Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

ΗΠΑ: Δεκαπλάσια από τα καταγεγραμμένα πιθανώς τα κρούσματα στη χώρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Ένα ποσοστό μεταξύ 5 και 8% του αμερικανικού πληθυσμού έχει μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό, εκτιμά ο διευθυντής των Κέντρων Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) Ρόμπερτ Ρέντφιλντ. «Μεταξύ 5, 6, 7 ή 8% των Αμερικανών μολύνθηκε, εν γνώσει του ή όχι», ήτοι πάνω από 20 εκατομμύρια άνθρωποι, ο δεκαπλάσιος αριθμός από τον αριθμό των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί (2,4 εκατομμύρια), δήλωσε ο Ρέντφιλντ, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους.
Οι αριθμοί αυτοί βασίζονται σε ορολογικά τεστ που διεξήχθησαν σε αντιπροσωπευτικά δείγματα του πληθυσμού και που επιτρέπουν να εξακριβωθεί εάν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ανθρώπου είχε έλθει σε επαφή παλαιότερα με τον ιό.
Τα στοιχεία δεν δημοσιοποιήθηκαν επισήμως από τα CDC, όμως ανταποκρίνονται στην τάξη μεγέθους που έχει παρατηρηθεί σε διάφορες χώρες ή περιοχές, όπου διεξήχθησαν ορολογικές μελέτες. Πρόκειται για έναν εθνικό μέσο όρο. Σε ορισμένες από τις πλέον πληγείσες περιοχές, το ποσοστό είναι αναμφίβολα μεγαλύτερο, όπως στη Νέα Υόρκη, όπου ο κυβερνήτης ανακοίνωσε πως το 20% και πλέον των κατοίκων της πόλης συνολικά νόσησε από τον ιό. Το ποσοστό 8% δείχνει, επομένως, ότι πάνω από 9 στους 10 Αμερικανούς μπορεί να μολυνθούν.
«Η πανδημία αυτή δεν έχει τελειώσει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ρόμπερτ Ρέντφιλντ. «Το πιο ισχυρό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση», επισήμανε, την ώρα που αυξάνονται τα ποσοστά μόλυνσης σε μεγάλο τμήμα των ΗΠΑ, στο νότιο και το δυτικό, σε περιοχές, δηλαδή, που είχαν σχετικά λιγότερο πληγεί την άνοιξη, στις οποίες όμως η χρήση της μάσκας και άλλα περιοριστικά μέτρα δεν εφαρμόστηκαν ιδιαίτερα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου