Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Ομογενής από το Κουίνς πέθανε μετά από επίθεση αστυνομικών εναντίον του με τέϊζερ

Η επιχείρηση της Αστυνομίας έγινε μετά την λανθασμένη πληροφορία που δέχθηκε για περαστικό πως ο ομογενής οπλοφορούσε. Οταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν σπίτι του, τον είδαν ντυμένο μονομάχο, να φορά κράνος και να κρατάει ένα σπαθί σαμουράι.
Η μητέρα του 29χρονου ομογενή μίλησε στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») για το τραγικό περιστατικό που από την μια στιγμή στην άλλη της στέρησε για πάντα τον γιο της. «Τον έχασα για το τίποτα. Χωρίς να έχει τσακωθεί με κανέναν, χωρίς να πειράξει κανέναν. Είναι τραγικό. Επιτρέπεται να γίνονται τέτοια πράγματα;» μας είπε η κ. Αθανασία Ζαπάντη.

okΕθνικός Κήρυξ
Φωτογραφία: Facebook
Η ίδια, περιγράφει πώς ακριβώς έγιναν τα πράγματα. «Ο γιος μου ήταν στην αυλή του σπιτιού μας. Του αρέσει η ξιφομαχία. Εχει ένα σπαθί και με αυτό ήταν έξω και έπαιζε. Ενας περαστικός που περνούσε με το σκύλο του στο δρόμο, τον είδε και πήρε τηλέφωνο την Αστυνομία. Το παιδί μου όμως δεν ενοχλούσε κανέναν», είπε η κ. Ζαπάντη.
Η ίδια διαψεύδει τα όσα γράφτηκαν πως ένας γείτονας που παρενοχλούσε τον 29χρονο κάλεσε την Αστυνομία. «Οχι, δεν πήρε αυτός τηλέφωνο, αν και όντως τον ενοχλούσε συχνά. Ο περαστικός πήρε καθώς φοβήθηκε πως ο Γιώργος κρατούσε τουφέκι και όχι σπαθί» συμπλήρωσε.
Η Αστυνομία έφτασε στο σπίτι του Ζαπάντη στην 150η οδό του Γουαϊτστόουν λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ, μετά την καταγγελία πως οπλοφορούσε. Οταν αρνήθηκε να υπακούσει στις επανειλημμένες εκκλήσεις των τεσσάρων αστυνομικών να πετάξει το σπαθί, εκείνοι του προκάλεσαν ηλεκτροσόκ με το taser δύο φορές και τον συνέλαβαν. O Ζαπάντης φέρεται να υπέστη καρδιακή ανακοπή μέσα στο ασθενοφόρο και πέθανε αργότερα στο «New York Presbyterian» του Κουίνς.
Δύο γείτονες που ήταν μάρτυρες στο περιστατικό δήλωσαν στη “New York Daily News” πως ο Ζαπάντης, ο οποίος έπασχε από διπολισμό, δεν απειλούσε κανέναν με το σπαθί όταν ο γείτονας κάλεσε την αστυνομία. Τα πράγματα οξύνθηκαν όταν έφτασαν εκεί οι αστυνομικοί. Ο Ρίκι Νόμπλ και η 16χρονη κόρη του Σακίρα ο 29χρονος τράβηξαν βίντεο με το στιγμιότυπο. Οι τέσσερις αστυνομικοί περικύκλωσαν τον Ζαπάντη και του φώναζαν να πέσει κάτω στο έδαφος και να βάλει τα χέρια του πίσω. Την ίδια στιγμή τον χτύπησαν με το taser.
Σύμφωνα με το βίντεο, ο 29χρονος ήταν άοπλος όταν συνελήφθη. «Υπήρχαν στιγμές που ο Τζορτζ έλεγε στους αστυνομικούς ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Εκείνοι του απάντησαν: «μην το λες αυτό, κανένας δεν σε πνίγει» είπαν ο Νόμπλ και η κόρη του. Οι ίδιοι πρόσθεσαν πως ο 29χρονος πήγαινε στην εκκλησία και φρόντιζε την 33χρονη αδελφή του που έπασχε από σύνδρομο Ντάουν.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ - ΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου