Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Μετωπική μετά την αποχώρηση Παπαγγελόπουλου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Παρασκευή, 16 Ιουνίου, 2020

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση πυροδότησε η αποχώρηση του Δημ. Παπαγγελόπουλου από την προανακριτική επιτροπή. Το «παραμάγαζο αποχώρησε», ήταν η πρώτη αντίδραση της ΝΔ, για «πραξικόπημα» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.
Κύκλοι της ΝΔ σχολιάζουν πως «ο κ. Παπαγγελόπουλος πήρε τη μεγαλύτερη προθεσμία που έχει δοθεί ποτέ σε ελεγχόμενο υπουργό. Λάμβανε έγγραφα. Από την αρχή εξετάστηκε σειρά μαρτύρων που επιθυμούσε. Κατέθεσε αδιάκοπα ακόμα και όταν κουτσομπόλευε, για δύο εβδομάδες. Και μόλις ήρθε η ώρα των ερωτήσεων το "κεντρικό μαγαζί", υπό το φως των παραδικαστικών αποκαλύψεων, επέβαλε στο "παραμάγαζο" την αποχώρηση. Ο κ. Τσίπρας διαλέγει τη θυσία Ρασπούτιν, για να σώσει τον εαυτό του, χωρίς να έχει ψελλίσει τίποτα, επί τέσσερις ημέρες, για τον στενό του φίλο και συνεργάτη Νίκο Παππά».
Κύκλοι της ΝΔ αναφέρουν εξάλλου ότι «ακόμη και μέχρι χθες ο κ. Παπαγγελόπουλος συναινούσε στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της κατάθεσης του (για Πέμπτη μεσημέρι) και για τη διαδικασία των ερωτήσεων από την προανακριτική επιτροπή. Προφανώς υπό το φόβο του για νέες εις βάρος του αποκαλύψεις και μετά από τα αδιέξοδά του, αποφάσισε να αθετήσει την υπόσχεση που έδωσε».
ΣΥΡΙΖΑ: Η επιτροπή κλείνει όπως ξεκίνησε: με πραξικόπημα
«ΝΔ και ΚΙΝΑΛ αρνήθηκαν εξέταση Σαμαρά και ουσιωδών μαρτύρων. Είχαν προαποφασίσει την παραπομπή Παπαγγελόπουλου», αναφέρουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν: «η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες της με ένα πραξικόπημα, όπως ακριβώς ξεκίνησε πριν από οκτώ μήνες.
Η πλειοψηφία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δεν δίστασε να παραβιάσει ακόμη και τα στοιχειώδη δικαιώματα ενός ανθρώπου που κατηγορείται. Παρέκαμψε προκλητικά για μια ακόμη φορά, το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, απορρίπτοντας όλα τα αιτήματα που είχε δικαιωματικά ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δεν ήθελαν την κατ΄αντιπαράσταση εξέταση με τον Αντώνη Σαμαρά, δεν ήθελαν να εξεταστούν ουσιώδεις μάρτυρες μετά την παράνομη διεύρυνση του κατηγορητηρίου.
Έδειξαν από την πρώτη στιγμή ότι η πλειοψηφία έχει προαποφασίσει την παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου και μάλιστα χωρίς να το κρύβουν οι υπουργοί της κυβέρνησης καθώς το προανήγγειλαν και από το βήμα της Βουλής.
Το επιχείρημα ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος αποχώρησε από την Προανακριτική γιατί δεν ήθελε να απαντήσει στις ερωτήσεις της πλειοψηφίας, είναι απλά γελοίο. Τους διαψεύδουν τα πρακτικά αλλά και οι διαρροές που οι ίδιοι έκαναν και από τις οποίες φαίνεται ότι οι ερωτήσεις ήταν εκατοντάδες από την πλευρά της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ».
ΝΔ: Θέατρο Τσίπρα - Παππά
Την ίδια στιγμή οι τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα και η δήλωση του Νίκου Παππά στο πλαίσιο του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που κάνει λόγο για θέατρο: Τη στιγμή που όλη η Ελλάδα παρακολουθεί τους σοκαριστικούς διαλόγους του κ. Παππά, ο κ. Τσίπρας το μόνο που βρήκε να ψελλίσει, είναι για "λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες" και ο κ. Παππάς ότι τα αδιανόητα που εκστόμιζε, δεν είχαν να κάνουν με τις "αυθεντικές πεποιθήσεις" του. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε με τις παρακρατικές μεθόδους. Δυο κουβέντες του αέρα κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Για τόσο αφελείς περνούν τους Έλληνες; Αποδεικνύεται γι' άλλη μια φορά ότι ο κ.Παππάς είναι το άλλο πρόσωπο του κ.Τσίπρα και μαζί παίζουν θέατρο. Αλλά δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις ευθύνες τους. Ανάληψη ευθύνης για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δίχως παραίτηση ή αποπομπή δεν υπάρχει.  
Ολοκληρώθηκε η αποδεικτική διαδικασία
Υστερα από την εξέλιξη αυτή,  και με απόφαση της Ολομέλειας, η επόμενη συνεδρίαση της προανακριτικής ορίστηκε για την 15η Ιουλίου προκειμένου τα κόμματα να παραδώσουν τις πορισματικές τους θέσεις και αυτές στη συνέχεια να παραδοθούν στον πρόεδρο της Βουλής.
Πηγή της επιτροπής δηλώνει ότι «η αποδεικτική διαδικασία ολοκληρώθηκε σήμερα». Σε ερώτηση ωστόσο αν μπορεί παρόλα αυτά να κατατεθούν νέα αποδεικτικά στοιχεία για τις ερευνώμενες υποθέσεις, η ίδια πηγή διευκρινίζει ότι η γραμματεία της επιτροπής, στην περίπτωση που προσκομιστεί υλικό, δεν μπορεί να μην το παραλάβει. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε τα κόμματα θα ενημερωθούν προκειμένου να αποφασίσουν αν θα λάβουν υπόψη τους το νέο υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου