Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Κορωνοϊός: Διάχυτη η ανησυχία για την αναζωπύρωση της πανδημίας – Σε ποιές χώρες υπάρχει έξαρση

 Κυριακή, 28 Ιουνίου, 2020

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλο τον κόσμο

Κορωνοϊός: Διάχυτη η ανησυχία για την αναζωπύρωση της πανδημίας – Σε ποιές χώρες υπάρχει έξαρση | tovima.gr
Τελειωμό δεν έχει ο εφιάλτης του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο με την ανησυχία να είναι διάχυτη σε πολλές χώρες με τα κρούσματα συνεχώς να πολλαπλασιάζονται.
Μπορεί πολλοί να πίστευαν ότι όσο περνούσε ο καιρός ο κορωνοϊός θα υποχωρούσε αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική.
Την ώρα, λοιπόν, που ο πλανήτης ανακάμπτει από το πρώτο καταστροφικό κύμα της πανδημίας, και χωρίς ακόμα να έχει στη διάθεσή του ούτε φάρμακο ούτε εμβόλιο, ένα δεύτερο κύμα βρίσκεται προ των πυλών.
Το δεύτερο αυτό κύμα είναι ακόμα πιο αδυσώπητο: χτυπά εξίσου χώρες που αντιμετώπισαν υποδειγματικά τον κορωνοϊό (όπως η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και το Ισραήλ), περιοχές που μέχρι σήμερα δεν είχαν χτυπηθεί τόσο πολύ (όπως τα Βαλκάνια και η Λατινική Αμερική) και χώρες που ακόμα δεν έχουν συνέλθει από το πρώτο κύμα (όπως οι ΗΠΑ).
Τι συμβαίνει στην Ελλάδα;
Στην Ελλάδα οι ειδικοί χτυπούν τον «κώδωνα του κινδύνου» για τα νέα κρούσματα και τις εξάρσεις. Μέσα σε μία εβδομάδα, από 20 Ιουνίου έως και 26 Ιουνίου, επιβεβαιώθηκαν 109 νέα κρούσματα, με περίπου 1/3 από αυτά να είναι «εισαγόμενα» που εντοπίστηκαν είτε στον Προμαχώνα, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, είτε στα αεροδρόμια, κατά τον έλεγχο των πτήσεων. 
Συρροή κρουσμάτων που έχει μπει στο μικροσκόπιο των επιστημονικών και υγειονομικών αρχών καταγράφηκε στη Θεσπρωτία, στην Καστοριά, ενώ σε ύφεση  βρίσκονται οι τοπικές επιδημίες της Θράκης, στην Ξάνθη και τη Ροδόπη, όπου όπως φαίνεται η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων και η τοπική καραντίνα στον Εχίνο, έχουν πλέον αποτέλεσμα.
Θετικό θεωρείται το γεγονός ότι στην Αττική έχουν σημειωθεί 10 κρούσματα κατά την τελευταία εβδομάδα.
Σοβαρό το πρόβλημα στις ΗΠΑ
Για τα καλά έχει ξεφύγει η κατάσταση με τον κοροναϊό στις ΗΠΑ με τον Άνθονι Φάουτσι να χτυπάει «καμπανάκι».
Οι ΗΠΑ, που κατέγραψαν τον πρώτο τους θάνατο που οφειλόταν στον κοροναϊό στις αρχές Φεβρουαρίου, είναι η πλέον πληγείσα χώρα τόσο σε αριθμό θανάτων όσο και σε αριθμό κρουσμάτων. Την Παρασκευή τουλάχιστον 40.870 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, δηλαδή ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός αφότου η πανδημία του κοροναϊού άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα. 
To σύνολο των Αμερικανών που έχουν προσβληθεί έφθασε έτσι τους τουλάχιστον 2.475.000, κατά τους υπολογισμούς του πρακτορείου.
Ρωσία : Στα 6.852 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού
Η Ρωσία ανακοίνωσε 6.852 νέα κρούσματα κοροναϊού, αριθμός που δείχνει ότι η ημερήσια αύξηση των προσβληθέντων από SARS-CoV-2 παραμένει για πρώτη φορά από τα τέλη Απριλίου για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κάτω του ορίου των 7.000.
Τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό τους στη Ρωσία σε 627.646.
Το κέντρο που είναι αρμόδιο για την αντιμετώπιση της Covid-19 στη χώρα ανακοίνωσε επίσης ότι 188 άνθρωποι πέθαναν το τελευταίο 24ωρο από την νόσο που προκαλεί ο νέος κοροναϊός. Με αυτούς ανέρχεται σε 8.969 ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την Covid-19 στη Ρωσία.
Ινδονησία: 1.385 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο
Η Ινδονησία ανακοίνωσε την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων κοροναϊού που καταγράφει, μετά τη διάγνωση σε ένα 24ωρο 1.385 νέων κρουσμάτων με τα οποία ανέρχεται ο συνολικός αριθμός τους σε 52.812, ανακοίνωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας Ασμάντ Γιουριάντο.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στη χώρα καταγράφηκαν επίσης 37 νέοι θάνατοι που σχετίζονται με την Covid-19, την νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, με τους οποίους ο συνολικός αριθμός τους ανεβαίνει σε 2.720. 
Παράλληλα τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 9 άνθρωποι που επέβαιναν σε πτήση από την Ινδονησία στην Καμπότζη διαγνώσθηκαν θετικοί στον SARS-CoV-2 μετά την άφιξή τους στην Καμπότζη. Από αυτούς ο ένας είναι Ινδονήσιος και οι υπόλοιποι οκτώ Καμποτζιανοί.

Τσεχία: Αύξηση νέων κρουσμάτων την ώρα που αρχίζουν οι διακοπές

Οι αρχές της Τσεχικής Δημοκρατίας ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή 168 νέα κρούσματα κοροναϊού, τη μεγαλύτερη αύξηση σε μία ημέρα των περιπτώσεων SARS-CoV-2 από τις αρχές του Απριλίου, ενώ αρχίζει η δίμηνη περίοδος καλοκαιρινών διακοπών στη χώρα.
Επίσης χθες ήταν η τέταρτη ημέρα από τις τελευταίες δέκα μέρες κατά την οποία αυξήθηκαν σε μια μέρα τα κρούσματα σε πάνω από 100.
Ως σήμερα το πρωί, η χώρα των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων είχε καταγράψει συνολικά 11.038 κρούσματα κοροναϊού και 349 θανάτους από Covid-19, την νόσο που προκαλεί ο ιός αυτός.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου