Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Στη σκιά του κορονοϊού το φεστιβάλ με κρέας σκύλου της Γιουλίν στηνΚίνα


Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2020  

Ακτιβιστές ελπίζουν πως θα είναι η τελευταία φορά που γίνεται.


Φωτογραφία
ASSOCIATED PRESS
Φωτογραφία αρχείου

Κανονικά άρχισε το περιβόητο ετήσιο φεστιβάλ κρέατος σκύλου στην πόλη Γιουλίν της Κίνας, παρά τις αντιδράσεις στον απόηχο της πανδημίας κορονοϊού.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των New York Timesτο φεστιβάλ λαμβάνει χώρα εν μέσω καμπάνιας της κυβέρνησης για τη βελτίωση της αντιμετώπισης των ζώων και τη μείωση των κινδύνων για την υγεία- ωστόσο ακτιβιστές ελπίζουν πως οι μέρες του μπορεί να είναι μετρημένες.
Το ετήσιο 10ήμερο φεστιβάλ στην πόλη Γιουλίν συνήθως προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες, πολλοί εκ των οποίων αγοράζουν σκύλους για το κρέας τους οι οποίοι εκτίθενται σε συνωστισμένα κλουβιά- ωστόσο φέτος οι αριθμοί τους φαίνονται να έχουν μειωθεί.
Η κυβέρνηση της Κίνας ετοιμάζει νέους νόμους για την απαγόρευση του εμπορίου άγριας ζωής και την προστασία των κατοικιδίων, και υπέρμαχοι των ζώων ελπίζουν πως φέτος θα είναι η τελευταία φορά που γίνεται το φεστιβάλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Κίνα αναβαθμίζει τους σκύλους από φαγώσιμα σε κατοικίδια για πρώτη φορά στην ιστορία
Ο κορονοϊός θεωρείται πως είχε εμφανιστεί σε νυχτερίδες πριν περάσει στους ανθρώπους σε αγορά της πόλης Γουχάν, και έχει αναγκάσει την Κίνα να επανεξετάσει τη σχέση της με τα ζώα, με την κυβέρνηση της χώρας να δεσμεύεται να απαγορεύσει το εμπόριο άγριας ζωής. Τον Απρίλιο η Σεντζέν έγινε η πρώτη πόλη στην Κίνα που απαγόρευσε την κατανάλωση σκύλων, και αναμένεται να ακολουθήσουν άλλες. Το υπουργείο Γεωργίας επίσης αποφάσισε να χαρακτηρίσει τους σκύλους κατοικίδια αντί για ζώα κτηνοτροφίας, αν και παραμένει ασαφές το πώς η αλλαγή αυτή θα επηρεάσει το εμπόριο της Γιουλίν.
HuffPost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου