποι ήταν σκλάβοι».

«Το Δημοκρατικό Κόμμα της κομητείας Όραντζ καταδικάζει τις ρατσιστικές και μισαλλόδοξεις δηλώσεις του Τζον Γουέιν και ζητεί να αφαιρεθεί το όνομα του Τζον Γουέιν από το αεροδρόμιο της κομητείας Όραντζ», ανέφερε το ψήφισμα.

Η αντίδραση του Τραμπ
Το αίτημα έρχεται σε μια περίοδο που πολλά ιστορικά αγάλματα και μνημεία που σχετίζονται με τη δουλεία και τη ρατσιστική καταπίεση απομακρύνονται ή μετονομάζονται μετά τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από έναν λευκό αστυνομικό.
«Τώρα οι Δημοκρατικοί που δεν κάνουν τίποτα, θέλουν να αφαιρέσουν το όνομα του Τζον Γουέιν από ένα αεροδρόμιο», είπε σε tweet του ο πρόεδρος, αποκαλώντας την ιδέα «απίστευτη ηλιθιότητα».

Ο Τραμπ έχει παρουσιάσει τον εαυτό του στο παρελθόν ως «μεγάλος θαυμαστής» του Τζον Γουέιν. Είχε εμφανιστεί δίπλα στην κόρη του ηθοποιού, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 στην Αϊόβα, τη γενέτειρά του Γουέιν. Η οικογένεια του Τζον Γουέιν, που έχει ένα άγαλμα στο αεροδρόμιο της κομητείας Όραντζ και ένα άλλο στο Μπέβερλι Χιλς, απέρριψε τις κατηγορίες ρατσισμού εναντίον του. «Θα ήταν άδικο να κρίνουμε κάποιον βάσει μιας συνέντευξης που χρησιμοποιήθηκε εκτός πλαισίου», δήλωσε πέρσι ο γιος του Τζον Γουέιν, Ίθαν στο CNN. «Προσπαθούν να αμφισβητήσουν τον τρόπο που έζησε τη ζωή του, και ο τρόπος που έζησε τη ζωή του ήταν αυτός που ήταν», είπε.

Ο Τζον Γουέιν πέθανε το 1979 και πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 150 ταινίες. Ήταν υποψήφιος για πολλά Όσκαρ και έλαβε Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ταινία του 1969, «Αληθινό θράσος» (True Grit).
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/o-tramp-yperaspistike-ton-ekleiponta-tzon-goyein

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου