Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Θεοχάρης στο Olympia Forum: Χωρίς καραντίνα από 1 Ιουλίου (VIDEO)


Τετάρτη, 24 Ιουνίου, 2020 


Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός παγκόσμιας εμβέλειας δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην ασφάλεια.

Δεν βάζουμε τίποτα πάνω από την προστασία της υγείας και της ζωής κάθε επισκέπτη, κάθε εργαζόμενου στον τουριστικό τομέα, κάθε Έλληνα πολίτη.

Το ελληνικό καλοκαίρι ανοίγει σταδιακά  με σχέδιο.

Με πλαίσιο μέτρων και δέσμες υγειονομικών πρωτοκόλλων που δημιουργούν ένα ισορροπημένο τουριστικό περιβάλλον ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης κατά την διαδυκτιακή του παρουσία στις εργασίες της ημερίδας του «Olympia Forum» και στην δημοσιογράφο του Alpha TV Μαρία Νικόλτσιου.
Ο κ Θεοχάρης  πρόσθεσε ότι  ο τουρισμός είναι το μεγάλο εθνικό μας κεφάλαιο και το προσεγγίζουμε με την ανάλογη σοβαρότητα και με στόχο όμως να εξαργυρώσουμε θετικά την προσπάθεια που καταβάλαμε από την πρώτη στιγμή.
Είμαστε μία χώρα που κάλλιστα θα μπορούσαμε να έχουμε τον τίτλο «COVID FREE» λόγω του μικρού αναλογικά αριθμού κρουσμάτων αλλά και του συνολικού τρόπου διαχείρισης.
Ο Υπουργός τουρισμού επισήμανε ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι μία δύσκολη περίοδο για όλους τους εμπλεκόμενος με τον τουρισμό φορείς και πρωταρχικός στόχος θα πρέπει να αποτελεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση των ζημιών.
«Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή προσπάθησε και συνεχίζει την προσπάθεια στήριξης των επιχειρήσεων αλλά και των εργαζομένων με ευέλικτα προγράμματα.
Στη συγκεκριμένη συγκυρία μαζί με τον σεβασμό στον άνθρωπο. Είναι το στοιχείο αναφοράς που ορίζει κάθε μέτρο που παίρνουμε, κάθε πρωτοβουλία, κάθε παραμικρή μας κίνηση».
Χωρίς καραντίνα από 1 Ιουλίου
Ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιουλίου οι επισκέπτες στην χώρα μας δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα και ότι μέσα από στοχευμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους στις πύλες εισόδου θα γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος κατά του κορονοιού.
Συνάμα όμως τόνισε ότι αναλόγως των εξελίξεων που θα παγκοσμίως και σύμφωνα με τις οδηγίες των υγειονομικών επιτροπών  μπορεί να υπάρξει περιορισμός ή απαγόρευση της άφιξης επισκεπτών από συγκεκριμένες χώρες.
Οι πρώτοι που θα υποδεχτούμε  κρουαζιερόπλοια
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε κ Θεοχάρης στον τομέα της κρουαζιέρας και στις ενέργειες αλλά και επαφές που έχουν γίνει με τις εταιρείες του συγκεκριμένου τουριστικού κλάδου.
Όπως σημείωσε όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχουν γίνει επαφές, συζητήσεις και ανάλυση των δεδομένων προκειμένου από το τέλος Ιουλίου, αρχές Αυγούστου να επανεκκινήσει , αυτός ο τόσο σημαντικός κλάδος.
Μάλιστα ο κ Θεοχάρης επισήμανε ότι η χώρα μας και συγκεκριμένα η περιοχή των Ιονίων Νήσων αλλά και του Κατακόλου (Δυτικής Ελλάδας) θα είναι οι πρώτες περιοχές Πανευρωπαικά που θα υποδεχτούν κρουαζιερόπλοια.
\ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου