Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Μία γνώμη. "Στοιχεία Σοκ για τη φτώχεια στην Ελλάδα"

Αδυνατώ να το πιστέψω! (LOL)*
Αυτοί που έχουν γνώμη  για όλους και όλα!  
Αυτοί που ψηφίζουν τις κυβερνήσεις και τους «άρχοντες».
Ακόμα και για τις ΗΠΑ έχουν γνώμη, ασχέτως εάν οι περισσότεροι δεν έχουν πατήσει το πόδι τους αλλά από ότι ακούν ότι διαβάζουν, εάν διαβάζουν και ότι τους "πασάρει" η τηλεόραση, ο κινηματόγραφος...
«Σκόρπιες" ιδεολογίες από κάποιο, Μαρξ, Γκέμπελ, Μάο… και όποιον άλλο ιδεολόγο που έζησε σε άλλες εποχές. 

Αλλά… όλα κι όλα, οι καφετέριες, οι ψησταριές γεμάτες.  Στις 4:00 το πρωί μποτιλιάρισμα στην παραλιακή…  Βέβαια με τον κορωνοϊό τους κόπηκε ο βήχας, κάπως σταμάτησαν, αλλά τώρα… όπως και πρώτα.

Θα μου πεις, δεν είναι όλοι έτσι.  Ξέρω από την οικογένεια μου και πως μεγαλώσαμε.   Από 9 χρονών εργαζόμουν στη λαϊκή αγορά της Αμαλιάδας και από 13 χρονών στο εργοστάσιο ΚΥΚΝΟΣ στα Σαββάλια.  Βουτούσαμε στη θάλασσα και πιάναμε χταπόδια στο νησάκι στον Άγιο Ηλία Πύργου και τα πουλούσαμε στο δάσκαλο.

"Σκοτώνονται - Κομματιάζονται", για αυτό κάθε τρεις και δύο φτιάχνουν κι κάποιο άλλο κόμμα και… τελεία.  Για να ικανοποιήσουν τα δικά τους ΕΓΩ και «συμφέροντα».  Και όταν είναι η ώρα «της κουτάλας» χαμηλώνουν οι τόνοι και μετά… τι θα «εισπράξει» ο καθένας.  Θυμάστε το ανέκδοτο με το Ναστριδην Χότζα με το πάπλωμα; **

Εδώ που τα λέμε τα υπάρχοντα κόμματα είναι recycled από τα προηγούμενα.  Δηλαδή, με τα ίδια υλικά, νέο κτίριο.  Ε, βάζουν και μερικούς νέους ή "αρπάζουν" από άλλο κόμμα!  

Προς Θεού, μη κάνεις γκριμάτσες… Κι εγώ δημοκράτης είμαι αλλά γνωρίζω που τελειώνει το δικαίωμα μου και που αρχίζει το δικαίωμα των άλλων!

Υπάρχει δυσφορία για τους περισσότερους πολιτικούς αλλά και για την "μηδενική" συνεργασία των τελευταίων κυβερνήσεων με την Ομογένεια.  Την Ελληνική Ομογένεια που είναι πυλώνας για το «οικοδόμημα» ΕΛΛΑΣ.   

Να κάνω μία πρόγνωση;  Θα την κάνω κι ας την πάρει το ποτάμι.  Δεν είναι μακριά η ώρα που θα δούμε μία νέα μετανάστευση προς τα έξω.  
Α, ναι, και θα αρχίσουν να ψάχνουν για τους συγγενείς «απόδημους».  Πολλοί ψάχνουν από καιρό.  Αλλά, οι περισότεροι θα έχουμε γίνει απόδημοι, νεκροί.

Ελλάδα σε αγαπάμε αλλά μας στεναχωρείς... "Ζήτω" οι πολιτικοί μας.

*Laughing Out Loud = Γελάω Δυνατά

**Ο Χότζας με τη γυναίκα του ήταν καθισμένοι στο τζάκι ενώ έξω έκανε τρομερό κρύο.  
Σε κάποια στιγμή ακούγονται φωνές δυνατές από κάποιους που μάλωναν έξω στο δρόμο.  
-Θα πάω να δω τι γίνεται, λέει ο Χότζας.  
Στα γρήγορα ο χότζας για να μη κρυώνει έβαλε πάνω του το πάπλωμα και βγήκε έξω να δει.
Η φασαρία συνεχίστηκε για λίγο και πάνω στη φασαρία κάποιος τράβηξε και πήρε το πάπλωμα του χότζα και όλοι  το έβαλαν στα πόδια αφήνοντας το Χότζα να τρέμει από το κρύο. 
-Τι έγινε, γιατί μαλώνανε;  Τον ρωτάει η γυναίκα του όταν μπήκε πάλι στο σπίτι.
-Για το πάπλωμα, της λέει ο χότζας.

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου