Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Aνάμεικτα τα αποτελέσματα των εκλογών - Nίκες για Γιάνναρη, Μαλλιωτάκη, Ταννούση


Πέμπτη, 25 Ιουνίου, 2020



Εθνικός Κήρυξ
Κλίμα ευφορίας στο 'στρατηγείο' του Μιχάλη Ταννούση και της Νικόλ Μαλλιωτάκη, μετά τις διαφαινόμενες επιβλητικές νίκες τους για το χρίσμα στην Πολιτειακή Βουλή και Ομοσπονδιακή Βουλή αντίστοιχα. (Φωτογραφία: Facebook/Νικόλ Μαλλιωτάκη)
Τα αποτελέσματα, τα οποία θα οριστικοποιηθούν μετά και την προσθήκη των απομακρυσμένων ψήφων -οι οποίες ωστόσο δεν δύνανται σε όλες τις μάχες να διαταράξουν ισορροπίες- καταδεικνύουν καθαρές νίκες για τον Μιχάλη Γιάνναρη, τη Νικόλ Μαλλιωτάκη και τον Μιχάλη Ταννούση, που συνέτριψαν τους αντιπάλους τους.
Στην αντίπερα όχθη, το βράδυ ήταν εξαιρετικά δύσκολο για την Αραβέλα Σιμωτά και τον Κώστα Κωνσταντινίδη, με αμφότερους -και ειδικά τον ομογενή Δημοτικό Σύμβουλο- να έρχονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ήττας, στις, ούτως ή άλλως, δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις στις οποίες συμμετείχαν.

Ο ομογενής πολιτειακός γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, κ. Μιχάλης Γιάνναρης. Φωτογραφία αρχείου: «Εθνικός Κήρυξ»/Κώστας Μπέη.
Σε θρίλερ εξελίσσεται η μάχη ανάμεσα στην Κάρολιν Μαλόνι και τον Σουράι Πατέλ, καθώς η επί χρόνια σύμμαχος του Ελληνισμού στην Ομοσπονδιακή Βουλή προηγείται με βραχεία κεφαλή (41,5 έναντι 40% και 15.799 έναντι 15.227 ψήφων), με την κούρσα να προβλέπεται πως μπορεί να φτάσει μέχρι και την δικαστική επανακαταμέτρηση, ξεκαθαρίζοντας ίσως και μήνες αργότερα.
Την ίδια ώρα, εκτός Ομοσπονδιακής Βουλής τίθεται πιθανότατα ο επί χρόνια σύμμαχος του Ελληνισμού στο Κυπριακό, Ελιοτ Ενγκελ, εάν δεν ανατραπεί δραματικά η υπεροχή του πρωτοεμφανιζόμενου αντιπάλου του, Τζαμάλ Μπάουμαν (35,6 έναντι 60,9% και 12.769 ψήφοι έναντι 21.851).
Στην Περιφέρεια 14, εμφατική ήταν η νίκη της Αλεσάντρια Οκάζιο - Κορτέζ έναντι της Μισέλ Καρούσο Καμπρέρα.
Τα οριστικά αποτελέσματα με την προσμέτρηση των απομακρυσμένων ψήφων θα ανακοινωθούν μετά τις 30 Ιουνίου.
Κλίμα ευφορίας για τους θριαμβευτές
Στην Περιφέρεια 12 της Πολιτειακής Γερουσίας, ο Μιχάλης Γιάνναρης συγκέντρωσε ποσοστά που παραπέμπουν σε περιφανή θρίαμβο, με 73,9% και 14.114 ψήφους, έναντι 26,1% και 4.989 ψήφους του αντιπάλου του, Ιγκνάσιο Τερρανόβα.

Η τριάδα Γιάνναρη - Κωνσταντινίδη - Σιμωτά με την Eφη Λέκκα στο Σταθάκειο. Φωτογραφία αρχείου: "Ε.Κ."/Κώστας Μπέη
Πρόκειται για τον επίλογο σε μια εκλογική μάχη η οποία είχε χαρακτηριστεί από μεγάλη ένταση, ενώ είχαν καλλιεργηθεί προσδοκίες για μια πιο αμφίρροπη αναμέτρηση, με δεδομένο πως ο Τερρανόβα στηρίχθηκε από ισχυρούς παράγοντες της αγοράς ακινήτων, αλλά και ομογενείς που στάθηκαν απέναντι στον επί χρόνια εκλεγμένο Πολιτειακό Γερουσιαστή.
Μιλώντας στον «Ε.Κ.», λίγο μετά τη μαθηματική οριστικοποίηση της επικράτησής του, ο κ. Γιάνναρης ευχαρίστησε την Ομογένεια, αλλά και σύσσωμο το εκλογικό Σώμα της Περιφέρειας 12, για την επικράτησή του με συντριπτικά ποσοστά, στη φαινομενικά πιο δύσκολη μάχη από την περίοδο που εξελέγη.
«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Περιφέρεια 12 και την Ομογένεια που με ψήφισαν σε μεγάλα νούμερα. Φαίνεται ότι μέχρι στιγμής έχω κάπου στο 74% και πιστεύω πως αυτό αποδεικνύει ότι ο κόσμος που αντιπροσωπεύω πιστεύει στη δουλειά που κάνω και θέλουν να συνεχίσω. Παράλληλα, πιστεύω ότι καταδεικνύει πως αυτοί που με κατηγορούν είναι αριθμητικά ελάχιστοι και δρουν βάσει του δικού τους συμφέροντος, μη αντιπροσωπεύοντας την πλειοψηφία της κοινότητας», τόνισε ο κ. Γιάνναρης, ο οποίος δεν έχει δηλωμένο αντίπαλο για το Νοέμβριο.
Η άνετη επικράτησή του αποκτά ακόμη σημαντικότερες διαστάσεις, αν αναλογιστεί κάποιος ότι βρέθηκε «στο μάτι του κυκλώνα» και δέχτηκε ενορχηστρωμένα πυρά, μετά το ναυάγιο της επενδυτικής πρότασης της Amazon στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτυ, η οποία αποδόθηκε, σε μεγάλο ποσοστό, στις αντιθέσεις που εκείνος εξέφρασε για την αμφιλεγόμενη συμφωνία της εταιρείας με τον Δήμο και την Πολιτεία της Νέας Υόρκης.
Στην αντίπερα όχθη, ο επικεφαλής της καμπάνιας του Τερρανόβα, Γιώργος Ζούβελος, παραδέχθηκε την ήττα του Ιταλο-Αμερικανού υποψηφίου, εκφράζοντας όμως την πεποίθηση ότι, με την ένταξη των απομακρυσμένων ψήφων στο αποτέλεσμα, η διαφορά θα μειωθεί αισθητά.
Στο Μπρούκλιν και το Ρεμπουπλικανικό Κόμμα, η Νικόλ Μαλλιωτάκη θα έχει την ευκαιρία να ενισχύσει την παρουσία των ομογενών και φιλελλήνων πολιτικών στην Ομοσπονδιακή Βουλή, αφού, για την Περιφέρεια 11, πήρε μια εμφατική νίκη απέναντι στον Τζο Καλνταρέρα, με ποσοστό 70,4% έναντι 29,6%, που σε ψήφους μεταφράστηκε σε 12.952 έναντι 5.444.
Στη μοναδική περιοχή της πόλης της Νέας Υόρκης όπου το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έχει μια σχετική ισχύ, όπως επίσης και η ίδια η Μαλλιωτάκη, που εκλεγόταν επί χρόνια στην Πολιτειακή Βουλή, η υποψηφιότητά της απέναντι στον Δημοκρατικό Μαξ Ρόουζ το Νοέμβριο θεωρείται ιδιαίτερα υπολογίσιμη.
Στην Περιφέρεια 64 της Πολιτειακής Βουλής, ο Μιχάλης Ταννούσης έχει διασφαλίσει ένα ευρύ προβάδισμα (61,2% έναντι 38,8% και 3.063 ψήφους έναντι 1.942) έναντι του Κέπι, το οποίο θεωρείται πολύ δύσκολο να ανατραπεί μετά την ενσωμάτωση των ψήφων εξ αποστάσεως.
Παρόλα αυτά, ο Μάρκο Κέπι δεν έχει δεχτεί ακόμη την ήττα, ενώ και ο Ταννούσης στη δήλωσή του εξέφρασε την πεποίθηση «ότι θα παραμείνουμε νικητές» και μετά την οριστικοποίηση της καταμέτρησης.
Εθνικός Κήρυξ
Η φιλέλλην βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι. Φωτογραφία αρχείου: Ελένη Σακέλλη
Κακοί οιωνοί για Σιμωτά - Κωνσταντινίδη
Στην άλλη όψη των γεγονότων, οι εκτιμήσεις ότι η ομογενής Πολιτειακή Βουλευτής, Αραβέλα Σιμωτά, θα έχει μια πολύ δύσκολη μάχη απέναντι στον εκλεκτό της DSA, Ζοχράν Μαμντάνι, επιβεβαιώθηκαν στο αποτέλεσμα της συμβατικής ψηφοφορίας.
Παρά το γεγονός ότι η διαφορά των 7,4 ποσοστιαίων μονάδων (46,7% έναντι 53,7%) που μεταφράζεται σε 589 ψήφους (3.639 έναντι 4.228) δεν θεωρείται καταδικαστική, καθώς ο αριθμός των πολιτών που ψήφισαν ταχυδρομικώς είναι ιδιαίτερα υψηλός, οι οιωνοί δεν είναι πολύ θετικοί για την Ελληνοαμερικανίδα πολιτικό.
Ο Μαμντάνι προωθήθηκε εμφατικά από τους μηχανισμούς της DSA και επιβεβαίωσε τη δυναμική των σοσιαλιστών υποψηφίων, μετά την εμφάνιση του «φαινομένου Κορτέζ» το 2018. Από την άλλη πλευρά, η ελληνική ομογένεια, στην περιοχή όπου υποτίθεται ότι έχει τη μεγαλύτερη, ίσως, δυναμική της, δεν έδειξε τη θέρμη άλλων ετών να στηρίξει μια πολιτικό που βγήκε μέσα από τα σπλάχνα της κοινότητας, αλλά και της συνοικίας καθαυτής.
«Είμαστε πίσω, αλλά δεν έχουμε χάσει. Ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου, η οποία δούλεψε πολύ σκληρά προκειμένου οι υποστηρικτές μας να παραμείνουν ασφαλείς και να ψηφίσουν ταχυδρομικά. Κάναμε πάνω από 100 χιλιάδες τηλεφωνήματα. Είμαι πολύ περήφανη για την θετική καμπάνια μας και ελπίζω να γιορτάσουμε όλοι μαζί σύντομα. Θα διασφαλίσουμε ότι όλες οι ψήφοι θα προσμετρηθούν», δήλωσε η Σιμωτά μέσω Twitter.
Από το ίδιο μέσο, ο αντίπαλός της συνέστησε ψυχραιμία στους υποστηρικτές του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μέχρι την ένταξη των εξωτερικών ψήφων, η μάχη δεν τελείωσε ακόμα.
Για τον Κώστα Κωνσταντινίδη, τα αποτελέσματα μόνο ικανοποιητικά δεν κρίνονται, αφού επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις που ήθελαν τον Ντόνοβαν Ρίτσαρντς να αναπτύσσει σημαντική δυναμική και να φτάνει σε ένα άνετο προβάδισμα. Συγκεκριμένα, συγκέντρωσε το 36,8%, με την Ελίζαμπεθ Κρόλεϊ να ακολουθεί με 28,4% και τον Κωνσταντινίδη αρκετά πίσω, στο 15,3%, σε μικρή απόσταση από το 14,8% του Αντονυ Μιράντα. Τελευταίος έρχεται ο Ντάο Γιν με 4,5%.
«Τα αποψινά αποτελέσματα έδειξαν ότι ο κόσμος είναι έτοιμος για να αλλάξει το Κουίνς. Παρ' όλα αυτά, είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι από την αδυναμία της Επιτροπής Εκλογών να προμηθεύσει με κάλπες όλους όσοι το ζήτησαν. Οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης, ιδίως τα 2,3 εκατομμύρια που θεωρούν το Κουίνς σπίτι τους, χρειάζονται μεταρρυθμίσεις στην ψηφοφορία - αρχίζοντας από ένα συμβατό σύστημα ταχυδρομικής ψηφοφορίας», είναι η δήλωση του Κωνσταντινίδη, ο οποίος ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του, αλλά και τους ανθυποψηφίους του.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου