Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Στη Δικαιοσύνη καταφεύγουν ο Αναστάσιος Κουλαρμάνης και η σύζυγός του κατά Αγ. Δημητρίου, ιερέα, μελών συμβουλίου και Σταματάκη

Τετάρτη, 24 Ιουνίου, 2020



Του Θεόδωρου Καλμούκου
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Αναστάσιος Κουλαρμάνης και η σύζυγός του Μαίρη Κουλαρμάνη, κατέθεσαν μήνυση εναντίον της κοινότητας του Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου Αστόριας, και των Γεράσιμου Ασπρογέρακα, Κωνσταντίνου Μπαλτζή (Baltzis), Ελισάβετ Μπαλτζή, Εμμανουήλ Δρίτσα, π. Νεκταρίου Παπαζαφειροπούλου και Νίκου Σταματάκη.

Οι κύριοι Ασπρογέρακας, Μπαλτζής και Δρίτσας είναι μέλη του κοινοτικού συμβουλίου. Ο π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος είναι ο ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, η κυρία Ελισάβετ Μπαλτζή είναι η σύζυγος του κ. Κωνσταντίνου Μπαλτζή και ο κ. Νίκος Σταματάκης ιδιοκτήτης ηλεκτρονικού Blog.

Ο κ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης, ο οποίος ως γνωστόν είναι ο νέος Διευθυντής της Ελληνικής Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και η σύζυγός του Μαίρη, αιτιάζουν σύμφωνα με τη μήνυση, η οποία φέρει ημερομηνία 15 Ιουνίου 2020, αντίγραφο της οποίας έχει στη διάθεσή του ο «Ε.Κ.» πως, «από από το 2017, οι ενάγοντες (plaintiffs), οι οποίοι είναι σύζυγοι, είναι θύματα μιας άγριας και κακεντρεχούς εκστρατείας παρενόχλησης (harassment) και δυσφήμησης (defamation) από τους κατηγορουμένους». Τονίζεται στη μήνυση πως «οι ενάγοντες ενεργούν στη μήνυση τόσο χωριστά, όσο και από κοινού».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουλαρμάνης πριν το διορισμό του στη Διεύθυνση Παιδείας της Αρχιεπισκοπής, διετέλεσε επί σειρά ετών και συγκεκριμένα από το έτος 2000 διευθυντής του Ημερήσιου Σχολείου της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Αναγράφεται στη μήνυση πως «πριν από την έλευση του κ. Κουλαρμάνη το Σχολείο υπέφερε στον τομέα των εγγραφών και ακαδημαϊκών, αλλά λόγω των προσπαθειών του από το δεύτερο έτος της θητείας του πολλοί από τους μαθητές του έγιναν δεκτοί σε κορυφαία πανεπιστήμια όπως στο YaleBarnardColumbia και NYU».

Σύμφωνα πάντοτε με τη μήνυση, «οι ενάγοντες (Αναστάσιος και Μαίρη Κουλαρμάνη) καταθέτουν κατηγορίες κοινού νόμου για δυσφήμηση, απλήρωτους μισθούς και ποσοστά, εκ προθέσεως επιβολή συναισθηματικής θλίψης. Επίσης, καταθέτουν κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση στον εργασιακό χώρο σύμφωνα με τη νομοθεσία της πόλης και της πολιτείας της Νέας Υόρκης».

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουλαρμάνης αιτιάζει με λεπτομέρειες πως κάποια μητέρα μαθητή του σχολείου η οποία τυγχάνει και σύζυγος αξιωματούχου του κοινοτικού συμβουλίου της κοινότητας, τον παρενοχλούσε σεξουαλικά επί αρκετό διάστημα. Υπογραμμίζεται εδώ πως από σεβασμό στα πρόσωπα, τις οικογένειες, τα παιδιά τους και το σχολείο παραλείπουμε ονόματα, λεπτομέρειες και περιγραφές, παρά το γεγονός ότι αναγράφονται λεπτομερώς στο πολυσέλιδο κείμενο της μήνυσης.

Ο κ. Κουλαρμάνης ισχυρίζεται στη μήνυση ότι είχε ενημερώσει σχετικά τον ιερατικό προϊστάμενο Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο (και γραπτώς) και το κοινοτικό συμβούλιο.

Αναφέρεται επίσης στη μήνυση πως λόγω του κ. Κουλαρμάνη «η θέση και η φήμη του σχολείου αυξήθηκαν ουσιαστικά» και πως «έφερε στο σχολείο εκατομμύρια δολάρια σε χορηγίες και δωρεές».

Στη μήνυση γίνεται εκτενής αναφορά στη μεγάλη δωρεά που είχε την πρόθεση να κάνει το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ύψους $25 εκατομμυρίων δολαρίων. Αναγράφεται στη μήνυση συγκεκριμένα, πως «το 2018 στο σχολείο ανακοινώθηκε χορηγία ύψους $25 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ωστόσο, δυστυχώς η κοινότητα απέρριψε τη χορηγία διότι αν την αποδεχόταν ήταν υποχρεωμένη να ανοίξει το σχολείο σε μη Ελληνες μαθητές. Οι πολιτικές διαμάχες που ακολούθησαν έπειτα από την απόρριψη της χορηγίας ξεκίνησαν την πορεία των συμβάντων, τα οποία προξένησαν ουσιαστική βλάβη στους ενάγοντες και τους ανάγκασαν να υποβάλλουν την παρούσα μήνυση».

Σύμφωνα πάντοτε με τη μήνυση, «τον Αύγουστο του 2019 οι εναγόμενοι (κατηγορούμενοι) Κωνσταντίνος Μπαλτζής, Ελισάβετ Μπαλτζή, Γεράσιμος Ασπρογέρακας και Εμμανουήλ Δρίτσας συνασπίστηκαν για να καταστρέψουν το καλό όνομα και την υπόληψη των εναγόντων. Περί τις 28 Αυγούστου 2019 ο κατηγορούμενος Σταματάκης δημοσίευσε το πρώτο από μία σειρά από όλο και περισσότερο μοχθηρά (vicious) και δυσφημιστικά δημοσιεύματα στο Blog του γύρω από την κατάσταση του Αγίου Δημητρίου. Το πιο πρόσφατο ήταν μόλις πριν μερικές εβδομάδες».

Στο κείμενο της μήνυσης αναγράφεται πως «ο κατηγορούμενος Ασπρογέρακας επικοινωνεί με τον κατηγορούμενο Σταματάκη σε τακτική βάση βοηθώντας τον με την παροχή απόρρητων πληροφοριών γύρω από την εσωτερική λειτουργία του σχολείου». Στα δημοσιεύματα του Σταματάκη γίνονται αναφορές επανειλημμένως «στη χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, των $25 εκατομμυρίων δολαρίων, ότι το σχολείο θα γινόταν τσάρτερ και θα διευθυνόταν από την ιδιωτική εταιρεία Alma Bank Alma Realty και από τον πρώην εκδότη του ‘Εθνικού Κήρυκα’, Αντώνη Διαματάρη». Σειρά παρόμοιων δημοσιευμάτων με υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τον κ. Διαματάρη, τον πρώην πρόεδρο της σχολικής επιτροπής και ιδρυτή του Λυκείου της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου, κ. Νίκο Ανδριώτη, αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο παρατίθενται στο μακροσκελές κείμενο της μήνυσης.

Επισημαίνεται ότι πρόσφατα ο κ. Αντώνης Διαματάρης, ο οποίος είναι σήμερα Σύμβουλος Εκδοσης του «Ε.Κ.», με σχόλιά του στη Στήλη «Πρακτορικά» αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα Μπλοκατζήδων - Bloggers υβριστικά θεσμών και προσώπων της Ομογένειας, τα οποία έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην υπηρεσία της Ομογένειας.

Στη μήνυση τονίζεται ότι «ως αποτέλεσμα αυτών των παράνομων (unlawful) πρακτικών εργασίας ο ενάγων Αναστάσιος έχει υποστεί ακραία ψυχική οδύνη, προσβολή, δριμεία ανησυχία γύρω από το μέλλον του και την ικανότητά του να συντηρήσει τον εαυτό του και την οικογένειά του, βλάβη στην επαγγελματικότητά του και στην ικανότητα αποδοχών του, οδυνηρό διασυρμό ανάμεσα σε φίλους και συνεργάτες, βλάβη στην καλή του υπόληψη, επίπτωση στην προσωπική του ζωή και απώλεια της χαράς των κοινών ευχαριστήσεων της καθημερινής ζωής. Συμφώνως, ο ενάγων Αναστάσιος χρήζει αποζημίωσης από τους κατηγορούμενους το ποσό της οποίας θα αποφασιστεί από Σώμα Ενόρκων στο δικαστήριο και την καταβολή των δικηγορικών εξόδων».

Τα ίδια ισχύουν και για τη σεξουαλική παρενόχληση την οποία επικαλείται ο κ. Κουλαρμάνης σύμφωνα με τη νομοθεσία της Νέας Υόρκης. Ζητά ακόμα τους μη καταβληθέντες μισθούς και ποσοστά από τις χορηγίες που είχε εξασφαλίσει για το Σχολείο. Για τα πέντε περασμένα χρόνια τα οφειλόμενα ποσοστά του κ. Κουλαρμάνη ανέρχονται σε 578.000 δολάρια, για απλήρωτους μισθούς και συγκεντρωμένες διακοπές το ποσό των $9.600. Συνολικά πρέπει να λάβει το ποσό των $587.600 δολαρίων, συν τους τόκους».

Για το ζήτημα της δυσφήμησης στη μήνυση αναγράφεται πως «ο κατηγορούμενος Σταματάκης είτε γνώριζε, ή είχε λόγο να γνωρίζει ότι οι ισχυρισμοί (allegations) ήταν ψευδείς, αλλά τους δημοσίευσε ούτως ή άλλως με ιδιοσυστατική μοχθηρία (constitutional malice) και με πρόθεση να βλάψει και καταστρέψει την υπόληψη του ενάγοντος Αναστασίου στην κοινότητα».

Ακόμα, αναγράφεται ότι ο κ. Κουλαρμάνης «δικαιούται δικαστική απόφαση εναντίον του κατηγορουμένου Σταματάκη, δηλώνοντας πως οι διαλαμβανόμενοι ισχυρισμοί είναι ψευδείς και δυσφημιστικοί, ζητώντας αποζημίωση για βλάβη, δικαστική απόφαση που να τον υποχρεώνει (τον Σταματάκη) να ανακαλέσει και αποσύρει τα ψευδή και δυσφημιστικά δημοσιεύματα από το Ιντερνετ και ό,τι άλλες αποζημιώσεις για βλάβες αποφασίσει το Σώμα των Ενόρκων και το Δικαστήριο».

Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας του Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου Αστόριας, Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο, και απαντώντας στην ερώτηση αν έχει κάποιο σχόλιο για τη μήνυση του κ. Κουλαρμάνη, είπε, πως «εμείς δεν έχουμε λάβει τίποτε επίσημα ως προς τη μήνυση, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι επίσημο έγγραφο που μας έχουν στείλει. Αν όμως όντως είναι αυτό από τον Κουλαρμάνη, δείχνει λίγο τον χαρακτήρα του κι εγώ ποτέ δεν τον είχα σε σεβασμό γιατί ο χαρακτήρας του ήταν πάντοτε λίγο έλλειψη σοβαρότητας γι’ αυτό δεν θα ήταν κάτι που θα μου προκαλούσε έκπληξη».

Ο κ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης δήλωσε, πως «ο δικηγόρος μάς έχει συμβουλεύσει να μην μιλήσουμε στα Μέσα Ενημέρωσης. Το θέμα θα φτάσει σε δίκη και το δικαστήριο θα αποφασίσει ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο».

Ο κ. Γεράσιμος Ασπρογέρακας είπε, πως «ο κ. Κουλαρμάνης διαστρεβλώνει προτάσεις, λέξεις, και οπωσδήποτε μετά διαστρεβλώνεται και το νόημα όσων έχουν ειπωθεί στην κοινότητα. Μπορούμε κάλλιστα να αντικρούσουμε σε ό,τι μας κατηγορεί τα επιχειρήματά του και η γνώμη μου είναι ότι μας χρωστάει και δεν του χρωστούμε».

Ο κ. Κωνσταντίνος Μπαλτζής είπε πως «είναι μύθος, μία ολοκληρωτικά επιπόλαιη μήνυση και διατηρώ τα δικαιώματά μου εναντίον των εναγόντων και του δικηγόρου για την κατάθεση μίας δυσφημιστικής και επιπόλαιης μήνυσης».

Σημειώνεται ότι ο κ. Εμμανουήλ Δρίτσας δεν ανταποκρίθηκε στο τηλεφωνικό μήνυμα του «Ε.Κ.».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου