Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Ο Τραμπ αναστέλλει μέχρι τέλος του έτους τις βίζες, ακόμη και εργαζόμενων με ειδίκευση




 Τετάρτη, 24 Ιουνίου, 2020


Ο Γκρέγκορι Μινότ (Gregory Minott), στο Αντοβερ Μασαχουσέτης, ικανοποίησε το όνειρό του να γίνει Αμερικανός. Φοβάται ότι αυτό θα το στερηθούν χιλιάδες νέοι φοιτητές και εργαζόμενοι. (AP Photo/Elise Amendola)
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («ΝΥΤ»). Ο Ντόναλντ Τραμπ παρατείνει μέχρι το τέλος του έτους την «αναστολή» χορήγησης πράσινων καρτών, αδειών μόνιμης παραμονής σε μετανάστες, την οποία αποφάσισε πριν από δύο μήνες, επεκτείνοντας το μέτρο αυτό σε πολλές άλλες θεωρήσεις εισόδου για εργασία.
Σε μια σαρωτική εντολή, η οποία θα ισχύει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, ο κ. Τραμπ μπλόκαρε τις βίζες για ένα ευρύ φάσμα θέσεων εργασίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για προγραμματιστές υπολογιστών και άλλους ειδικευμένους εργαζόμενους που εισέρχονται στη χώρα με τη θεώρηση H-1B, καθώς και εκείνες για τους εποχιακούς εργαζόμενους στη βιομηχανία φιλοξενίας, όπως και σε μαθητές θερινών προγραμμάτων εργασιακής μελέτης και όσων φτάνουν φιλοξενούμενοι σε οικογένειες (au pairs).
Η εντολή περιορίζει επίσης την ικανότητα των αμερικανικών εταιρειών με παγκόσμιες δραστηριότητες και διεθνών εταιρειών με υποκαταστήματα στις ΗΠΑ να μεταφέρουν ξένα στελέχη και άλλους υπαλλήλους στις Ηνωμένες Πολιτείες για μήνες ή χρόνια. Και αποκλείει τους συζύγους αλλοδαπών που απασχολούνται σε εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι με αυτή την απόφαση θα κρατηθούν περίπου 525.000 θέσεις εργασίας για Αμερικανούς πολίτες.
«Προτεραιότητα του Προέδρου είναι να επιστρέψουν οι Αμερικανοί στη δουλειά», είπε ένας αξιωματούχος.
Το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε στο 13,3% τον Μάιο, έναντι 3,5% τον Φεβρουάριο, λόγω των μέτρων περιορισμού που ελήφθησαν για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Αντιμέτωπος με αυτήν την σκληρή πραγματικότητα, ο Πρόεδρος υπέγραψε πριν από δύο μήνες ένα εκτελεστικό διάταγμα διά του οποίου αναστελλόταν για 60 ημέρες η έκδοση «πράσινων καρτών», οι οποίες προσφέρουν καθεστώς μόνιμου κατοίκου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, το διάταγμα δεν αφορούσε τις θεωρήσεις εισόδου για εποχική εργασία.
Ενα νέο διάταγμα, το οποίο αναμενόταν να υπογράψει εντός της Τρίτης, θα παρατείνει αυτή την «παύση» έως τις 31 Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνει διάφορους τύπους θεωρήσεων εισόδου, συμπεριλαμβανομένης της H1B που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας ή της μεταφοράς βίζας στις τάξεις των εταιρειών που χρησιμοποιείται για να προσκαλέσουν ειδικευμένο προσωπικό.
Ο Στέφεν Μίλερ (Stephen Miller), συνεργάτης του Λευκού Οίκου και οαρχιτέκτονας της μεταναστευτικής πολιτικής του κ. Τραμπ, πίεζε εδώ και χρόνια να περιορίσει ή να εξαλείψει τις θεωρήσεις των εργαζομένων, υποστηρίζοντας ότι βλάπτουν τις προοπτικές απασχόλησης για τους Αμερικανούς. Και τους τελευταίους μήνες, ο κ. Μίλερ ισχυρίστηκε ότι η οικονομική δυσχέρεια που προκλήθηκε από τον ιό έχει καταστήσει ακόμη πιο σημαντικό να κλείσει η «κάνουλα».
Ωστόσο, η οδηγία, η οποία αναμενόταν για αρκετές εβδομάδες, έχει την αντίθεση επιχειρηματικών, οι οποίοι λένε ότι θα εμποδίσει την ικανότητά τους να προσλαμβάνουν εργαζόμενους από χώρες στο εξωτερικό για θέσεις εργασίας που οι Αμερικανοί δεν είναι πρόθυμοι να κάνουν ή δεν είναι ικανοί να εκτελέσουν.
«Πρόκειται για μια πλήρη μετωπική επίθεση στην αμερικανική καινοτομία και την ικανότητα του Εθνους μας να επωφεληθεί από την προσέλκυση ταλέντων από όλο τον Κόσμο», δήλωσε ο Τοντ Σουλτ (Todd Schulte), πρόεδρος της «FWD.us», μιας ομάδας υπέρ της μετανάστευσης που υποστηρίζεται από εταιρείες τεχνολογίας.
«Η άρνηση καλωσορίσματος για μηχανικούς, στελέχη, εμπειρογνώμονες πληροφορικής, γιατρούς, νοσοκόμες και άλλους εργαζόμενους δεν θα βοηθήσει τη χώρα μας, θα μας κρατήσει πίσω», δήλωσε ο Τόμας Ντόνοχι (Thomas J. Donohue), διευθύνων σύμβουλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ, καθώς «θα ωθήσουν τις επενδύσεις και την οικονομική δραστηριότητα στο εξωτερικό».
Εθνικός Κήρυξ - Αssociated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου