Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020

Αρχαίο Στάδιο Ολυμπίας: Θα «ζωντανέψει» μετά από πολλά χρόνια


Δευτέρα, 29 Ιουνίου, 2020


Τελευταία φορά ήταν το 1998 όταν με πρωτοβουλία της Πανηλειακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ & Καναδά έγινε συναυλία στο αρχαίο στάδιο με το Σταύρο Ξαρχάκο.  Ήταν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Παγκόσμιου Πανηλειακού Συνεδρίου  (4,5, 6 Αυγούστου, 1998).

Χρειάστηκε να περάσουν δεκαετίες για να ακουστούν και πάλι «νότες» μέσα στο αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας.

Το πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» με σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία θα δώσει και πάλι την ευκαιρία να ζήσουμε μοναδικές στιγμές, σε έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό χώρο. Σε ένα διαφορετικό καλοκαίρι λόγω κορωνοϊού.

Οι εκδηλώσεις στην Ολυμπία

Έξι  συνολικά παραστάσεις ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού, ότι θα πραγματοποιηθούν στο αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας αλλά και στο αρχαιολογικό μουσείο.

Συγκεκριμένα:
20 Ιουλίου  (Χώρος αρχ. Μουσείου Ολυμπίας): «Μαρμαρωμένες Τρωάδες» του Ευριπίδη σε μετάφραση Μιχάλη Κακογιάννη. Η παρουσίαση των Τρωάδων στηρίζεται στη χρήση οπτικών και ηχητικών μέσων, καθώς και τρεις ηθοποιούς.
25 Ιουλίου (Αρχαίο Στάδιο Ολυμπίας): Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα παρουσιάσει έργα Σκαλκώτα – Μότσαρτ – Θεοδωράκη.
4 Αυγούστου (Αρχαίο Στάδιο Ολυμπίας): Η Εθνική Λυρική Σκηνή θα παρουσιάσει Αφιέρωμα στη Μίκη Θεοδωράκη με την ευκαιρία και της συμπλήρωσης 95 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Ελληνα δημιουργού, με ερμηνευτές τους Ρίτα Αντωνοπούλου, Θοδωρή Βουτσικάκη, Ζαχαρία Καρούνη και Μπέτυ Χαρλαύτη. Στο πιάνο τους συνοδεύει ο Γιάννης Μπελώνης.
5 Αυγούστου (Αρχαίο Στάδιο Ολυμπίας): Γκαλά Μονωδών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
6 Αυγούστου (Αρχαίο Στάδιο Ολυμπίας): Το γυναικείο φωνητικό σύνολο Chores που δημιούργησε και διευθύνει η Μαρίνα Σάττι θα παρουσιάσει ένα ευρύ μουσικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει και τα οκτώ δωδεκανησιακά τραγούδια του Γιάννη Κωνσταντινίδη.
7 Αυγούστου (χώρος αρχ. Μουσείου Ολυμπίας): Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει το  Μουσικό σύνολο Χρυσέα Φόρμιγξ.

Οι εκδηλώσεις  δεν θα έχουν εισιτήριο, προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού. Το μόνο αντίτιμο θα είναι το εισιτήριο για τον  αρχαιολογικό χώρο.
ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου