Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Το Στειτ Ντιπάρτμεντ χαιρετίζει την επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν

 Τρίτη, 30 Ιουνίου, 2020

Φωτ. INTIME
Ικανοποίηση εκφράζει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών για το γεγονός ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα παραμένουν ανοιχτοί, με φόντο την τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Παρασκευή.
Ερωτηθείς σχετικά, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαιρέτισε την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος.
Όπως σημείωσε, οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δύο συμμαχικές χώρες στο ΝΑΤΟ που έχουν κοινό συμφέρον να διατηρούν ανοιχτό τον διάλογο για τη συνεργασία και τη ειρηνική επίλυση των διαφορών τους.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θεωρεί ότι η συγκεκριμένη στάση ενισχύει τη συμμαχία του ΝΑΤΟ.
Υπενθυμίζεται ότι η επικοινωνία των δύο ανδρών, την Παρασκευή, κινήθηκε σε ζητήματα χαμηλής πολιτικής, σε μια προσπάθεια να σπάσει ο πάγος και να βρεθεί εκ νέου η άκρη του νήματος για την αποκατάσταση σταθερών διαύλων επικοινωνίας, που θα συμβάλλουν σε σταδιακή εκτόνωση της έντασης.
Διπλωματικές πηγές υπογράμμισαν τη σημασία να αποκατασταθεί η επικοινωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές σε επίπεδο ηγεσίας
Σημειώνεται ότι είχαν περάσει λίγο περισσότερο από πέντε μήνες από την προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη και Τούρκο πρόεδρο. Ο πρωθυπουργός είχε συνομιλήσει με τον κ. Ερντογάν στις 24 Ιανουαρίου, όταν την Τουρκία είχε πλήξει ισχυρός σεισμός και ο κ. Μητσοτάκης είχε εκφράσει τη διάθεση της χώρας μας να συνδράμει τη γείτονα με όποιο τρόπο μπορεί.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου