Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ Κορωνοϊός: Ανησυχητικά σημάδια στις ΗΠΑ- Ρεκόρ κρουσμάτων σε Λος Αντζελες, νέα μέτρα σε Πολιτείες

 Τρίτη, 30 Ιουνίου, 2020
Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε αρκετές Πολιτείες των ΗΠΑ 

/ Φωτογραφία: AP

Φαρμακοποιός δείχνει φυλλαδιο για τον κορωνοϊό σε οδηγόΕντονη είναι η ανησυχία στις ΗΠΑ καθώς σε αρκετές Πολιτείες και πόλεις, αυξάνονται θεαματικά τα τελευταία 24ωρα, τα κρούσματα κορωνοϊού.

Η κομητεία του Λος Άντζελες κατέγραψε ένα νέο ρεκόρ κρουσμάτων μέσα σε 24 ώρες, καθώς βρέθηκαν θετικά 2.903 δείγματα σύμφωνα με αξιωματούχους της δημόσιας υγείας. Για πρώτη φορά μετά το πρώτο κύμα του κορωνοϊού, προειδοποιούν μάλιστα πως τα νοσοκομεία μπορεί σύντομα να κατακλυστούν, ενώ αρκετές Πολιτείες των ΗΠΑ αναστέλλουν τα σχέδιά τους για επανέναρξη οικονομικών δραστηριοτήτων τους.

ΗΠΑ: 42.000 κρούσματα σε 24 ώρες
Τουλάχιστον 42.000 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τις προηγούμενες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Αυτές οι νέες μολύνσεις, η πλειοψηφία των οποίων εντοπίζεται στις νότιες και δυτικές πολιτείες, ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στην επικράτεια των ΗΠΑ σε σχεδόν 2,6 εκατομμύρια, κατά τα στοιχεία της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης.

Το θετικό ωστόσο είναι πως αριθμός των νέων θανάτων συνέχισε να μειώνεται, με 355 θανάτους να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο. Το νέο ξέσπασμα κρουσμάτων όμως, φοβούνται οι ειδικοί πως θα προκαλέσει νέο κύμα θανάτων τις επόμενες εβδομάδες.

Στο επίκεντρο του κορωνοϊού η Καλιφόρνια

Το Λος Άντζελες και οι γειτονικές κομητείες, όπως και πολλές Πολιτείες στα νότια, έχουν γίνει ένα νέο επίκεντρο της πανδημίας, καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού και οι νοσηλείες αυξάνονται ραγδαία, παρά την αυστηρή εντολή του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ την περασμένη εβδομάδα, για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους σχεδόν τους δημόσιους χώρους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Καμπανάκι» Φάουτσι προς τους Αμερικανούς: «Συνταγή καταστροφής» όσοι αψηφούν τις συστάσεις για τον κορωνοϊό
ΚΟΣΜΟΣ 29|06|2020 | 19:54

Κορωνοϊός, ΗΠΑ: Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια διέταξε το κλείσιμο των μπαρ στο Λος Αντζελες
ΚΟΣΜΟΣ 28|06|2020 | 23:58
«Οι ανησυχητικές αυξήσεις μολύνσεων, τα ποσοστά των θετικών τεστ και οι νοσηλείες σηματοδοτούν ότι, ως κοινότητα, πρέπει να λάβουμε άμεση δράση για να επιβραδύνουμε την εξάπλωση της Covid-19», δήλωσε η δρ Μπάρμπαρα Φέρερ, διευθύντρια Δημόσιας Υγείας στην κομητεία Λος 'Αντζελες, ανακοινώνοντας την απότομη άνοδο.

«Σε διαφορετική περίπτωση, κινούμαστε γρήγορα προς μια υπερφόρτωση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης και να δούμε ακόμη πιο καταστροφικές ασθένειες και θανάτους», δήλωσε η Φέρερ. Η κομητεία Λος Άντζελες, με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων, έχει καταγράψει συνολικά 100.000 κρούσματα.

Κορωνοϊός: Νέο κύμα μολύνσεων σε Αριζόνα, Τέξας και Φλόριντα
Η Καλιφόρνια, που την Κυριακή διέταξε το κλείσιμο των μπαρ στο Λος Άντζελες και σε έξι άλλες κομητείες, συγκαταλέγεται ανάμεσα σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Φλόριντα, του Τέξας και της Αριζόνα που βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα νέο κύμα μολύνσεων καθώς όλη η χώρα βγαίνει μετά από εβδομάδες περιοριστικών μέτρων.


Ο κυβερνήτης της Αριζόνας, Ντάγκ Ντούσεϊ, διέταξε χθες το κλείσιμο μπαρ, νυχτερινών κέντρων, γυμναστηρίων, κινηματογράφων και υδάτινων πάρκων για τουλάχιστον 30 ημέρες. Επίσης καθυστέρησε επίσης την έναρξη λειτουργίας των δημόσιων σχολείων έως τουλάχιστον τις 17 Αυγούστου. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς θα ταξιδέψει στο Φοίνιξ την Τετάρτη για να συναντηθεί με τον Ντούσεϊ σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλλει η πολιτεία για την καταπολέμηση της πανδημίας, ανέφερε το γραφείο του αντιπροέδρου. Το Τέξας και η Φλόριντα διέταξαν επίσης το κλείσιμο όλων των μπαρ που άνοιξαν την Παρασκευή.

Μέτρα για τον κορωνοϊό και σε Κάνσας, Νιου Τζέρσεϊ
Και το Νιου Τζέρσεϊ με το Κάνσας λαμβάνουν νέα μέτρα. Ο Κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Φιλ Μέρφι, δήλωσε πως δεν θα ξαναεπιτραπεί την Πέμπτη η εστίαση σε εσωτερικούς χώρους στην πολιτεία και πως αυτή αναβάλλεται επ 'αόριστον.

Στο Κάνσας, η κυβερνήτης Λάουρα Κέλι επέβαλε εντολή σε ολόκληρη την Πολιτεία για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους, μέτρο που είπε ότι είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί ένα ακόμη lockdown.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός -Ανησυχία στις ΗΠΑ: Ρεκόρ κρουσμάτων στη Φλόριντα -Σχεδόν 10.000 σε 24 ώρες
ΚΟΣΜΟΣ 27|06|2020 | 22:19
Οι παραλίες στην κομητεία Μπρόουαρντ της Φλόριντα και στην κομητεία Παλμ Μπιτς δεν θα ανοίξουν για το σαββατοκύριακο των διακοπών στις 3-5 Ιουλίου, ανέφεραν αξιωματούχοι, προς απογοήτευση των κατοίκων που ήλπιζαν να γιορτάσουν εκεί την Ημέρα της Ανεξαρτησίας το Σάββατο. Η κομητεία Μαϊάμι-Ντέιντ είχε ήδη ανακοινώσει το κλείσιμο παραλιών για το σαββατοκύριακο των διακοπών. Η AMC, η μεγαλύτερη αλυσίδα κινηματογράφου στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι αναβάλει το άνοιγμα των αιθουσών της από τις 15 στις 30 Ιουλίου.

Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού σε 15 Πολιτείες στις ΗΠΑ
Η Αριζόνα και η Τζόρτζια είναι μεταξύ των πολιτειών που ανέφεραν ρεκόρ νέων κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα. Την περασμένη εβδομάδα, συνολικά 15 αμερικανικές πολιτείες κατέγραψαν ρεκόρ μολύνσεων, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters. Τον Ιούνιο, 22 αμερικανικές πολιτείες κατέγραψαν αύξηση ρεκόρ νέων κρουσμάτων, συχνά πολλές φορές, όπως η Αλάσκα, το Αρκάνσας, η Μοντάνα, το Νέο Μεξικό, η Βόρεια Καρολίνα, το Όρεγκον και η Γιούτα. Η χρήση μάσκας προσώπου έχει αναδειχθεί σε πολιτικό ζήτημα, με ορισμένους συντηρητικούς πολιτικούς και πολλούς υποστηρικτές του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να υποστηρίζουν ότι τέτοιες εντολές είναι αντισυνταγματικές.

Η πόλη Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, όπου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, τον Αύγουστο, ανακοίνωσε ότι καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους. Η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι δήλωσε χθες ότι ο Τραμπ «δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις μάσκες και να κάνει ό,τι ζητείται βάση της τοπικής δικαιοδοσίας».

Ο Πενς την Κυριακή συνέστησε στους Αμερικανούς να χρησιμοποιούν μάσκες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο Τέξας και ο ίδιος φόρεσε μία, σε μια ριζική μεταστροφή εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης. Ο Τραμπ αρνείται να φοράει μάσκα δημοσίως. Άλλοι Ρεπουμπλικανικοί πολιτικοί σε πολιτείες που έχουν πληγεί επίσης ζητούν τώρα τη χρήση μάσκας. Η New York Times ανέφερε χθες ότι το 43% των θανάτων στις ΗΠΑ από κορωνοϊό, συνδέεται με γηροκομεία και εγκαταστάσεις μακροχρόνιας φροντίδας. Η εφημερίδα επικαλέστηκε τη δική της βάση δεδομένων.
Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου